• پنج شنبه 27 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 8 ذی القعده 1445
  • 2024 May 16
شنبه 24 خرداد 1399
کد مطلب : 102462
+
-

خطرناک‌ترین گجت‌های دست‌دوم

بعضی وسایل الکترونیکی به دلایل بهداشتی و امنیتی نباید وارد چرخه بازار لوازم دست‌دوم شوند

خطرناک‌ترین گجت‌های دست‌دوم

خرید و فروش لوازم الکترونیکی دست‌دوم ظرافت‌های خاص خودش را دارد. آنهایی که به خریدن چنین لوازمی رو می‌آورند به فکر ذخیره کردن پول در جیبشان هستند و آنهایی که قصد فروش لوازم خود را دارند می‌خواهند پولی به جیب بزنند. اما هر دو گروه بهتر است با ظرافت‌های این کار آشنا شوند. به‌گزارش سی‌نت، بازار خرید و فروش لوازم تکنولوژی و گجت‌ها بسیار وسیع است. تلفن‌ها، لوازم جانبی، کنسول‌های بازی و سایر محصولات فناوری، یک روش سریع و آسان برای کسب درآمد درصورت فروش یا پس‌انداز درصورت خرید هستند. مبادله کالا به کالا یا بازفروش کردن یک وسیله می‌تواند هم برای شما پول پس‌انداز کند و هم صدها دلار به همراه داشته باشد اما پیشنهاد می‌کنیم بعضی وسایل الکترونیکی را به دلایل بهداشتی و امنیتی و شاخص زیاد ناخالصی در چرخه بازار لوازم دست‌دوم وارد نکنید. بعضی از وسایل را می‌توانید به‌جای فروش دوباره تعمیر کنید و مثل روز اول از آن استفاده کنید یا یک مدل جدیدتر را با کمی هزینه بیشتر خریداری کنید. اگر به فکر فروش مقداری از وسایل خود برای درآوردن پول اضافی یا خرید یک دستگاه الکترونیکی استفاده شده به جای وسیله جدید هستید، این نکات را درنظر داشته باشید.

این لوازم الکترونیکی را نه بخرید و نه بفروشید
به‌دلیل رعایت موارد بهداشتی و امنیتی، بهتر است برخی از محصولات و دستگاه‌های فناوری را به‌صورت آنلاین نخرید. در هر صورت آنها نه‌تنها قیمت فروش بالایی ندارد که ارزش خرید خوبی نیز نخواهند داشت البته در این زمینه استثنائاتی هم وجود دارد که بعد به آنها اشاره می‌کنیم.
  هندزفری‌های بی‌سیم: ایرپاد، پیکسل باد و گلکسی بادها، همه در گوش شما زندگی می‌کنند. از آنجایی که این وسایل بی‌سیم هستند، برای اینکه از گوش خارج نشوند، در عمیق‌ترین نقطه ممکن گوش شما ساکن می‌شوند. با این تفاسیر، توضیحات بیشتر نیاز است؟ بله می‌توانید آنها را ضدعفونی کرده و تمیز کنید اما از اینکه ایرپاد یک نفر دیگر را در گوش بگذاید، حس بدی به شما دست نمی‌دهد؟ 
  هدفون‌های رو گوشی: ضدعفونی کردن هدفون‌های روگوشی کار آسانی نیست. پدهای روی گوشی این هدفون‌ها می‌توانند عرق روی گوش ما را گرفته و خیس شوند؛ برای مثال حتی پوست‌های مرده روی صورت و گوش ما را به‌خود جذب کنند. در بیشتر مدل‌های این هدفون جابه‌جایی قسمت‌های روی گوش امکان‌پذیر نیست. شما می‌توانید از هدفونی که با عرق و شوره سر و بوی خودتان آمیخته شده است استفاده کنید، اما همین حس را درباره هدفون یک غریبه هم دارید؟ حتما نه.
  هارد دیسک‌های قابل حمل: درایوهای خارجی معمولا برای تهیه نسخه پشتیبان از محتوای کامپیوتر شخصی یا به‌عنوان روشی آسان برای حمل اسناد مهم مورد استفاده قرار می‌گیرند. حتی اگر آن را برای فروش فرمت کنید و محتوای آن را پاک کنید باز هم ریسک قرار دادن اطلاعات شخصی‌تان در اختیار فرد دیگری را به جان خریده‌اید.
  برخی دستگاه‌های هوشمند خانگی: این وسایل نیز بعد دیگری از مشکلات امنیتی را نشان می‌دهند. به‌نظر می‌رسد شرکت‌ها کار سختی برای جلوگیری از سرقت اطلاعات در دوربین‌های مداربسته و آیفون‌های تصویری دارند؛ چرا که گاهی اطلاعات این دستگاه‌ها در حساب‌های کاربری اشتباه، قابل پردازش است. بنابراین ما باید نسبت به دوربین‌های هوشمند استفاده شده یا دستگاه‌های IoT احتیاط کامل به خرج بدهیم.
  محصولات بهداشتی شخصی: در این‌باره همه‌‌چیز از عنوان آنها مشخص و واضح است. در هر صورت این واقعیت را بپذیرید که تیغ‌های الکترونیکی مخصوص تراشیدن موی بینی و گوش، موزن برقی و مسواک برقی بهتر است نو استفاده شود. حتی با وجود یک‌سری برس دست‌نخورده، آن دسته مسواک هنوز هم بخشی از بزاق فرد را روی خود دارد. استفاده مجدد از آن برای یک فرد دیگر اصلا کار درستی نیست.

5موردی که باید قبل از خرید یا فروش به آن فکر کنید
چه زمانی ایرپادهای دست‌دوم برای خرید مناسب هستند: در برخی از سایت‌های فروش لوازم دست‌دوم ایرپادهای دست‌دوم تعمیر شده به فروش می‌رسد اما شما قبل از خرید، یک‌بار دیگر دقیق و کامل شرح حال وسیله را بخوانید و مطمئن شوید که خیلی دقیق و وسواس‌گونه تمیز شده‌اند. این سایت‌ها پر است از نظرات کاربرانی که نسبت به وجود برخی کثیفی‌ها ازجمله موم تمیز‌کننده گوش روی ایرپاد دست‌دومی که خریده‌اند شکایت کرده‌اند. 
هارد دیسک‌های اس‌اس‌دی: اگر آن را از یک فروشنده خصوصی خریداری می‌کنید از او بخواهید که صادقانه بگوید درایو چقدر سالم است. البته می‌توانید از برنامه Magician سامسونگ برای بررسی سلامت درایوهای این شرکت استفاده کنید.
دستبندهای بدنسازی و ساعت‌های هوشمند: خرید و فروش دست‌دوم لوازم الکترونیکی پوشیدنی نه آنقدرها بی‌خطر است و نه خیلی خطرناک. اغلب می‌توانید پول خوبی در خرید دست‌دوم یک اپل‌واچ یا Fitbit ذخیره کنید. اما نکته منفی این است که نمی‌دانید چقدر از آن استفاده و سوءاستفاده شده است. میزان استفاده از باتری هم مشخص نیست.

فرمت چاره کار نیست
درایوهای خارجی (هاردهای اکسترنال) معمولا برای تهیه نسخه پشتیبان از محتوای کامپیوتر شخصی یا به‌عنوان روشی آسان برای حمل اسناد مهم مورد استفاده قرار می‌گیرند. حتی اگر محتوای آن را برای فروش پاک کنید باز هم ریسک قرار دادن اطلاعات شخصی‌تان در اختیار فرد دیگری را به جان خریده‌اید

این خبر را به اشتراک بگذارید