• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 20 مهر 1398
کد مطلب : 84479
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2zPz
+
-

بازگشت زندگی به 2 روستای بیجار

روستای قورت‌دره و علی‌سرخ از توابع شهرستان بیجار با همکاری سپاه پاسداران و اهالی این روستا‌ها آباد و از نو ساخته شده‌اند

روستا
بازگشت زندگی به 2 روستای بیجار

روستای قورت‌دره و علی‌سرخ از توابع شهرستان بیجار به همت سپاه پاسداران و با همکاری اهالی این روستا‌ها آباد و از نو ساخت شده است. به گزارش ایسنا، یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های مسئولان شهرستان بیجار که به نوعی زنگ خطر برای شهرستان محسوب می‌شود، افزایش مهاجرت روستاییان به شهر بیجار و شهرهای اقماری کرج و تهران و افزایش حاشیه‌نشینی است. 


نبود آب و جاده دسترسی

 اگر پای درد دل هر کدام از روستاییانی که درد مهاجرت را به جان خریده‌اند و طعم تلخ مستاجرنشینی را به کام خود شیرین کرده‌اند بنشینید، علت اصلی کوچ خود را نبود امکانات اولیه زندگی در روستا بیان می‌کنند. یکی از مهم‌ترین این مشکلات هم نبود آب و جاده دسترسی مناسب به شهر است، اما در چند سال گذشته قرارگاه پیشرفت و آبادانی شهرستان بیجار با فعالیت متمرکز در دهستان سیاه منصور که از بزرگ‌ترین دهستان‌های شهرستان بیجار به حساب می‌آید مقدمات بازگشت روستاییان از شهر به روستا را فراهم کرده است.


جابه‌جایی روستای قورت‌دره 

سرهنگ «سیروس محمودی» مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی بیجار، در بازدید اصحاب رسانه و سپاه پاسداران از مناطق محروم بیجار اظهار کرد: قورت‌دره در گذشته یکی از روستاهای بی‌امکانات در شهرستان بیجار بوده که اکنون برای آباد شدن با همکاری مردم و سپاه پاسداران، به نقطه دیگری برای ساخت‌و‌ساز انتقال داده شده است.  وی افزود: بعد از مطالعاتی که انجام گرفت روستاهای محروم شهرستان بیجار شناسایی شد. در واقع 40 روستا در 4 بخش و 4 دهستان از جمله طغامین، سیلتان، سیاه منصور و بخشی از حوزه مرکزی در این شهرستان تعیین و مورد بررسی قرار گرفت. مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی بیجار افزود: روستای قورت‌دره یکی از روستاهای صعب‌العبور بخش آغبلاغ طغامین است که با شروع بارش، رفت‌و‌آمد در این روستا مسدود می‌شود و مردم این روستا نمی‌توانستند محصولات خود را برای فروش به شهر ببرند.

 سال 96 زمین‌های روستای جدید شناسایی و جابه‌جایی روستای قورت‌دره به نقطه دیگر انجام شد.  وی عنوان کرد: با همکاری ادارات شهرستان کار جابه‌جایی کامل روستای قورت‌دره به اتمام رسیده و اهالی این روستا در نقطه جدید به برق و آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند.  محمودی ذکر کرد: با توجه به مشکلات روستا قدیم، با همکاری ادارات شهرستان و اهالی روستا در مدت 18ماه توانستیم روستای 35 خانواری را جابه‌جا کنیم، این اقدام موجب شده که زندگی مردم بهتر شود و کوچ معکوس داشته باشیم. 

وی با اشاره به نبود مدرسه روستای قورت‌دره ذکر کرد: هماهنگی‌های لازم از بدو شروع به کار این روستا انجام شده و در حال حاضر آموزش و پرورش کانکس موقت را در اختیار دانش‌آموزان قرار داده است، در واقع زمین فضای آموزشی مشخص شده و با پیگیری لازم در اولین فرصت ساخت مدرسه آغاز می‌شود.

مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی بیجار افزود: در روستای قدیم قورت‌دره تنها یک خانواده 4 نفره به دلیل نبود هزینه ساخت‌و‌ساز در این روستا مانده‌اند و متاسفانه فرزندانشان نیز ترک تحصیل کرده‌اند و به مدرسه کانکسی موقت نمی‌روند.


تحصیل دانش‌آموزان ابتدایی در کانکس

در ادامه «نظام علی بدعی» معلم روستا قورت‌دره، به تحصیل 14 دانش‌آموز دوره ابتدایی در این منطقه در کانکس خبر داد و اظهار کرد: این دانش‌آموزان به صورت مختلط به دلیل نداشتن فضای آموزشی در داخل کانکس مشغول به تحصیل هستند. وی با اشاره به عدم امکانات رفاهی در روستای قورت‌دره تصریح کرد: زمینی برای احداث مدرسه مشخص شده اما تاکنون برای ساختن آن اقدامی نشده است. امیدواریم به‌زودی مسئولان مکان آموزشی را در این روستا فراهم کنند. 

این معلم در روستای قورت‌دره اظهار کرد: در آستانه شروع فصل سرما قرار داریم، اما هیچ نوع سیستم گرمایشی در کانکس وجود ندارد و این موضوع موجب نگرانی والدین شده است که امیدواریم قبل از سردی هوا، امکانات فراهم شود، چراکه هم کانکس فرسوده‌ است و هم در زمان ایزوگام، سقف آن شکسته. 


لزوم تامین نیاز‌های ضروری

«فاطمه کریمی» یکی از زنان ساکن روستای قورت‌دره می‌گوید: با همکاری سپاه پاسداران توانستیم خانه‌های قدیمی را رها کنیم و در یک نقطه دیگر خانه جدید بسازیم. البته همه هزینه‌های ساخت‌و‌ساز به عهده خودمان بوده است. وی با اشاره به این‌که خانه‌های ساخته شده قبلا زمین کشاورزی بوده است، اظهار کرد: در خانه‌های جدید از امکانات برق‌ و لوله‌کشی آب آشامیدنی سالم برخوردار هستیم و گفته شده که در چند ماه آینده به روستا گازکشی می‌شود، اما با این وجود بسیاری از نیازهای ضروری دیگر روستاییان تامین نشده است.

کریمی از نبود مدرسه، مسجد، خانه بهداشت و دهیاری در روستای قورت‌دره خبر داد و گفت: مدرسه‌ای برای تحصیل فرزندانمان ساخته نشده و به‌تازگی کانکسی کهنه از معدن‌سرا برای دانش‌آموزان این روستا آورده شده است.  در ادامه، «کژال» دختر 20 ساله در این روستا می‌گوید: به دلیل نداشتن امکانات آموزشی در این روستا ترک تحصیل کرده‌ام، اما خواهر و برادر 12 و 15 ساله‌ام برای ادامه تحصیل در حسین‌آباد مشغول به تحصیل هستند.

وی گفت: در روستا دختران به علت نبود مدرسه تا کلاس ششم ابتدایی بیشتر نمی‌توانند تحصیل کنند و خانواده‌ها به دلیل مشکلات فراوان دخترانشان را برای ادامه تحصیل راهی شهر نمی‌کنند. 


بازدید از علی‌سرخ  

از روستای علی‌سرخ بازدید کردیم. ساکنان این روستا مدت زیادی به علت نبود امکانات مجبور به ترک زادگاه خود شده بودند، اما اقدامات قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه بیت المقدس موجب بازگشت روستاییان به زادگاه خود شد. سرهنگ محمودی گفت: این روستای خالی از سکنه به مدت 35 سال زیرساختی نداشت و اهالی روستای آن ساکن در شهرهای دیگر بودند و یا در اوایل ساخت‌و‌ساز در چادر زندگی می‌کردند، اما اکنون تعدادی از واحدهای آن ساخته شده است و 18 واحد دیگر مجوز ساخت‌و‌ساز را دریافت کرده‌اند.

وی بیان کرد: روستای علی‌سرخ آخرین نقطه از کردستان است و بعد از این روستا به آذربایجان غربی که 130 کیلومتر از شهرستان بیجار فاصله دارد، می‌رسد. خدمات‌رسانی به این روستا بسیار مشکل است که به همت اهالی این منطقه رو به رشد است.  محمودی عنوان کرد: با ایجاد نقشه جابه‌جایی روستای علی‌سرخ تاکنون 12 خانوار که ساکن شهرهای بزرگ هستند مهاجرت معکوس کرده‌اند و امیدواریم در آینده نه‌چندان دور همه امکانات اولیه زندگی در روستای جدید علی‌سرخ فراهم شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :