• دو شنبه 24 اردیبهشت 1403
  • الإثْنَيْن 5 ذی القعده 1445
  • 2024 May 13
شنبه 20 مهر 1398
کد مطلب : 84484
+
-

‌شهری جهانی با امکانات معمولی

شهردار بیستون: وجود اماکن اقامتی، تفریحی و خدماتی متنوع و مختلف از نیازهای یک شهر گردشگری در حد جهانی مانند بیستون است

میراث
‌شهری جهانی با امکانات معمولی

سنگ‌نبشته‌ای تاریخی در سینه کوهش نقش بسته و شهر به این دلیل جهانی است و در لیست تورهای گردشگری جهان قرار دارد؛ سخن از بیستون تنها شهر و اثر جهانی استان کرمانشاه است که شهردارش می‌گوید تنها نام جهانی را یدک می‌کشیم و از زیرساخت‌های یک شهر معمولی هم برخوردار نیستیم. 

به گزارش ایرنا، شهر بیستون با حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری شرق کرمانشاه از مناطق کهن ایران محسوب می‌شود که امروز یکی از مناطق دیدنی و گردشگری کشور است. قرار گرفتن این شهر در مسیر اصلی کرمانشاه به همدان و تهران، آن را به یکی از پرترددترین مسیرها و شهرهای غرب کشور تبدیل کرده و اثر جهانی موجود در آن نیز به شمار گردشگران و رهگذران از این شهر افزوده است.

شهردار بیستون می‌گوید: شهر 8 هزار نفر جمعیت دارد، اما چون در مرکز منطقه دینور واقع شده روزانه نزدیک به ۳۰ هزار نفر برای تامین نیازهای روزانه در بخش‌های مختلف به این شهر مراجعه می‌کنند و باید به این آمار گردشگران را نیز اضافه کرد. چنان‌که اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه از بازدید بیش از ۱۵۰ هزار گردشگر از میراث جهانی بیستون در نیمه اول امسال خبر داد. 

«شورش فرامرزی» با اشاره به حجم بالای تردد در این شهر و این‌که یکی از اصلی‌ترین مقاصد گردشگری دنیا است، توضیح داد که زیرساخت‌های گردشگری متناسب به گردشگرپذیر بودن شهر وجود ندارد و این زیبنده این شهر جهانی نیست. وی گفت: شهر بیستون کمربندی ندارد و از شرق که بخواهید وارد استان کرمانشاه شوید باید حتما از داخل شهر بیستون عبور کرد. 


گردشگر در شهر جهانی تنوع می‌خواهد

شهردار بیستون، وجود اماکن اقامتی، تفریحی و خدماتی متنوع و مختلف را یکی از نیازهای یک شهر گردشگری در حد جهانی دانست و گفت: این شهر زیرساخت پذیرش گردشگر را ندارد و اکنون تنها یک رستوران، یک خط حمل‌و‌نقل و رفت‌و‌آمد در آن موجود است و گردشگر تنها به سمت اثر جهانی هدایت می‌شود، در حالی که منطقه بیستون آثار تاریخی، طبیعی و گردشگری فراوانی دارد و سایت جهانی تنها بخشی از آثار آن است. 

فرامرزی بیستون را از نظر گردشگری نیازمند توجه و حمایت‌های ویژه‌ای دانست و افزود: با ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز و تعریف اماکن گردشگری جدید می‌توان گردشگران داخلی و خارجی بیشتری جذب کرد.  او معتقد است که در این شهر حرکت به سمت توسعه شروع نشده و جا دارد طرح‌های توسعه‌ای برای آن نوشت و اجرای آن را هرچه زودتر آغاز کرد.

فرامرزی بیستون را منطقه‌ای نمونه از نظر‌ زیست‌بوم دانست و گفت: هرآنچه یک گردشگر بخواهد از آن دیدن کند و لذت ببرد در منطقه بیستون وجود دارد. او سنگ‌نوشته جهانی، صخره‌های مرتفع، نوع قرارگیری شهر در میان ۲ رودخانه، دشت چمچمال و نزدیک بودن به شهر کرمانشاه و در مسیر قرار گرفتن آن به سمت همدان و تهران را از جمله موقعیت‌های ممتاز شهر بیستون دانست و گفت: در کنار این موقعیت، روستاهای بکر و زیبا هم در اطراف این شهر واقع شده‌اند که می‌تواند به تقویت بوم‌گردی نیز توجه کند.


به جای کریدور، زیرساخت فراهم شود

اجرای طرح کریدور طاق‌بستان- بیستون از 3 سال گذشته در دستور کار کارگروه گردشگری استان کرمانشاه قرار گرفته و اعتباراتی برای این منظور در نظر گرفته شده اما شهردار بیستون معتقد است: به جای طرح کریدور طاق‌بستان- بیستون روی وضعیت موجود این شهر تمرکز شود مثلا شهرک الزهرا که به محوطه تاریخی بیستون چسبیده تملک شود و به عنوان ظرفیتی گردشگری مورد بهره‌برداری قرار گیرد. 

فرامرزی کاربری این شهرک را گردشگری دانست و تصریح کرد که در صورت سرمایه‌گذاری در این شهرک می‌توان آن را به مکانی مانند «نمک آبرود» تبدیل کرد و مکانی گردشگری در خورشأن و جایگاه شهر جهانی بیستون ساخت.

وی با بیان این‌که ۳۰۰ واحد مسکونی در شهرک الزهرای بیستون وجود دارد، افزود: تملک این تعداد واحد مسکونی به مراتب هزینه خیلی کمتری نسبت به بودجه‌ طرح کریدور دارد و از طرف دیگر ۲۵۶ واحد مسکن مهر در بیستون وجود دارد که ساکنان شهرک الزهرا را می‌توان به این واحدها منتقل کرد.

این مسئول با بیان این‌که برای اجرای طرح کریدور طاق‌بستان- بیستون سازمانی هم می‌خواهند تشکیل بدهند، گفت: تشکیل این سازمان هم هزینه‌بر است.  شهردار بیستون بر آسیب‌شناسی اجرای این طرح تاکید کرد و افزود: تا قبل از آغاز اجرای این طرح بهتر آن است که آسیب‌شناسی جدی انجام شود و اگر این آسیب‌شناسی درست انجام نشود عاقبت برخی از طرح‌های کلان استان از جمله مونوریل در انتظار این طرح است.


درآمد اثر جهانی هزینه شهر نمی‌شود

شهردار بیستون در ادامه با بیان این‌که یک ریال از عوایدی سایت تاریخی بیستون هزینه این شهر نمی‌شود، گفت: پایگاه جهانی بیستون از نظر اعتبارات نیازمند نگاه ویژه است و برای خدمات‌رسانی بهتر و بیشتر به سالانه ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. 

فرامرزی به نگاه ویژه فرماندار هرسین به پایگاه جهانی اشاره کرد و افزود: به دلیل این نوع نگاه و شناختی که از پایگاه‌ جهانی دارد، امسال فرماندار هرسین ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای سایت تاریخی بودجه گذاشته و امسال یک تغییرات خاصی در این سایت ایجاد می‌شود. او یکی از نیازهای دیگر شهر بیستون را معرفی درست این شهر و ظرفیت‌های گردشگری و تاریخی آن اعلام کرد و گفت: شهر به‌درستی معرفی نشده و گردشگران تنها سایت جهانی را می‌شناسند در حالی که بسیاری آثار تاریخی و گردشگری دیگر در این منطقه وجود دارد. 


بودجه بیستون براساس موقعیت اختصاص یابد، نه جمعیت

شهردار بیستون با بیان این‌که این شهر در تقسیم‌بندی وزارت کشور در زمره شهرهای کوچک قرار دارد، گفت: براساس جمعیت به این شهر بودجه می‌دهند در حالی که هزینه‌های این شهر بسیار بیشتر از شهرهای همتراز است. 
فرامرزی ادامه داد: این شهر 8 هزار نفر جمعیت دارد اما در بسیاری از روزهای سال جمعیت آن به چهار و پنج برابر می‌رسد و برای خدمات‌رسانی به این حجم جمعیت بودجه بیشتری نیاز است. 

او مثال زد که به دلیل رفت‌وآمدها و ترددهای بسیار در شهر، میزان استهلاک آسفالت آن زیاد است و ترمیم آن بودجه ویژه می‌خواهد و از سوی دیگر به جمعیتی که به این شهر وارد می‌شود به سرویس‌های بهداشتی بیشتری در داخل شهر نیاز دارند و تعداد کنونی جوابگوی جمعیت نیست.  فرامرزی گفت: بیستون در زمره شهرهای کوچک است و به دلیل شاخص جمعیتی در سرفصل‌های عمرانی خیلی اهمیتی به آن داده نمی‌شود اما در حقیقت هزینه‌ اداره شهر بالاست.
او استاندار کرمانشاه و معاونین استانداری را دارای دید خاص گردشگری دانست و اظهار امیدواری کرد که این دید به تقویت گردشگری شهر بیستون کمک کند. 

این خبر را به اشتراک بگذارید