• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 17 آذر 1398
کد مطلب : 89707
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pYgLy
+
-

خبرها/شهر

نیمی از درآمد بنزین را به مترو و اتوبوس بدهید

با اجرای طرح افزایش قیمت بنزین، صرفه‌جویی‌های کلانی صورت می‌گیرد که انتظار می‌رود دولت بخشی از اعتبارات ناشی از صرفه‌جویی‌ها را برای توسعه حمل‌ونقل عمومی هزینه کند تا شهروندان با افزایش قیمت سوخت بتوانند حداقل به جای وسیله شخصی خود از وسایل نقلیه عمومی مناسب استفاده کنند.
به گزارش همشهری، محسن پورسیدآقایی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه لایحه بودجه 99امروز از سوی دولت به مجلس ارائه می‌شود تصریح کرد: انتظار داریم دولت اهتمام ویژه‌ای به حمل‌ونقل عمومی در لایحه بودجه داشته باشد. وی با بیان اینکه آنچه با اجرای افزایش قیمت بنزین قطعی است، افزایش تقاضای سفر با وسایل نقلیه عمومی است، گفت: نه‌تنها کلانشهر تهران که سایر کلانشهرها نیز انتظار دارند نیمی از منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین به توسعه حمل‌ونقل عمومی اختصاص یابد. به گفته معاون شهردار تهران، حتی اگر با تغییر قیمت سوخت 10درصد از تقاضای سفر با حمل‌ونقل شخصی کاسته و به حمل‌ونقل عمومی افزوده شود باید برای پاسخگویی به این نیازها حداقل 2هزار دستگاه اتوبوس یا معادل ناوگان فعلی مترو به مجموعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران افزوده شود.
پورسیدآقایی با بیان اینکه ترافیک و آلودگی هوا 2 معضل اجتماعی است که با کاهش تردد خودروهای شخصی و توسعه حمل ونقل عمومی مدیریت می‌شود تصریح کرد: معتقدم با افزایش قیمت بنزین و صرفه‌جویی بیشتر در این بخش دولت می‌تواند بخشی از بنزین را صادر کرده و منابع خوبی حاصل کند، از این‌رو نیمی از منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین را باید به توسعه حمل‌ونقل عمومی اختصاص دهد.

باید به فکر تأمین منابع مالی بود

نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که در بعد قانونی نقصی برای مقابله با آلودگی هوای کلانشهرها وجود ندارد، بلکه دولت باید تلاش خود را برای برنامه‌ریزی و تامین منابع مالی به‌منظور اجرای قانون به‌کار گیرد. به گزارش همشهری، سیداحسان علوی با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی دولت و حرکت در راستای انجام اقدامات عملی به‌منظور کاهش آلودگی هوای کلانشهرهای کشور، بیان کرد: در زمینه داشتن هوای پاک، ما قوانین لازم را داریم. آنچه امروز حائز اهمیت است، اراده برای اجرای این قوانین است. وی در ادامه تأکید کرد: در بخشی از قانون هوای پاک به واردات ماشین‌های هیبریدی و برقی اشاره شده است. براساس این قانون بنا بود هرساله چند درصد از این خودروها وارد کشور شود و ما از خودروهای سواری که با استفاده از سوخت فسیلی حرکت می‌کنند، فاصله بگیریم، اما همچنان این اتفاق نیفتاده است. علوی با اشاره به ضرورت اهتمام دولت برای اجرای قوانین مؤثر در کنترل آلودگی هوا، بیان کرد: ما به اندازه کافی قانون در این زمینه داریم و اکنون باید به سمت برنامه‌ریزی و تامین منابع مالی برای اجرای این قانون برویم. دولت و شهرداری‌ها باید اقدامات لازم را برای کنترل آلودگی هوای کلانشهرها انجام دهند. نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس در ادامه با بیان اینکه در گام اول ما باید به سمت نوسازی و گسترش سیستم حمل‌ونقل عمومی در کشور برویم، اظهار کرد: متأسفانه در چند سال اخیر در تامین بودجه برای این بخش با مشکلاتی روبه‌رو هستیم. از سوی دیگر در کلانشهرهایی نظیر تهران بعضا شاهد هستیم که عملکرد شهرداری با دولت در تعارض است و ارتباط مناسبی که باید بین این دو دستگاه باشد، کمرنگ شده است. نماینده مردم سنندج در مجلس تصریح کرد: یکی از دلایلی که مردم به استفاده از خودروی شخصی رو می‌آورند، عدم‌دسترسی به سیستم حمل‌ونقل عمومی مناسب است. از سوی دیگر شهرداری‌ها در تأمین اعتبارات لازم برای اجرای قوانین به‌منظور مقابله با آلودگی هوا با مشکل روبه‌رو هستند.


کاهش 30درصدی هزینه نگهداشت شهر درصورت کاهش و تفکیک پسماند

شاپور رستمی، معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران از کاهش حدود 30درصدی هزینه نگهداشت شهر درصورت کاهش و تفکیک پسماند خبر داد و گفت: اگر مردم در کاهش تولید و تفکیک زباله همکاری کنند، به‌طور حتم هزینه نگهداشت شهر کاهش پیدا می‌کند و این صرفه‌جویی به سبد خود خانوار بازمی‌گردد. او درخصوص هزینه‌های نگهداشت شهر به شهرنوشت گفت: میزان تولید و عدم‌تفکیک زباله‌ها در مبدأ هزینه‌های بسیاری برای شهر دارد و درصورت تفکیک پسماند از مبدأ هزینه‌های نگهداشت شهر حدود 30درصد کاهش پیدا می‌کند.
رستمی افزود: اگر مردم در کاهش تولید و تفکیک زباله همکاری کنند، به‌طور حتم هزینه نگهداشت شهر کاهش پیدا می‌کند و این صرفه‌جویی به سبد خود خانوار بازمی‌گردد.
معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران با تأکید بر اینکه شهر با هزینه مردم اداره می‌شود و باید برای آنها شهری آرمانی و بانشاط مهیا کنیم، عنوان کرد: برای همراه کردن شهروندان در نگهداشت شهر از شورایاری‌ها، شهرداران مدارس، سراهای محله و... کمک گرفتیم.


فراخوان جشنواره نقالی و روایتگری  فرزندان ایران زمین

جشنواره «نقالی و روایتگری فرزندان ایران‌زمین» در فرهنگسرای ابن‌سینا برگزار می‌شود. به گزارش سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، به مناسبت دهمین سالگرد ثبت جهانی هزاره سرایش شاهنامه فردوسی و ثبت جهانی هنر نقالی در یونسکو، فرهنگسرای ابن‌سینا با همکاری مؤسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی، جشنواره «نقالی و روایتگری فرزندان ایران زمین» را در گروه سنی کودک و نوجوان برگزار می‌کند. دبیرخانه این جشنواره در فرهنگسرای ابن‌سینا واقع در شهرک قدس، خیابان ایران‌زمین مستقر است. علاقه‌مندان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن‌های:8 -۸۸۳۶۶۳۶۶ تماس بگیرند.

این خبر را به اشتراک بگذارید