• یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 11 ذی القعده 1445
  • 2024 May 19
دو شنبه 27 مرداد 1399
کد مطلب : 107876
+
-

باید نگران انتقال کرونا از راه مواد غذایی بود؟

پزشک همشهری
باید نگران انتقال کرونا از راه مواد غذایی بود؟


علی ملائکه ـ  روزنامه‌نگار و پزشک

نیوزیلند پس از ۱۰۰روز، نخستین موارد انتقال کروناویروس را در این کشور گزارش کرده است و مقامات بهداشتی این کشور می‌گویند: ممکن است مواد غذایی منجمد وارداتی عامل این شیوع باشند، چرا که یکی از افراد بیمار شده در فروشگاه توزیع‌کننده این نوع مواد غذایی کار می‌کرده است. مقامات چینی هم این هفته گزارش کردند که مقادیر اندکی از ویروس کرونا را روی میگو و بال مرغ منجمد وارداتی از اکوادور و برزیل یافته‌اند. اما آیا باید واقعا نگران انتقال ویروس از این طریق بود؟ کارشناسان می‌گویند: گرچه نمی‌توان این امکان را به کلی رد کرد، اما احتمال انتقال ویروس از طریق غذای منجمد بسیار اندک است، چرا که ویروس کرونا در خارج از بدن انسان چندان پایدار نیست. منجمد یا یخچالی کردن ویروس، ممکن است مدت زمان قابل‌انتقال بودن آن را افزایش دهد و احتمالا به همین دلیل شیوع‌های کرونا در کارخانه‌های بسته‌بندی گوشت به‌طور مکرر میان کارگران رخ داده است، اما انتقال ویروس از طریق سطوح حتی سطوحی که منجمد یا یخچالی هستند، بعید است رخ دهد. مایک رایان، مدیر برنامه‌ اضطرارهای بهداشتی سازمان جهانی بهداشت در این‌باره گفت: «هیچ شاهدی وجود ندارد که غذا یا زنجیره غذایی نقشی در انتقال این ویروس داشته باشد و خیال مردم باید در این‌باره راحت باشد.» به‌گفته رایان، بسته‌بندی یا آماده کردن غذا یا تحویل غذا نقشی در انتقال ویروس ندارند. سازمان جهانی بهداشت نیز گفته است، چین صدها هزار نمونه از بسته‌های مواد غذایی منجمد وارداتی را آزمایش کرده و کمتر از ۱۰مورد مثبت یافته است. کروناویروس اگر هم روی چنین بسته‌هایی قرار بگیرد تا زمانی که به‌دست مصرف‌کننده برسد، بعید است فعال بماند. ویروسی که روی چنین سطحی می‌‌افتد، حتی اگر این سطح منجمد باشد، پس از مدتی متلاشی و خشک می‌شود. خود فرایند باز کردن یخ مواد غذایی منجمد هم ویروس را از بین می‌برد. این آزمایش‌ها فقط RNA یا ماده ژنتیک ویروس را یافته‌اند، گرچه RNA از لحاظ ویروس‌شناسی سرایت‌دهنده است، اما به‌تنهایی در دنیای واقعی نمی‌تواند عفونت ایجاد کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید