وزرای نفت کشورهای عضو اوپک و غیراوپک سرانجام بر سر کاهش 503هزار بشکه نفت به توافق رسیدند.
براساس آخرین تصمیم، کاهش تولید اعضای اوپک پلاس ۵۰۳هزار بشکه نسبت به کاهش تولید قبلی به میزان 1.2میلیون بشکه در روز افزایش یافت و کشورهای نفت فروش دنیا توافق کردند تا کاهش تولید خود را به میزان 1.7میلیون بشکه در روز برسانند. همچنین کشورهای عضو و غیرعضو اوپک با منابع ثانویه بهعنوان مرجع اعلام تولید نفت موافقت کردند، میعانات گازی و مایعات گازی از محاسبه تولید نفتخام کشورهای غیرعضو اوپک هم کنار گذاشته شد، وزیر انرژی الجزایر بهعنوان رئیس دورهای اوپک براساس حروف الفبا انتخاب شد و در نهایت ایران نایبرئیس هیأت عامل اوپک شد. براساس این تصمیم کاهش تولید نفت این سازمان و متعهدانش از نخستین روز ژانویه ۲۰۲۰ از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز به یک میلیون و۷۰۳ هزار بشکه میرسد و ایران، ونزوئلا و لیبی همچنان از هرگونه کاهش تولید مستثنی هستند. این گزارش میافزاید: حسین کاظم پوراردبیلی، نماینده ایران در هیأت عامل اوپک بهعنوان نایبرئیس هیأت عامل اوپک در سال ۲۰۲۰ برگزیده شد، ریاست این هیأت عامل را هم نماینده گابن عهدهدار شد.
از حق ملت ایران نمیگذرم
وزیر نفت با بیان اینکه اگر تحریمها برداشته شود، من هیچ محدودیتی را برای تولید ایران نخواهم پذیرفت و در بالاترین حد ظرفیت ایران تولید خواهم کرد، گفت: این موضوعی است که حق ملت و مردم ماست و بر آن اصرار دارم و از آن نمیگذرم. زنگنه تأکید کرد: من از جانب مردم ایران میگویم که من یک بشکه کاهش غیرمنطقی را نمیپذیرم و کسانی که از این فرصت خارج شدن نفت ایران از بازار استفاده میکنند و بیشتر تولید دارند باید در مقابل تولید بیشتر کنونی در آینده کاهش بیشتر هم انجام دهند و نباید توقع داشته باشند ایران بعد از برداشته شدن تحریم بلافاصله اگر کاهشی نیاز بود به این سیستم بپیوندد.
ایران از کاهش تولید نفت اوپک مستثنی شد
زنگنه: اگر تحریمها برداشته شود، هیچ محدودیتی را برای تولید ایران نخواهم پذیرفت و در بالاترین حد ظرفیت ایران تولید خواهم کرد، این حق مردم ایران است
در همینه زمینه :
گشتی در اقتصاد جهان
گشتی در اقتصاد جهان
داده نما