
همراه با قهرمان طلایی مسابقات پرورش اندام آسیا
تهرانپارس ورزشکاران مستعدی دارد

پریسانوری_ خبرنگار
حدود یک ماه پیش پنجاه و سومین دوره رقابتهای پرورش اندام قهرمانی آسیا در کشور چین برگزار شد و ورزشکاران کشورمان با کسب 8 مدال طلا افتخارآفرینی کردند. در میان آنها نام «محمود شریفپور» ورزشکار هم محلهای ما دیده میشد که پیش از آغاز تورنمنت، امیدهای فراوانی به قهرمانی او بسته شده بود. او سرانجام با کسب قهرمانی خوش درخشید و پرچم کشورمان را در میان 28 کشور آسیایی بالا برد. به همین بهانه به دیدار او در محله تهرانپارس رفتیم و با این ورزشکار قهرمان در باشگاه بدنسازی همصحبت شدیم.
ظرفیت ورزشی تهرانپارس
حدود 5 سال است که رشته بدنسازی را حرفهای دنبال میکند و در این مدت 6 مدال طلای قهرمانی کشور و استان تهران را به گردن آویخته و آخرین افتخارش هم ماه گذشته با کسب عنوان قهرمانی آسیا در چین رقم خورده است. شریفپور درباره این مسابقات میگوید: «سطح مسابقات خیلی بالا بود ولی خوشبختانه نمایندگان کشور ما خوش درخشیدند و من هم با غلبه بر 8 حریف قدر، مقام قهرمانی را بهدست آوردم و پرچم کشورم را بالا بردم.» این ورزشکار ساکن محله تهرانپارس که میان هممحلهایها به اخلاق و منش پهلوانی معروف است، تعصب و علاقه زیادی به جوانان و ورزشکاران محله تهرانپارس دارد و دراینباره میگوید: «محله تهرانپارس جوانان بااستعدادی دارد که اگر برای آنها سرمایهگذاری شود ظرفیت خوبی برای قهرمانی هستند و به جرئت میتوانم بگویم این محله بیشترین عنوان قهرمانی تهران را دارد و یکی از قطبهای ورزشی کشور است.» شریفپور که در یکی از باشگاههای محله به مربیگری و آموزش بدنسازی مشغول است، در میان شاگردانش از نوجوان 12 ساله تا پیرمرد 70 ساله دیده میشود.او درباره امکانات ورزشی محله میگوید: «باشگاه ورزشی در محله زیاد است اما بیشتر آنها خصوصی هستند و برخی هم امکانات مناسب ندارند. اگر مسئولان امکانات ورزشی را بیشتر کنند قطعا استعدادهای بیشتری شکوفا میشود.»
قهرمانان ورزشی گمنام
این ورزشکار هممحلهای که مثل همه قهرمانان بدنسازی و پرورش اندام، جثه بزرگی دارد، درباره برخورد اهالی محله با او میگوید: «ما بدنسازها هیکل و جثهمان برایمان نوعی برند و مشخصه است و در خیابان و سوپرمارکت و هر کجا که میرویم مردم ما را تشویق میکنند و از روی کنجکاوی درباره سبک زندگی، تغذیه و ورزش ما سوال میپرسند.بنابراین باید حواسمان به رفتار وکارهایمان در محله باشد.» این قهرمان 31ساله دل پری از بیتوجهی مسئولان به ورزشکاران دارد. شریفپور دراینباره میگوید: «در بازگشت از مسابقات چین، وقتی به فرودگاه رسیدم، هیچیک از مسئولان ورزشی و شهری به استقبالم نیامدند. اما در محله، دوستان، اهالی و همسایهها خیلی لطف داشتند و تعداد زیادی بنر تبریک به در و دیوار و جلو باشگاه نصب کردهبودند که متأسفانه شهرداری همه آنها را از روی دیوار کند.» او با بیان اینکه ورزشکاران و قهرمانان ورزشی در محلهها و حتی در مناطق، گمنام هستند، صحبت هایش را اینطور ادامه میدهد: «چنین رفتارهایی ورزشکاران را دلسرد میکند. ما که پرچم کشورمان را در مجامع جهانی بالا میبریم، دلمان به این خوش است که در کشور خودمان قدردانمان باشند و حتی با یک دسته گل و پارچهنوشته از ما تجلیل کنند نه اینکه زحماتمان را نادیده بگیرند و بیتوجهی کنند.»
باشگاههای دولتی را بیشتر کنید
قهرمان بدنسازی آسیا که هر روز ساعتها تمرین میکند تا آمادگی خود را برای شرکت در رقابتهای جهانی که آبان ماه در کشور امارات برگزار میشود حفظ و این بار پرچم کشورمان را در دنیا برافراشته کند، نگاه ویژهای به رشته ورزشیاش دارد. او دراینباره میگوید: «من برای شاگردانم و همه کسانی که درباره این رشته از من سؤال میپرسند میگویم؛ بدنسازی یک سبک زندگی است یعنی وقتی به رشته بدنسازی گرایش پیدا کنی، خواب و بیداری، رژیم غذایی و همه کارهای روزانه فرد تحت تاثیر این رشته ورزشی قرار میگیرد و از او یک انسان دیگری میسازد. من شاگردی داشتم که اعتیاد داشت ولی بعد از مدتی تحت تاثیر این رشته اعتیادش را ترک کرد و اکنون در حد قهرمانی و به صورت حرفهای ورزش میکند.» این ورزشکار هممحلهای درباره هزینه فعالیت در این رشته ورزشی اینطور میگوید: «بدنسازی یکی از کمخرجترین رشتههای ورزشی است. الان شهریه کلاسهای خصوصی، میانگین بین 130هزار تا 400هزار تومان و شهریه باشگاههای دولتی بسیار کمتر است. البته تعداد این باشگاهها هم در منطقه ما از انگشتان یک دست کمتر بوده و بهتر است مسئولان با ایجاد باشگاههای ورزشی عمومی و دولتی هزینه ورزش کردن را کم کنند تا جوانان با استعداد بیشتری به این ورزش رو بیاورند.»
فعالیت 75 ایستگاه ورزش در منطقه 4
اگر حدود ساعت6 تا 8 صبح گذرتان به یکی از بوستانهای محله بیفتد، حتما گروهی از شهروندان را در حال انجام حرکات هماهنگ ورزشی میبینید. این افراد که بیشتر آنها در ایستگاههای تندرستی فعالیت میکنند، در گروههای منسجمی که بیش از یک دهه از تشکیل آنها میگذرد فعالیت دارند. این میان تکه چهارم پایتخت نیز با 55 ایستگاه ورزشی برای بانوان و
20 ایستگاه ویژه آقایان جزو مناطق برخوردار در این حوزه است؛ ایستگاههایی که شهروندان هر روز میتوانند؛ حاضر شده و ورزش کنند.
بوستانها میزبان شهروندان
ایستگاههای تندرستی به همت اداره ورزش شهرداری مناطق در بوستانها دایر شدهاست. «نادر گودرزی» رئیس اداره ورزش شهرداری منطقه 4 درباره فعالیت و کیفیت این ایستگاهها میگوید: «ایستگاههای تندرستی با هدف توسعه ورزشهای عمومی و حفظ سلامت شهروندان با سرپرستی و نظارت مربیان ورزش که مدرک مربیگری رشته آمادگی جسمانی و ایروبیک دارند برگزار میشود، ازاین رو کیفیت بالایی برای ارائه خدمات ورزشی به شهروندان دارند.» او درباره استقبال شهروندان از ایستگاههای تندرستی منطقه میافزاید: «یکی دیگر از اهداف برپایی ایستگاه تندرستی در دسترس و ارزان بودن ورزش همگانی است که خوشبختانه رضایت و استقبال پرشور شهروندان از ایستگاهها نشان میدهد که این هدف محقق شده است. مثلا وقتی به هر دلیلی فعالیت یک ایستگاه، متوقف یا جابهجا میشود شهروندان بسیار پیگیر رفع این موضوع هستند.»
سوادآموزی در ایستگاه ورزش
بیتردید تأثیر ورزشهای گروهی در فضای باز بوستانها بر سلامت روحی و جسمی شهروندان بیشتر از ورزش انفرادی در محیط بسته است. رئیس اداره ورزش شهرداری منطقه دراینباره میگوید: «به گفته مربیان ایستگاهی، فعالیتهای ورزشی گروهی در محلهها تأثیر بسیار خوبی در سلامت روحی و جسمی اهالی داشته است به طوری که با اجرای نرمشهای اصلاحی مشکلاتی مانند پادرد و کمردرد و ... در برخی افراد سالمند و در مواردی هم به ویژه در میان بانوان، افسردگی آنها رفع شدهاست. حتی بانوی سالمندی بود که سوادخواندن و نوشتن نداشت ولی بعد از قهرمانی در مسابقات دارت المپیاد محلهها به دلیل اینکه باید اعداد و امتیازها را میخواند، خواندن و نوشتن یاد گرفت.» گودرزی با بیان اینکه ایستگاه تندرستی بانوان در بوستان گلشن با 50 عضو ثابت شلوغترین ایستگاه منطقه است، درباره افزایش ظرفیت ایستگاههای ورزش منطقه میگوید: «در حال حاضر در همه محلههای 20گانه منطقه حداقل یک یا دو ایستگاه ورزش داریم و ظرفیت آن تکمیل است اما درصورت نیاز و به دلیل همپوشانی برخی ایستگاهها ممکن است جابهجا شوند.»