نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل به پیشنهاد روسیه بهعنوان رئیس دورهای شورا و برای بررسی وضعیت در خلیجفارس و با حضور محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران برگزار شد. ظریف در این نشست کشورهای منطقه را به تعامل همگانی دعوت کرد. نشست شورای امنیت با سخنرانی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل آغاز شد که در ابتدا به مسئله یمن پرداخت و سپس همه کشورهای حاشیه خلیجفارس را به اقدامات اعتماد ساز و دوری از ایجاد تنش دعوت کرد. او گفت: سازمان ملل برای دور نگه داشتن منطقه خلیجفارس از تنش و نا امنی تلاش میکند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز با اشاره به اوضاع پر تنش در خلیجفارس در گذشته و ادامه آن تا به امروز گفت: فعلا از یک جنگ تمام عیار در خلیجفارس عبور کردهایم در شرایطی که در شرف وقوع آن بودیم. البته هنوز شرایط شکننده و ناپایدار است. لاوروف در ادامه گفت: اقدامات یکجانبه در خلیجفارس راه به جایی نمیبرد و سیاست دیکته کردن و تهدید تنها یک طرف در منطقه، اشتباه و خطرناک است. وانگ یی، وزیر خارجه چین نیز در این نشست گفت: مسئله هستهای ایران مسئله حائز اهمیتی برای امنیت منطقه است. اکثریت کشورهای شورای امنیت سازمان ملل به حفظ برجام و اعمال قطعنامه2231 شورای امنیت پایبند هستند.
او همچنین با اشتباه دانستن سیاست یکجانبه گرایی، تحریمهای یکجانبه علیه دیگر کشورها را محکوم کرد. نالدی پاندور، وزیر خارجه آفریقای جنوبی نیز در سخنان خود در این نشست مجازی برجام را بزرگترین دستاورد دیپلماسی و برنامهای جامع برای کنترل برنامه هستهای ایران خواند. کلی کرفت، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست مجازی گفت: ترامپ رویکردهای جدیدی را در خاورمیانه عرضه داشته است.او ادعا کرد: ایران بزرگترین تهدید علیه صلح و ثبات در خاورمیانه است. اگر کشورها جلوی ایران بایستند، جهان جای امنتری خواهد شد. شورای امنیت باید ایران را مسئول اقداماتش بداند. وی در ادامه مدعی شد: ایران همچنان از حزبالله حمایت میکند. ایران در عراق از گروهک شبهنظامی حمایت میکند. تا زمانی که ایران از جهاد و داعش حمایت کند، تلاشهای آمریکا برای ایجاد ثبات بینتیجه میماند. سازمان ملل تمام ابزارهای لازم برای مسئول دانستن ایران را دارد. آمریکا به مسئول دانستن ایران ادامه میدهد حتی اگر در این راه تنها باشد. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان پیش از سخنرانی در نشست در توییتی نوشت: «میتوانیم انتخاب کنیم که اسیر گذشته و بیثباتی و تنش دائمی بمانیم، و یا میتوانیم صلح، امنیت، ثبات و شکوفایی برای همه را برگزینیم. برای همه ما، این باید انتخابی بدیهی باشد.» وزیر امور خارجه کشورمان در سخنرانی خود اظهار داشت: تجویزهای غلطی چون خرید امنیت از دیگران، بهدست آوردن امنیت در ازای ناامنی همسایگان و کسب هژمونی منطقهای مسبب عواقب ناگواری شده است.
ظریف همچنین افزود: حضور غیرمشروع آمریکا با ۷۶۰۰مایل فاصله از سواحلش دستاوردی نداشته جز ترور بزدلانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی، دشمن شماره یک داعش توسط رئیسجمهور آمریکا. وزیر امور خارجه در ادامه افزود: شاید کسی بتواند با پول پیچیدهترین تسلیحات را بخرد اما حقیقت این است که امنیت و ثبات خریدنی نیست.
ظریف اضافه کرد: ما نیاز به همکاری جمعی توسط کشورهای منطقه برای ایجاد گفتوگوی فراگیر و ایجاد امنیت شبکهای در منطقه داریم. در غیراینصورت برای نسلها درگیر هرج و مرج خواهیم بود. رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: ما نیاز به تغییر پارادایم بنیادین در منطقه خود براساس بازتنظیم آگاهانه و شناسایی ضرورت ایجاد امنیت و ترتیبات همکاری منطقهای داریم. ما نیاز به یک منطقه قوی داریم که توهمات هژمونیک بهوسیله یک قدرت - منطقهای یا جهانی - را بزداید. یک منطقه قوی نیازمند ثبات سیاسی و سرزمینی رشد یافته در منطقه است؛ یک منطقه قوی که در آن تمام همسایگان خویشتنداری راهبردی را تمرین کنند.
وزیر امور خارجه در پایان اظهار داشت: معتقدیم که یک رهیافت جدید منطقهای بایستی نتیجه تعاملات جمعی ما باشد. رئیسجمهور روحانی ایدههای اولیهمان را با تمام رهبران کشورهای ساحلی خلیجفارس به اشتراک گذاشت و آنها را دعوت کرد که این ایدهها را غنی کنند و در اجرای آنها مشارکت داشته باشند.
چهار شنبه 30 مهر 1399
کد مطلب :
113785
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/82K42
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved