• چهار شنبه 2 بهمن 1398
  • الأرْبِعَاء 26 جمادی الاول 1441
  • 2020 Jan 22
سه شنبه 24 دی 1398
کد مطلب : 92826
+
-

«کاپ» در صدر هرم مدیریت پسماند

«کاپ» در صدر هرم مدیریت پسماند

مدیرعامل سازمان پسماند از طرح کاهش تولید زباله(کاپ) در صدر هرم مدیریت پسماند خبر داد. به گزارش همشهری، صدرالدین علی‌پور در این رابطه گفت: «کمیت و کیفیت پسماند تولیدی مناطق مختلف ضمن اینکه نشانگر میزان توجه مردم به مفاهیم ارزشی مانند صرفه‌جویی در مصرف است، گویای مشارکت آنها در برنامه‌های زیست‌محیطی مانند میزان تعامل در طرح کاهش تولید پسماند(کاپ)، طرح تفکیک و جداسازی پسماند خشک و‌ تر از یکدیگر و عدم‌اختلاط پسماندهای عفونی و الکترونیک با سایر زباله‌هاست.» او با اشاره به ترکیب کلی و مشترک پسماند‌های خشک و‌ تر در مناطق مختلف ادامه داد: «آمار دورریز شامل پسماند‌های تر، نان، پلاستیک، پت، کیسه پلاستیکی، طلق، فوم، کاغذ، مقوا، آهن، فلزات غیرآهنی، پارچه، شیشه، چوب، لاستیک، چرم، خاک، تتراپک و... است که البته بیشتر زباله بخش خانگی پلاستیک و بیشتر خوراکی‌ها برنج و غذاهای اسراف شده بوده است.» علی‌پور با اشاره به ضرورت کاهش پسماند (کاپ) حتی به میزان اندک به ازای هر نفر، تأکید کرد: «در هرم مدیریت پسماند که سلسله مراتب مدیریت پسماند و تمام فعالیت‌های مربوط به آن را براساس اولویت محیط‌زیستی نشان می‌دهد، تأکید هرم بر کاهش پسماند و پس از آن به‌ترتیب تفکیک در مبدأ، بازیافت و تولید کمپوست و پسماند ریجکت برای زباله‌سوزی است.»‌
ناآگاهی، بی‌توجهی به دستورات و تعالیم دینی، عدم‌اطلاع از هزینه‌های عمومی ناشی از مدیریت پسماند، فرهنگ فانتزی و خرید کالاهای غیرضروری ازجمله مواردی بود که علی‌پور به‌عنوان دلایل افزایش میزان پسماند نام برد. مدیرعامل سازمان پسماند یادآور شد: «با خرید به اندازه نیاز، پخت‌وپز به میزان کافی، پرهیز از دور ریختن غذا و نگهداری صحیح و مناسب آن جهت استفاده در وعده بعدی، استفاده بخشی از پسماند برای غذا دادن به حیوانات، ریختن پسماند میوه و سبزی در خاک باغچه و گلدان، استفاده از ساک پارچه‌ای به جای پلاستیک برای خرید کالا، کاربرد ظروف چندبار مصرف و بادوام و خرید عمده محصولات می‌توانیم زمینه کاهش تولید پسماند را ایجاد کنیم.» او با اشاره به قرار گرفتن در ماه‌های پایانی سال تأکید کرد: «مشارکت اجتماعی شهروندان هدف اصلی مدیریت پسماند شهر تهران بوده که ثمره این مشارکت در کنار ارتقای شاخص‌های زیست‌محیطی سبب رشد صنعت بازیافت می‌شود.» 

ترکیب کلی و مشترک پسماند‌های خشک و‌‌تر شامل نان، پلاستیک، پت، کیسه پلاستیکی،  فوم، کاغذ،  فلزات، پارچه، شیشه،  لاستیک و... است که بیشتر زباله بخش خانگی پلاستیک و بیشتر خوراکی‌ها برنج و غذاهای اسراف شده است

این خبر را به اشتراک بگذارید