• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
سه شنبه 21 آبان 1398
کد مطلب : 87479
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2kk9W
+
-

زندگی بدون زباله

 سولماز شمشیری _فعال اجتماعی

  آنهایی که در گذشته، گذرشان به بازار تهران افتاده است، همیشه شاهد وجود زباله‌های سرگردان کف پیاده‌روها و راسته‌های بازار بوده‌اند؛ زباله‌هایی که ناشی از فعالیت گسترده کسبه در قلب اقتصاد ایران است. سال‌هاست مسئولان راهکاری برای جمع کردن زباله‌ها نداشتند اما، امروز با فرهنگسازی‌ انجام شده میان کسبه برخی راسته‌های تولید‌کننده زباله، کمتر می‌توان رد و نشانی از زباله پیدا کرد. این اتفاق با تغییر شیوه فعالیت تجاری کسبه در راسته کفاش‌ها و آگاه شدن آنها به این موضوع که می‌توانند کسب و کارشان را با همان رونق گذشته اما با زباله کمتر ادامه دهند رخ داده است.
 تغییر سبک فعالیت‌های روزانه اقتصادی و تبدیل کردن زباله‌های پرحجم به کم‌حجم و مشارکت دادن شهروندان در این روند، هم کسبه را به موضوع حفظ محیط‌زیست در مکانی که در آن کار می‌کنند ترغیب کرده است و هم، کسانی را که به بازار می‌آیند راضی کرده تا زباله‌های خود را در سطل‌های زباله و نه کف بازار بریزند. معتقدم، هنگامی که تغییر رفتار اجتماعی در بخشی از بدنه جامعه اتفاق می‌افتد، ناخودآگاه این تغییر رفتار به دیگر افراد نیز سرایت کرده و کم‌کم تبدیل به فرهنگ می‌شود. فرهنگ و شیوه زندگی که خود مردم و نه مسئولان از آن مراقبت می‌کنند و مروجش می‌شوند. براساس آمارها اکنون 80درصد از حجم زباله رها شده در بازار کاهش یافته که این موضوع نشان می‌دهد مردم آمادگی کافی برای تغییر سبک‌زندگی، رفتار اجتماعی و همراهی با برنامه‌هایی که دوستدار محیط‌زیست است دارند.
رفتار سازی موضوعی است که باید برای برطرف کردن برخی چالش های اجتماعی و فرهنگی روی آن حساب ویژه ای باز کرد. دراین صورت می توانیم با مشارکت دادن مردم در 
برنامه‌های اجتماعی و جهت دادن به سبک زندگی مردم با کمترین هزینه، بیشترین بهره‌برداری را کرد.  

این خبر را به اشتراک بگذارید