• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 10 مهر 1399
کد مطلب : 111908
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qx6zp
+
-

آیین‌‌نامه امور سالمندی استان‌ها به‌زودی تصویب می‌شود

گفت‌و‌گو
آیین‌‌نامه امور سالمندی استان‌ها به‌زودی تصویب می‌شود

رتبه‌بندی استان‌ها از نظر جمعیت سالمندی همان سندی است که مرکز آمار ایران در سال 95منتشر کرد؛ سندی که دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور هم به استناد آن برنامه‌ریزی‌ برای اجرای طرح‌های بومی حوزه سالمندان را در مناطق مختلف اجرا می‌کند و به‌زودی با تصویب آیین‌‌نامه امور سالمندی استان‌ها، جایگاه حقوقی مستحکم‌تری به آن خواهد داد. گیلان، مازندران، مرکزی، همدان، آذربایجان‌شرقی، اصفهان و تهران در ابتدای فهرست پیرترین مناطق کشور هستند و بعد از آن فهرست یکپارچه‌ای از میانگین سنی جمعیت در استان‌ها منتشر نشده است. البته به تأکید رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور طی سال‌های اخیر تغییراتی در میانگین سنی جمعیت استان‌ها صورت گرفته که به‌صورت جزئی از سوی استانداری‌ها اعلام شده و رتبه‌بندی استان‌های پیر و جوان را تا حدودی دچار تغییراتی کرده است.
حسام‌الدین علامه در گفت‌وگو با همشهری به جایگاه والای سالمندان به‌عنوان گنجینه‌های ارزشمند تجربه و دانش اشاره کرد و گفت: نیازهای این گروه، خاص است و سالمندان از نظر فیزیولوژیکی، اجتماعی و فرهنگی افراد آسیب‌پذیرتری هستند، اما در عین حال انباشت تجربه یک جامعه به شمار می‌روند. سالمندان عامل پیوند بین‌نسلی و ارزش‌افزوده بین فرهنگی برای هر جامعه محسوب می‌شوند؛ بنابراین در بخش‌های مختلف هر استان با توجه به اینکه سهم سالمندی‌شان در حال افزایش است، باید نیازهای این بخش از جامعه هم به‌صورت ویژه دیده شود. وی افزود: بحثی که وجود دارد این است که وقتی سرعت جمعیت سالمندی شتابان می‌شود، سهم جمعیتی آنها هم در مدت زمان مشخص افزایش پیدا می‌کند. در این‌باره احتیاج داریم که دستگاه‌های اجرایی در موضوعات و ماموریت‌های محوله به‌خودشان گروه‌ جمعیتی سالمند را خاص‌تر ببینند و برنامه‌های از پیش تعیین‌شده‌ای برای این حوزه داشته باشند. شورای ملی سالمندان در کشور بر این اساس تشکیل شد و همسو با آن شورای امور سالمندی در استان‌ها هم شکل گرفت. دستگاه‌های مرتبط در این شورا نماینده دارند. در این شورا اهمیت دوران سالمندی برای هر دستگاه مشخص می‌شود و ما از آنها برنامه می‌خواهیم.
این مسئول ادامه داد: سالمندی موضوعی بین‌بخشی است و دستگاه‌های اجرایی که پیرامون یک موضوع مثل ورزش، سلامت، اقتصاد و رفاه اجتماعی به تمامی گروه‌های سنی جامعه خدمت ارائه می‌کنند باید با توجه به شرایط خاص این گروه سنی خدمات ویژه‌تری را درنظر بگیرند. این مسئله در شورای ملی سالمندان به‌صورت غیرتفکیک شده در حال انجام است.
علامه به ابلاغ سند ملی سالمندان به دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: این سند 10روز پیش ابلاغ شد که زمینه هماهنگی بین‌بخشی و انسجام بین دستگاه‌ها را فراهم می‌کند. همچنین آیین‌‌نامه داخلی شورای امور سالمندی در استان‌ها تهیه شده و در نخستین جلسه شورای ملی سالمندان تصویب می‌شود تا جایگاه حقوقی مستحکم‌تری پیدا کند. 3کارگروه تخصصی و 10کمیته‌ تخصصی برای این حوزه تشکیل می‌شوند تا بتوانند اولویت‌های سالمندی را براساس آمایش‌های سرزمینی هر استان مشخص کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید