گروهی از محققان بینالمللی به سرپرستی دانشگاه دیژون بورگوین فرانسه حدود ۸۰مطالعه را در مورد شیوه تأثیر رژیم غذایی و بعضی داروها بر ریسک سرطان روده بررسی کردند. این مطالعات مربوط به سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۹ بودند. به گزارش دیلیمیل، این نتایج نشان داد در میان داروها، آسپرین (از گروه NSAIDها) ۱۴ تا ۲۹درصد خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد. همچنین مصرف NSAIDها بهمدت بیش از ۵سال با کاهش ۲۶ تا ۴۳درصدی این بیماری مرتبط بود. مصرف اسیدفولیک (ویتامینB) هم تا ۱۵درصد از خطر ابتلا به این بیماری میکاهد. به همین ترتیب مصرف محصولات لبنی ریسک سرطان (cancer) روده را ۱۳ تا ۱۹درصد کاهش میدهد. مصرف فیبر با کاهش ۲۲ تا ۴۳درصدی و مصرف میوه و سبزیجات با کاهش ۵۲درصدی ریسک این بیماری مرتبط است.طبق این بررسیها، هیچ مدرکی مبنی بر مفیدبودن ویتامینهای E، C، مولتی ویتامینها، بتاکاروتن یا سلنیوم در محافظت در مقابل سرطان روده یافت نشد. تأثیر چای، سیر یا پیاز، ویتامینD بهتنهایی یا همراه با کلسیم، قهوه و کافئین، ماهی و اُمگا۳ در پیشگیری از بیماری ضعیف یا نامعلوم بود. یافتههای کافی هم در مورد تأثیر ویتامین A یافت نشد. در مقابل مشخص شد مصرف گوشت، بهخصوص گوشت قرمز و فرآوریشده، با افزایش ۱۲ تا ۲۱درصدی ریسک سرطان روده مرتبط است. در مجموع پژوهشگران بر این باورند که مواد غذایی و بعضی داروها تأثیر حفاظتی کمی در پیشگیری از سرطان روده دارند. پیشبینی میشود تا سال۲۰۳۰، سالانه بیش از ۲.۲میلیون مورد جدید ابتلا به سرطان روده و ۱.۱میلیون مرگ ناشی از این بیماری رخ دهد.
شنبه 12 مهر 1399
کد مطلب :
112023
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/M8NLO
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved