• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 17 مهر 1398
کد مطلب : 84073
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VgrB
+
-

رتبه اول کردستان در استانداردسازی محصولات کشاورزی

کردستان مقام اول استانداردسازی محصولات کشاورزی در مزارع زنان عضو صندوق‌های خُرد عشایر و روستایی در کشور را دارد. به گزارش ایرنا، مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: این استان هم‌اکنون 5 سایت تولید محصولات استاندارد در شهرستان‌های دهگلان، قروه، کامیاران و سنندج دارد که توسط زنان اداره می‌شود. «محمدجعفر نگهدار» اظهار کرد: در این سایت‌ها تاکنون 3 استاندارد حد مجاز آلاینده‌ها و ۲ استاندارد GAp اخذ شده تا مقام اول استانداردسازی محصولات کشاورزی در مزارع زنان روستایی به کردستان برسد.

وی اضافه کرد: محصولاتی همچون سیب‌زمینی، پیاز، خیار بوته‌ای، گوجه‌فرنگی و توت‌فرنگی از جمله محصولاتی است که با همکاری سازمان استاندارد زیر پوشش استقرار استانداردهای ملی حد مجاز آلاینده‌های مزارع کشاورزی در قالب این طرح قرار گرفته است. نگهدار با بیان این‌که کردستان در یک فصل زراعی توانسته با استانداردسازی این محصولات موفق به اخذ نشان حد مجاز آلاینده‌ها شود، یادآور شد: با تلفیق روش‌های عملیات خوب کشاورزی و حد مجاز آلاینده‌ها، کارشناسان مروج پهنه توانستند این محصولات را با همکاری کشاورزان و سازمان استاندارد تولید کنند.

مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی کشور پیش‌تر گفته بود ۱۵ محصول زراعی و باغی کشور گواهی‌نامه استاندارد IRAN-GAP دریافت می‌کنند. در این طرح ۱۳ استان محصولات زراعی، ۱۷ استان محصولات باغی و 3 استان محصولات دامی را به عنوان تنوع محصولات خود انتخاب کرده‌اند.

 اجرای این طرح با حمایت معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی با تنوع‌های مختلف محصولی از سال زراعی ۹۵ - ۹۶ آغاز شده است. اجرای طرح استقرار استاندارد‌های کشاورزی در مزارع زنان روستایی کشور به منظور استقرار GAP سازمان خواربار جهانی که ایران نیز آن را پذیرفته انجام می‌شود و اهداف آن بهبود بازده مصرف و کاربرد عوامل و منابع تولید، کاهش مصرف ترکیبات شیمیایی و به حداقل رساندن اثر تخریبی فعالیت‌های کشاورزی بر محیط‌زیست انجام می‌شود.

عملیات خوب کشاورزی یا GAP در واقع علامت اختصاری GOOD AGRICULTURAL PRACTICES است و شامل همه فعالیت‌های مرتبط با مدیریت عملیات خوب و مناسب تولید محصولات کشاورزی در مراحل کاشت، داشت، برداشت، جداسازی، بسته‌بندی، نگهداری و حمل‌و‌نقل محصول و یکی از پیش‌نیازهای اجرای سیستم‌های مدیریت ایمنی مواد غذایی به‌ویژه میوه و سبزی که حالت تازه‌خوری دارند محسوب می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید