• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 5 آذر 1398
کد مطلب : 88796
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qxxg7
+
-

نجات از خودکشی با هوش‌مصنوعی

نجات از خودکشی با هوش‌مصنوعی

   لی فان، دانشجوی 21ساله پس از ارسال یک پیام کوتاه در ویبو که نرم‌افزاری چینی و شبیه توئیتر است، اقدام به‌خودکشی کرد. او در این پیام نوشته بود: «دیگه نمی‌تونم ادامه بدم. می‌خوام تسلیم بشم.» لی فان بلافاصله هوشیاری‌اش را از دست داد. این دانشجو که بدهکار بود پیش مادرش رفته بود و از افسردگی شدید رنج می‌برد. پیام او 8هزار کیلومتر دورتر از دانشگاهش در شهر نانجینگ چین، در آمستردام هلند به وسیله یک برنامه کامپیوتری کشف شد.
این برنامه کامپیوتری پیام را علامت‌گذاری کرد و داوطلبان مناطق مختلف چین را به سمت یک عملیات سوق داد.
وقتی آنها نتوانستند این دانشجو را از راه دور منصرف کنند، نگرانی خود را به پلیس محلی گزارش دادند که در نهایت ماجرا با نجات او پایان یافت.
نجات لی فان ممکن است موضوع فوق‌العاده‌ای به‌نظر برسد، اما این عملیات تنها یکی از موفقیت‌های متعدد تیم نجات موسوم به Tree Hole بود.
بنیانگذار این نوآوری هوانگ ژی‌شنگ، پژوهشگر ارشد هوش‌مصنوعی در یکی از دانشگاه‌های آمستردام است.
در 18‌ماه گذشته، برنامه او مورد استفاده 600داوطلب در چین قرار‌گرفته که می‌گویند تاکنون باعث نجات حدود 700نفر شده‌اند.
هوانگ در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی می‌گوید: اگر شما یک ثانیه تردید کنید، زندگی‌های بسیاری نابود می‌شود. ما هر هفته می‌توانیم حدود 10نفر را نجات دهیم.
اولین عملیات نجات در 29آوریل 2018انجام شد و یک دانشجوی 22ساله به نام تائو یو در استان شاندونگ چین پیامی در اپلیکیشن ویبو نوشت مبنی بر اینکه 2روز دیگر خود را خواهد کشت.
پنگ‌لینگ، یکی از داوطلبان آکادمی علوم چین و چند نفر دیگر به این پیام واکنش نشان دادند.

سیستم چطور کار می‌کند؟
این برنامه مبتنی بر جاوا در ویبو نظارت و پیام‌هایی که در آن پست می‌شود تحلیل می‌کند. «حفره درخت» یک اسم چینی برای مکان‌هایی در شبکه است که مردم اسرار خود را پست می‌کنند تا دیگران بخوانند. این اسم از یک قصه هلندی الهام گرفته شده که درباره مردی است که اسرار خود را به یک درخت می‌گفت.
به‌عنوان مثال، ژو فان دانشجوی 23ساله چینی در سال 2012پیش از کشتن خود پیامی را در ویبو منتشر کرد. پس از این اتفاق بود که ده‌ها هزار کاربر دیگر نظرات خود را به پست او اضافه کردند و در مورد مشکلات خود نوشتند و به این ترتیب آن پیام اولیه به «حفره درخت» تبدیل شد.
این برنامه هوش مصنوعی به‌طور خودکار پستی را که می‌بیند از یک تا 10رتبه‌بندی می‌کند. عدد 9به این معنی است که به‌احتمال قوی یک نفر به‌زودی اقدام به‌ خودکشی خواهد کرد و عدد 10یعنی یک نفر به‌احتمال بسیار زیاد در حال خودکشی است. در این موارد، داوطلبان تلاش می‌کنند تا مستقیما با پلیس تماس بگیرند یا خویشاوندان و دوستان این فرد را مطلع کنند.
اما اگر این رتبه‌بندی اعداد کمتر از 6 را نشان دهد به این معنی است که سیستم فقط کلمات منفی را تشخیص داده و به این ترتیب داوطلبان دخالت نمی‌کنند.
یکی از مسائلی که معمولاً اعضای تیم داوطلبان با آن روبه‌رو می‌شوند، وجود این باور در میان بستگان مسن است که افسردگی آنچنان که باید «مسئله بزرگی» نیست. لی فان می‌گوید: من می‌دانستم وقتی که در دبیرستان بودم افسردگی داشتم، اما مادرم می‌گفت که «غیرممکن است و بیشتر از این به این مسئله فکر نکن».

محدودیت‌های پروژه
هوانگ به‌رغم موفقیت‌هایی که به‌دست آورده است، تأیید می‌کند که محدودیت‌هایی برای اجرای این پروژه بر سر راهش قرار دارد.
او می‌گوید: از آنجا که ویبو استفاده از مرورگرهای وب را محدود می‌کند، ما فقط می‌توانیم هر روز حدود 3هزار مورد را گردآوری کنیم. به‌دلیل اینکه ما فقط می‌توانیم به‌طور میانگین یک یا دو نفر را نجات دهیم، بنابر این تمرکز ما بر موارد بسیار فوری است.
حالا لی فان سلامت است و در یک هتل کار می‌کند. او می‌گوید: من این شغل را دوست دارم، چون می‌توانم با آدم‌های مختلف در ارتباط باشم.
او درحالی‌که از تیم نجات قدردانی می‌کند، اظهار امیدواری می‌کند که همه افراد شبیه او بتوانند یک راه‌حل درازمدت برای مشکلات خود پیدا کنند.

نخستین نجات
اولین عملیات نجات در 29آوریل 2018انجام شد و یک دانشجوی 22ساله به نام تائو یو در استان شاندونگ چین پیامی در اپلیکیشن ویبو نوشت مبنی بر اینکه 2روز دیگر خود را خواهد کشت
 

این خبر را به اشتراک بگذارید