• یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 26 شوال 1445
  • 2024 May 05
چهار شنبه 21 خرداد 1399
کد مطلب : 102279
+
-

از نوعیت زمین در سندهای مادر تا حدنصاب درختان برای تشخیص باغ بودن

از نوعیت زمین در سندهای مادر تا حدنصاب درختان برای تشخیص باغ بودن

در دویست‌ونوزدهمین جلسه شورای شهر تهران بررسی پرونده پلاک‌های ثبتی از حیث تشخیص باغ یا غیرباغ بودن در دستور کار قرار گرفت. به گزارش همشهری، در این جلسه اعضای شورا 18پرونده پلاک ثبتی را مورد بررسی قرار دادند که در 14پرونده نظر کمیسیون شهر‌سازی‌ و معماری شورا به‌عنوان کمیسیون اصلی شورا در این زمینه، مورد موافقت قرار گرفت. در خلال بررسی این پرونده‌ها اعضای شورا در برخی موارد و درخصوص معیار‌های تشخیص باغات ازجمله سند ملک، حدنصاب درختان و سابقه ملک از روی عکس‌های هوایی در سال‌های قبل بحث و گفت‌وگو کردند.در یکی از موارد که در منطقه2 و در محدوده سعادت‌آباد قرار داشت، موضوع حدنصاب درختان در ملک مورد بحث قرار گرفت که زهرا نژادبهرام به‌عنوان موافق نظر کمیسیون شهر‌سازی‌ و معماری مبنی بر باغ نبودن این زمین گفت: «یکی از معیار‌های شورا برای تشخیص باغات حدنصاب درختان در املاک و اراضی است که ما از آن استفاده می‌کنیم. با وجود این و بررسی معیار‌های دیگر و وجود نداشتن درختان به حدنصاب کافی باید گفت این ملک باغ نیست.» در ادامه علی اعطا گفت: «این زمین باغ است گرچه به لحاظ عرفی باغ نباشد ولی به لحاظ حدنصاب درختان باغ است.» پس از صحبت موافقان و مخالفان نظر کمیسیون مبنی بر باغ نبودن به رأی گذاشته شد و نظر کمیسیون به تصویب نرسید و ملک باغ تشخیص داده شد.در ادامه و در جریان رسیدگی به پرونده‌ای در منطقه یک و محدوده فرمانیه، موضوع پیوستگی اراضی و سند‌های تفکیکی از سند مادر مورد بحث قرار گرفت. در زمین مورد نظر با اینکه در سند مادر نوعیت زمین باغ تشخیص داده شده بود ولی براساس سند تفکیکی و معیار‌های موجود رأی کمیسیون شهر‌سازی‌ و معماری مبنی بر غیرباغ بودن این زمین اعلام شد. حسن رسولی در مخالفت با رأی کمیسیون این سؤال را مطرح کرد که وقتی در سند مادر نوعیت زمین باغ باشد آیا این امر به سندهای تفکیکی هم قابل تعمیم است؟ محمد سالاری در جواب گفت: «براساس این معیار ما می‌توانیم بگوییم تهران از بدو پیدایش باغ شهر بوده است لذا تمام زمین‌های تهران را می‌توان باغ تصور کرد!» زهرا صدراعظم‌نوری نیز گفت: «طبق قانون حفظ گسترش باغات، اگر در سند مادر و قبل از تفکیک نوعیت زمین باغ باشد پس از تفکیک نیز این امر در سند‌های تفکیکی نیز جاری و ساری خواهد بود.» با وجود این و در نهایت نظر کمیسیون شهر‌سازی‌ و معماری مبنی بر غیرباغ بودن زمین مورد نظر به رأی گذاشته شد و مورد موافقت اعضا نیز قرار گرفت.
در ادامه این جلسه و در روند رسیدگی به پرونده‌ای درمنطقه 2، سیدمحمود میرلوحی در مخالفت با نظر کمیسیون شهرسازی مبنی بر غیرباغ بودن زمین مورد نظر با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته از سوی مدیریت شهری گفت: «این تلاش‌ها طی چند‌ ماه اخیر موجب شد تا بالغ بر 740میلیارد تومان احکامی که به ضرر شهرداری بود باطل شود. با وجود این شهر تهران دیگر گنجایش از دست دادن باغات و ظرفیت بارگذاری در این اراضی را ندارد همچنان‌که در سال‌های قبل زمین‌های 70هکتاری را بارگذاری کردند و آرای اینچنین باید با وسواس بیشتری دنبال شود.» عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: «مسئله صدور مجوز ساخت‌وساز در محدوده شهرک آتی‌ساز با توجه به تکمیل ظرفیت و اینکه فضای سبز یکنواخت و محیط یکپارچه بوده جای تامل بیشتری دارد که چرا چنین رأیی را دادند؟» در ادامه نظر کمیسیون دراین پرونده مبنی بر غیر باغ بودن به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید.
در ادامه بررسی پرونده‌ای در منطقه5 در محدوده کوهسار با نظر کمیسیون شهرسازی مبنی بر غیرباغ بودن زمین مورد بحث قرار گرفت. بهاره آروین با اشاره به تعارض نظر کارشناسان کمیسیون شهرسازی و معماری و کمیسیون سلامت و محیط‌زیست در این پرونده و برخی از پرونده‌های باغات گفت: «چرا باید در این پرونده با شواهد موجود رأی به غیرباغ بدهیم. شواهد موجود در زمین مورد نظر و مطابقت آن با معیار‌های سنجش و تشخیص باغات نشان می‌دهد این زمین باغ است.» در انتها نظر کمیسیون مبنی بر باغ نبودن زمین مورد نظر به‌تصویب نرسید.

این خبر را به اشتراک بگذارید