• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 3 اردیبهشت 1399
کد مطلب : 98938
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/5yLQv
+
-

معمای مرگ و زندگی کیم

رسانه‌های آمریکایی از وخیم بودن وضعیت جسمی رهبر کره‌شمالی خبر داده‌اند

گزارش
معمای مرگ و زندگی کیم


محمدامین خرمی ـ خبرنگار

 10روز غیبت رهبر کره‌شمالی از انظار عمومی، باعث شد تا برخی در مورد مرگ او گمانه‌زنی کنند اما خبرهایی که از دیروز در رسانه‌های کره‌جنوبی منتشر شده، نشان می‌دهد رهبر همسایه شمالی به‌دلیل انجام یک عمل قلب این مدت را بستری بوده است.
رسانه‌های کره‌جنوبی به نقل از مقام‌های دولتی این کشور، شایعه‌های مطرح شده در رسانه‌های غربی در مورد وضعیت وخیم جسمانی و حتی مرگ کیم جونگ اون را رد کردند. همزمان شماری از فعالان سیاسی فراری از کره‌شمالی که در پایتخت کره‌جنوبی روزنامه‌ای به نام «کره‌شمالی» منتشر می‌کنند، به نقل از منابع ناشناس گزارش دادند کیم جونگ اون 36ساله به‌خاطر چاقی و سیگار کشیدن بیش از حد زیر تیغ جراحی رفته است.
ابهام در مورد سلامت کیم جونگ اون از 5روز پیش آغاز شد؛ یعنی زمانی که او در مراسم سالگرد تولد پدربزرگش کیم ایل ‌سونگ، رهبر فقید کره‌شمالی و بنیانگذار این کشور، شرکت نکرد. این مراسم مهم‌ترین مراسم برگزار شده در کره‌شمالی است و غیبت کیم جونگ اون باعث شد تا بسیاری حتی در مورد مرگ او گمانه‌زنی کنند. نخستین گزارش را تلویزیون سی‌ان‌ان آمریکا به نقل از مأموران نهادهای اطلاعاتی این کشور منتشر کرد. سی‌‌ان‌ان در گزارش مفصلی خبر داد که کیم جونگ اون در شرایط وخیم به سر می‌برد. سی‌ان‌ان یادآور شد که در سال 2008نیز غیبت کیم جونگ ایل، پدر رهبر فعلی کره‌شمالی در مراسم شصتمین سالگرد تاسیس کره‌شمالی، نقطه آغاز افول وضعیت جسمانی او بوده است. بعد از آن بود که مشخص شد کیم جونگ ایل دچار سکته قلبی شده است. او 3سال بعد درگذشت.
روزنامه کره‌شمالی چاپ سئول در گزارش خود آورده که رهبر کره‌شمالی اکنون در ویلایی در کوه‌های کومگانگ در جنوب شرق کره‌شمالی در حال گذراندن دوره نقاهت خود است. به نوشته این روزنامه، پزشکان روز یکشنبه هفته گذشته رهبر کره‌شمالی را عمل کرده‌اند.
ساختار بسته اطلاع‌رسانی در کره‌شمالی باعث شده تا رسانه‌های دنیا برای اطلاع از وضعیت داخلی این کشور اغلب به گزارش‌های منتشر شده در کره‌جنوبی استناد کنند. اگرچه جنوبی‌ها مرگ رهبر شمالی‌ها را رد کرده‌اند اما هنوز مقام‌های دولتی در پیونگ‌یانگ هیچ موضع‌گیری در مورد مرگ و زندگی کیم جونگ اون نداشته‌اند.

مسئله مبهم جانشینی
با بالاگرفتن شایعه‌ها در مورد وضعیت سلامتی کیم جونگ اون، شایعاتی نیز در مورد مسئله جانشینی او مطرح شده است. مسئله جانشینی و اساسا مسئله حکمرانی در کره‌شمالی پیچیدگی بسیار دارد و بسته بودن ساختار حکومت در این کشور، پیش‌بینی در مورد آینده را دشوار کرده است.
با این حال، به اعتقاد بسیاری، فرد دوم در کره‌شمالی پس از کیم جونگ اون، خواهر او یعنی کیم یو جونگ است. حضور او به نمایندگی از برادرش در مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی کره‌جنوبی برای نخستین‌بار خبرساز شد و او در کانون توجه رسانه‌های دنیا قرار گرفت. سفر کیم یو جونگ به کره‌جنوبی و حضور تیم کره‌شمالی در المپیک زمستانی 2018به نقطه آغاز حرکت 2کره به سمت تنش‌زدایی تبدیل شد.
کیم یو جونگ را معمار تصویری می‌دانند که رهبر کره‌شمالی طی سال‌های اخیر در داخل و خارج از مرزهای این کشور از خود به نمایش گذاشته است. به‌عبارت دیگر، اوست که مواضع و رفتار سیاسی کیم جونگ اون را هدایت می‌کند. بیانیه‌هایی که از سوی کیم جونگ اون در قبال آمریکا، کره‌جنوبی و ژاپن منتشر می‌شود، توسط خواهر او نوشته می‌شود؛ واقعیتی که باعث شده بسیاری اذعان کنند که کیم یو جونگ اکنون معتمدترین فرد برای رهبر کره‌شمالی و نزدیک‌ترین فرد به او است. همراهی کیم جونگ اون در 2 دیدار تاریخی‌اش با دونالد ترامپ تأکیدی بر این واقعیت است.
گفته می‌شود کیم یو جونگ 4سال از برادر خود کوچک‌تر است. تا سال 2010هیچ تصویری از او در رسانه‌ها دیده نشده بود. تا سال بعد، او چندین بار در مراسم‌های رسمی و نشست‌های سیاسی در کنار پدرش یعنی کیم جونگ ایل دیده شد. کیم یو جونگ در مراسم درگذشت پدرش در سال 2011نیز حاضر بود. او در دهه 1990همراه با برادرش در دبستانی در شهر برن سوئیس درس می‌خواند. آن زمان، آنها در خانه‌ای مستقل با حضور محافظان شخصی زندگی می‌کردند. بعدها آنها به پوپنگ سانگ بازگشتند و یو جونگ در دانشگاه این شهر به تحصیل در رشته علوم کامپیوتر پرداخت و در سال 2007 فارغ‌التحصیل شد. بعد از آن سال، کیم یو جونگ وارد مناصبی در حزب حاکم شد اما جزئیات زیادی در این رابطه در دست نیست.
گفته می‌شود کیم یو جونگ در به قدرت رسیدن برادرش نقش کلیدی داشته و به همین دلیل کیم جونگ اون به نوعی مدیون خواهرش است؛ بنابراین قدرت گرفتن بیش از پیش یو جونگ 32ساله در کره‌شمالی هم در زمینه مسائل داخلی و هم در مورد سیاست خارجی طی سال‌های پیش رو اتفاق عجیبی نخواهد بود. با این حال، در کره‌شمالی رسیدن به رهبری تابع سن و جنسیت افراد است؛ به همین دلیل بعید است حتی اگر اتفاقی برای کیم جونگ اون بیفتد، جانشین او خواهرش باشد.



مکث
شمالی تاریخ‌ساز




یکی از آثار جنگ جهانی دوم، جدا شدن کره‌شمالی و جنوبی در ادامه مدار 38درجه بود. از آن زمان تاکنون، روابط 2 کشور شاهد تنش بوده است. هفته گذشته یک دیپلمات اهل کره‌شمالی که چند سال قبل به کره‌جنوبی پناهنده شده بود، موفق شده به پارلمان این کشور راه پیدا کند و تاریخ‌ساز شود. تای یونگ هو، معاون سفیر کره‌شمالی در لندن بود اما در سال ٢٠١٦ به همراه خانواده‌اش به کره‌جنوبی پناهنده شد. او بالاترین مقام کره‌شمالی بوده است که در تاریخ روابط تنش‌آلود 2 کشور به کره‌جنوبی پناهنده شده است. تای یونگ هو در انتخابات اخیر کره‌جنوبی از سوی حزب اپوزیسیون «آینده متحد» در ناحیه گنگنم سئول نامزد شده بود. او با کسب ٥٨.٤ درصد آرا، وارد پارلمان شد. تای یونگ هو بعد از اعلام پیروزی‌اش از شدت هیجان، گریه می‌کرد. کره‌جنوبی، چهارشنبه هفته گذشته با وجود شیوع ویروس کرونا انتخابات پارلمانی را در روز چهارشنبه هفته گذشته برگزار کرد و ٦٦.٢ درصد از واجدان شرایط رأی‌دهی پای صندوق‌ها حاضر شدند که رکورد بالای تازه‌ای محسوب می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید