• سه شنبه 6 آذر 1403
  • الثُّلاثَاء 24 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 26
چهار شنبه 15 مرداد 1399
کد مطلب : 106960
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BBR1x
+
-

3 و نیم میلیون دانش‌آموز برای آموزش آنلاین، گوشی هوشمند یا تبلت ندارند

پویشی برای کمک به دانش‌آموزان محروم

فهیمه طباطبایی- خبر‌نگار

 «سه و نیم میلیون دانش‌آموز دسترسی به هیچ وسیله هوشمندی ندارند و نمی‌توانند در کلاس‌های مجازی مدارس شرکت کنند و به همین دلیل خطر ترک تحصیل آنها وجود دارد.» این خبری است که وزیر آموزش و پرورش در حاشیه برگزاری نهمین نشست شورای هماهنگی ارتقای شاخص‌های آموزشی و پرورشی مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته به خبرنگاران داده و گفته باید تا شروع سال تحصیلی برای این مسئله فکری کنیم. شروع سال تحصیلی یک‌ماه دیگر است؛ یعنی نیمه شهریور و رئیس ستاد ثبت‌نام مدارس وزارت آموزش و پرورش گفته که این آمار از خود اظهاری دانش‌آموزان در زمان ثبت نام و همچنین گزارش معلمان در استان‌های مختلف به‌دست آمده است.

نیکوکاران کمک کنند
حالا آموزش و پرورش برای حل این معضل در یک‌ماه باقی مانده می‌خواهد چه کند و چگونه می‌خواهد جلوی کاهش نرخ پوشش تحصیلی را در ایران  بگیرد؟
محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، اول از همه رفته سراغ ظرفیت نیکوکاران و گفته که «خیران مدرسه‌ساز می‌توانند با تمرکز بر خرید تبلت برای دانش‌آموزان، مدارس را به خانه نیازمندان ببرند.» بعد از آن هم با نهادهای اقتصادی مانند بنیاد برکت، بانک‌ها، شرکت پتروشیمی، سازمان برنامه و بودجه، بنیاد مستضعفان جلسه گذاشته و از آنها درخواست کمک برای تهیه تبلت دانش‌آموزی کرده است.  حاجی میرزایی گفته در کنار این فراخوان برای خرید تبلت دانش‌آموزی، « به همه مدارس ابلاغ کردیم تا برای تک تک دانش‌آموزان برنامه ویژه‌ای را طراحی و وضعیت هر دانش‌آموز را تا قبل از ۱۵ شهریور مشخص کنند که آیا این دانش‌آموز قادر به دریافت آموزش‌های مجازی هست یا خیر و این موضوع را اعلام کنند.»

دانش‌آموزان اتباع خارجی هم هستند
در کنار سه‌ونیم میلیون دانش‌آموز ایرانی که دسترسی به لوازم هوشمند برای شرکت در کلاس درس را ندارند، رئیس ستاد ثبت نام مدارس وزارت آموزش و پرورش از دانش‌آموزان اتباع خارجی نام برده و گفته است: «امیدوارم کمیساریای عالی پناهندگان نقش خودش را در این زمینه ایفا کند و شرایط این دانش‌آموزان را به‌طور ویژه مورد توجه قرار دهند.»

ارزان‌ترین گوشی هوشمند چند؟
به گفته فروشندگان موبایل، ارزان‌ترین گوشی هوشمند موجود در بازار بین دو تا دو و نیم میلیون تومان است که می‌توان خرید و این جدا از هزینه اینترنت ماهانه است که باید دانش‌آموز بپردازد. هم‌اکنون 7 گیگابایت اینترنت یک ماهه 24هزار و 500تومان شده که در بسیاری از موارد جوابگوی نیاز آنها نیست و خانواده مجبور است که در‌ماه 2 تا 3 بار اینترنت را شارژ کند.
البته رضوان حکیم‌زاده توضیح داده که با 1.5میلیون تومان می‌شود یک تبلت با کیفیت برای این کودکان خرید و در اختیارشان گذاشت و آموزش و پرورش به‌دنبال این است که هزینه‌های مربوط به اینترنت را برای دانش‌آموزان رایگان کنند. کرونا با حضور طولانی خود در جامعه، روزهای سختی را پیش روی وزارت آموزش و پرورش گذاشته است. آماده نبودن معلمان برای آموزش مجازی، دسترسی نداشتن دانش‌آموزان به ابزار هوشمند، متصل نبودن برخی روستاها و مناطق مرزی به اینترنت و حتی شبکه تلویزیونی تنها برخی از مشکلاتی است که بر همگان آشکار شده و چالش‌های بزرگی را پیش روی نظام آموزشی ایران قرار داده است.

پویش ملی تهیه تبلت برای دانش‌آموزان
وزارت آموزش و پرورش پویش ملی تهیه تبلت را برای دانش‌آموزان مناطق محروم آغاز کرده است. این تصمیمی است در آستانه سال تحصیلی، برای حمایت از دانش‌آموزانی که برای استفاده آنلاین از کلاس‌های درس در زمان کرونا، ‌موبایل هوشمند یا تبلت ندارند.
به گزارش همشهری، وزارت آموزش و پرورش از خیران و نیکوکاران خواسته است که امسال به‌جای ساخت مدرسه برای دانش‌آموزان تبلت بخرند. رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، گفته است: «هزینه ساخت یک مدرسه زیاد است اما یک تبلت دانش‌آموزی با ۱.۵میلیون تومان هزینه می‌تواند آموزش باکیفیت را در اختیار یک دانش‌آموز محروم قرار دهد. به این ترتیب می‌توان شکاف فاصله برخورداری از فضای مجازی را تا حدی کاهش داد.»
به‌گفته او، در جلسه‌ای که نماینده بانک‌ها، شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های بازرگانی، بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان و سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند و به میزبانی کمیته امداد برگزار شد ضرورت راه‌اندازی یک پویش ملی در این زمینه بررسی و مطرح شده است.
او گفت: این موضوع که با هر تبلت می‌توانیم یک مدرسه برای دانش‌آموزان بسازیم در این جلسه مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت. این امری ملی است. در عین حال که کرونا یک تهدید است اما از سوی دیگر فرصت‌هایی را ایجاد کرده است.
او گفت: همه کسانی که علاقه‌مندند در امر ادامه تحصیل کودکان مساعدت داشته باشند، می‌توانند با صرف هزینه‌های بسیار کمتر از ساخت یک مدرسه، با خرید یک تبلت به‌نوعی مدرسه را در دست دانش‌آموز بگذارند. این نگرانی جدی وجود دارد که اگر این اتفاق نیفتد ممکن است تعدادی از دانش‌آموزان که به این امکانات دسترسی ندارند و محروم هستند به جمعیت بازماندگان از تحصیل افزوده شوند که اینها عمدتا در مناطق محروم هستند و امید است دستگاه‌ها و سازمان‌ها با احساس مسئولیت اجتماعی در رابطه با این امر ملی مشارکت داشته باشند.

این خبر را به اشتراک بگذارید