• پنج شنبه 19 تیر 1404
  • الْخَمِيس 14 محرم 1447
  • 2025 Jul 10
دو شنبه 31 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 16966
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LPop
+
-

پیاده‌رو‌ها در قرق مزاحم‌ها

گله اهالی از فعالیت کارگاه‌های تولیدی در محله مسکونی اوقاف

پیاده‌رو‌ها در قرق مزاحم‌ها

پروانه بهرام‌نژاد|خبرنگار:

منطقه 4


بوی تند و تیز رنگ و تینر با چوب نم‌دار تلفیق شده و خیابان را پر کرده است. بوی تند چنان مشام رهگذران را آزار می‌دهد که آنها با نزدیک شدن به برخی خانه‌ها، قدم‌هایشان را تند می‌کنند تا زودتر دور ‌شوند. اینجا خیابان سی‌متری اول در محله اوقاف منطقه ۴ است. جایی که حالا بسیاری از زیرزمین و پارکینگ خانه‌هایش به کارگاه‌های مبل و کابینت‌سازی تبدیل و موجب آزار شهروندان شده است. کارگاه‌هایی که در این محله در حال رشد و تکثیراند و ساماندهی آنها به عزم جدی نیاز دارد. بسیاری از شهروندان این محله از تسخیر خانه‌هایشان در میان کارگاه‌های غیرمجاز گله‌مند و خواستار رفع این مشکلات‌اند. 
    

نگاه مردم؛ هوای نامطبوع

فرقی ندارد، چه در خیابان سراج و چه در خیابان‌های فرعی و کوچه‌های این محدوده قدم بزنید، سر و صدای اره برقی و فعالیت کارگاه‌های قد و نیم‌قدی که زیرزمینی و آشکارا  فعال‌اند، توجه شما را جلب می‌کند. کارگاه‌هایی که جزو مشاغل آلاینده هستند و باید از دل بافت مسکونی بیرون بروند. حالا سال‌هاست همسایگی با بورس مبلمان و تخت و کمد در دلاوران برای ساکنان محله‌های اطراف مشکلاتی چون آلودگی صوتی‌‌ و سدمعبر و... به وجودآورده است. «الهام حمزه‌پور» از اهالی خیابان سراج می‌گوید: «کارگاه‌های غیرمجاز تقریباً در یک دهه اخیر رونق گرفته است. در این محدوده بوی رنگ و تینر آزاردهنده است و حتی داخل جوی و کنار پیاده‌رو هم آثار این نوع فعالیت دیده می‌شود. او می‌افزاید: «کارکنان بسیاری از این کارگاه‌ها بخشی از فعالیتشان مثل رنگ‌کاری را در پیاده‌رو انجام و حتی نمونه تولیدات خود را آنجا قرار می‌دهند و با ایجاد سدمعبر‌‌ تردد عابران را دشوار می‌کنند. ‌ای کاش مسئولان برای رفع مشکل آلایندگی و افزایش آرامش اهالی اینجا اقدام عملی و جدی انجام دهند.» 


زیرزمینی‌های غیرمجاز

واحدهای صنفی‌ای چون نجاری، کابینت‌سازی، تولید مبل و رویه‌کاری و... خیابان‌های سی‌متری اول و دوم محله اوقاف و سراج را احاطه کرده و اخیراً در محله‌ شمیران‌نو و خیابان استقلال هم ریشه دوانده و تعدادشان در حال افزایش است. «ملیحه‌سادات میرطاهری» دبیر شورایاری محله اوقاف در این‌باره می‌گوید: «فعالیت این کارگاه‌ها آسایش اهالی را برهم زده است. خیابان به تسخیر این صنف درآمده و مردم نمی‌توانند مغازه‌هایی مثل لباس‌فروشی یا فروش لوازم منزل را در آنجا دایر کنند، چون بافت تجاری محدوده تغییر کرده و ایجاد یک حرفه متفاوت برای آنها صرفه اقتصادی ندارد و حتی اگر مغازه جدیدی هم دایر شود، به دلیل نوع بافت اینجا مراجعانش چشمگیر نخواهد بود و این به اقتصاد محله ضربه زده است.

درحالی‌که با ساماندهی اصناف این بخش می‌توان با ایجاد تنوع تجاری و اقتصادی به‌‌ آبادانی محله و کاهش مشکلات محیطی نیز کمک کرد.»یکی دیگر از مشکلات این محدوده تخلیه پسماند در معابر است. میرطاهری می‌گوید: «برخی از کاسبان زباله‌های خود را وسط بلوار می‌ریزند که این منجر به آسیب دیدن عابران و حتی برخورد خودروها با نخاله، چوب و ایجاد مشکلات مختلف می‌شود.»


مزاحمت‌ها رفع می‌شود

رسیدگی به امور صنایع مزاحم، براساس‌بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها انجام می‌شود که این ماده مربوط به جلوگیری از ایجاد و تأسیس اماکنی است که موجب بروز مزاحمت برای ساکنان یا مخالف اصول بهداشت در شهرها بوده و شهرداری مکلف است از فعالیت آنها جلوگیری کند و اگر لازم شود به خارج از شهر انتقال دهد. از این‌رو اداره ساماندهی شهرداری مناطق این رسالت را برعهده دارند که «رضا تکلو» رئیس اداره ساماندهی شهرداری منطقه ۴ در این‌باره می‌گوید: «یکی از وظایف ذاتی شهرداری ساماندهی صنایع و واحدهای صنفی و انتقال مشاغل مزاحم از شهر است که شرکت ساماندهی شهرداری با آنها برخورد قانونی می‌کند.»

او می‌افزاید: «بیشترین مشکل ما در این منطقه نیز در محدوده ناحیه ۷ است که به بورس تبدیل شده و مدیریت شهری با جدیت و سرکشی روزانه از سوی اداره ساماندهی شهرداری به این موضوع رسیدگی می‌کند. از این‌رو برای تعدادی از این اصناف رأی تعطیلی و برای برخی رأی ارائه تمهیدات گرفتیم که براساس رأی تمهیدی اصناف با رعایت نکاتی چون بالا ‌بردن امنیت و رفع مشکلات زیست‌محیطی، نصب تهویه هوای مناسب، رفع سدمعبر و... تعیین تکلیف می‌شوند.» تکلو ادامه می‌دهد: «در این زمینه شهروندان نیز می‌توانند در تماس با سامانه‌های ۱۳۷و ۱۸۸۸ و همچنین مراجعه حضوری به شهرداری نواحی، مشکلات خود را اطلاع دهند.»

این خبر را به اشتراک بگذارید