• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 23 دی 1398
کد مطلب : 92707
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pYQ4r
+
-

استعفا در جشنواره تجسمی

تجسمی
استعفا در جشنواره تجسمی


 دبیر و شماری از داوران رشته‌های گوناگون دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از داوری در جشنواره استعفا کردند.

مسائل انسانی بر هنر ارجحیت دارد
داوران بخش عکس جشنواره نخستین گروهی بودند که استعفای خود را اعلام کردند. در بیانیه داوران بخش عکس به امضای سیف‌الله صمدیان، کیارنگ علایی، شهریار توکلی آمده است: «در همدلی با قربانیان فاجعه اخیر و درک شرایط اجتماعی و حال عمومی جامعه انسانی و فرهنگی، ما دبیر و هیأت داوران بخش عکس دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به‌عنوان هنرمندانی مستقل که با هدف تداوم فعالیت‌های فرهنگی و هنری این مسئولیت را پذیرفته بودیم، از ادامه همکاری با این رویداد معذوریم و ضمن تشکر از عکاسان شرکت‌کننده، تأثر و همدلی عمیق خود را با مردم داغدار ایران اعلام می‌کنیم چرا که همواره و در هر شرایطی مسائل انسانی بر فعالیت‌های هنری ارجحیت دارد».

ناتوانم از برگزاری جشنواره
ابراهیم حقیقی، دبیر ارشد جشنواره تجسمی فجر با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود استعفایش را از دبیری جشنواره اعلام کرد: «یاران ناشناخته‌‌ام/ چون اختران سوخته / چندان به خاک تیره فرو ریختند سرد / که گفتی/ دیگر/ زمین/ همیشه/ شبی بی‌ستاره ماند. (الف. بامداد)
با پوزش و احترام به هنرمندان، داوران، دبیران و همکاران مهربانی که در جشنواره تجسمی فجر در کنار هم بودیم و کار‌ها کردیم و دیگر نیستیم. با چشم اشکبار و رنج غمبار از دست رفتن هموطنان و فرزندان بلندقامتمان و با روحی آزرده، من هم بی‌یاری شما، در فضای تلخکامی و دروغ، ناتوانم از برگزاری جشنواره‌ای که قرار بود نشان شادمانی باشد و پیوند. چرا که شادمان نیستم و نیستیم». کیانوش غریب‌پور، مدیر هنری جشنواره نیز در صفحه اینستاگرام از انصراف خود خبر داد.

الگویی برای آنها که مقصرترند
کیارش زندی، کامبیز درمبخش، جمال رحمتی و علی درخشی، دبیر و داوران بخش کاریکاتور جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز با انتشار پیامی از حضور در این جشنواره کناره‌گیری کردند؛«در زمانی که داغ بر دل مردمان سرزمین‌مان سنگینی می‌کند، شایسته نیست به جشن بنشینیم، حتی اگر این بزرگ‌ترین جشن ملتی باشد که 40 سال پیش با هزار آرزو در کنار هم رقم زده‌اند، ولی چه کنیم که چهلم فراغ فرزندان این آب و خاک پارچه سیاه ماتم بر سر ما کشیده است و کاری حتی از ما که کارتونیست هستیم برنمی‌آید و تلخکی قلم‌هایمان از تلخی کام‌هایمان نمی‌کاهد؛ بنابراین ما داوران بخش کارتون به همراه دبیر این بخش از مسئولیت‌های خود در این دوره جشنواره و در این زمان کناره‌گیری می‌کنیم. تا شاید الگویی شود برای دیگران که از ما جامعه کارتونیست‌ها در این رخدادهای دلخراش مقصرترند یا آنانی که در طول سالیان از این مردم و اعتماد و مهرشان، انتفاع بیشتری برده‌اند و خم به ابرو نمی‌آورند. با آرزوی برگزاری جشنواره دیگر در زمانی دیگر که پرتوی شادی در چهره‌های ایرانیان بدرخشد.» دبیر و داوران بخش مجسمه این رویداد شامل روح‌الله شمسی‌زاده، هادی عرب‌نرمی، کامبیز صبری و رضا قره‌باغی و همچنین دبیر و داوران رشته نقاشی این رویداد شامل رضوان صادق‌زاده، آنه محمدتاتاری، یعقوب عمامه‌پیچ، رضا افسری و داور یوسفی نیز از حضور در این جشنواره کناره‌گیری کردند.

موجی که فراگیر می‌شود
رضا رینه‌ای، دبیر بخش خوشنویسی، مهنوش مشیری، علی هاشمی شهرکی، علی خدایی و پیمان رحیمی‌زاده، دبیر و داوران بخش تصویرگری، فرزاد فرجی، مجید ضیائی، صادق باقری و هیربد همت‌آزاد دبیر و داوران بخش سرامیک، همچنین داوران دیگر بخش‌ها ازجمله مهدی مهدیان، علی باقری و مهدی فاتح، کامبیز صبری از داوری در جشنواره هنرهای تجسمی فجر انصراف دادند. لیلی گلستان، مدیر گالری گلستان نیز از حضور در دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر انصراف داد. به‌نظر می‌رسد موج انصراف داوران در روزهای آینده فراگیرتر شود. دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر قرار است از 23تا 30بهمن در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شود. با اتفاق‌های پیش‌آمده باید دید که جشنواره هنرهای تجسمی فجر چه سرانجامی پیدا می‌کند و چگونه برگزار خواهد شد. آیا مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد تمهیدی برای رایزنی با داوران و دعوت دوباره آنها می‌اندیشد یا داورانی دیگر را جایگزین آنها خواهد کرد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید