شباهت سرگذشت ندیمه با جامعه کنونی آمریکا
مارگارت اتوود، نویسنده مشهور کانادایی و خالق داستان سرگذشت ندیمه در مصاحبهای اوضاع آمریکا را به حال و هوای داستانهایش تشبیه کرده است. او در مصاحبه با مجله صوتی «کارنتین تیپس» گفت: بهنظر میرسد پادشهری که من در داستانهایم روایت کردم در واقعیت شاهد آن هستیم. به گزارش لیتهاب، اتوود گفت: این روزها شاهد تظاهراتی در آمریکا در اثر حکومت سیستمی هستیم و مردم همیشه در آمریکا در سالهای گذشته تحت سلطه یونیفرمپوشهای این کشور بودند و حالا معلوم میشود جامعه آمریکا را میتوان پادشهری خطاب کرد که شبیه قصههای علمی- تخیلی کتابها شده باشد. اتوود درباره سرگذشت ندیمه و شباهتش با جامعه کنونی آمریکا نیز صحبت کرد.
او سال ۲۰۰۳ در جشنواره «هی» گفته بود که سرگذشت ندیمه در مقایسه با نخستین آثارش یعنی «سهگانه مدآدام» کمتر مصداق کلی دارد. اوریکس و کریک به مسائل جهانی پرداختهاند، درحالیکه سرگذشت ندیمه بیشتر روی آمریکا تمرکز دارد. اما3 دهه پس از انتشار سرگذشت ندیمه با روی کارآمدن دونالد ترامپ و رویکرد ضدزن او در آمریکا، بهنظر میرسد این کتاب بیش از پیش فضای خود را در جامعه آمریکایی پیدا کرده است.
اتوود سال ۲۰۰۰ پس از 3 بار راه یافتن به مرحله نهایی نامزدی جایزه من بوکر، با رمان آدمکش کور موفق به کسب این جایزه مهم شد. این شاعر، داستاننویس و نویسنده آثار کودک، اکنون یکی از سرشناسترین نویسندگان و منتقدان ادبی کاناداست و جایزههای معتبر ادبی فراوانی را در کارنامه ادبی خود ثبت کرده است.
او علاوه بر من بوکر، سال ۱۹۸۵ جایزه ادبی آرتور سیکلارک را از آن خود کرد. جایزه دولتی ادبیات کانادا، جایزه گیلر و جایزه ایمپک دوبلین از دیگر جایزههای مهم ادبی هستند که کارنامه حرفهای اتوود را مزین کردهاند.
از این نویسنده آثار متعددی ازجمله رمانهای قصه ندیمه، عروس فریبکار، گریس دیگر، آدمکش کور و اوریکس و کریک به زبان فارسی ترجمه شدهاند.