• جمعه 6 مهر 1403
  • الْجُمْعَة 23 ربیع الاول 1446
  • 2024 Sep 27
سه شنبه 16 مهر 1398
کد مطلب : 83787
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0vOX
+
-

نطق آخر

پروانه سلحشوری: فساد اقتصادی معلول فساد سیاسی است

مجلس
نطق آخر


نماینده تهران گفت: اگر منِ نماینده یا روزنامه‌نگار و معلم و کارگر نتوانیم به صراحت حرف خود را بزنیم، شعار مبارزه با فساد، فریبی بیش نخواهد بود.
پروانه سلحشوری در جلسه علنی دیروز مجلس در نطق میان‌دستور ضمن درخواست از مسئولان برای رسیدگی به وضعیت روستای چنارمحمودی لردگان گفت: هرچند بیش از 100سال در ایران همه دولت‌ها و شخصیت‌های جویای اعتبار با شعار مبارزه با فساد بر سر کار آمده‌اند و دست آخر حاصلی نداشته‌اند، به‌نظر می‌رسد که هم‌اکنون حرکت خجسته‌ای از طرف نظام و قوه قضاییه شروع شده و وظیفه ما این است که به دور از بدبینی از آن استقبال کنیم. در عین حال باید هوشیار باشیم که روند 100 سال گذشته تکرار نشود.
این عضو فراکسیون امید که نطق قبلی او باعث شکایت دادستانی از وی و همچنین اعلام شکایت 20نماینده دیگر مجلس به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان شده بود در نطق دیروزش ادامه داد: لازمه هوشیاری این است که بدانیم فساد فقط اقتصادی نیست بلکه فساد اقتصادی خود معلول شرایط است. نادیده گرفتن سرچشمه‌های اقتصادی خود بزرگ‌ترین فساد است. فساد سیاسی یعنی فقدان فرصت‌های برابر حقوقی، فرهنگی و اقتصادی برای آحاد شهروندان. اینکه عرصه‌های فرهنگی بر مردم تنگ شود و مردم مخاطب رسانه‌های برون‌مرزی شوند خود مصداقی از فساد است.
این عضو فراکسیون زنان مجلس که یک روز قبل‌تر، در توییتی نوشته بود احتمالا این آخرین نطق او در بهارستان باشد در ادامه با ذکر مصادیقی از وضعیت حقوق زنان، برگزاری تجمع و آزادی بیان، تضعیف این حقوق را مصادیقی برای فساد دانست. این عضو کمیسیون فرهنگی با طرح سؤالاتی چون «عدم‌برگزاری دادگاه برای بعضی متهمان را چگونه می‌توان تعبیر کرد؟ چرا باید هر نقدی را مشروط به این کنیم که باید از دیدگاه ما درست و سازنده باشد؟» گفت: آیا این پرسش‌ها نباید آزادانه مورد بحث قرار بگیرند و نقد شوند؟ وی در ادامه با اشاره به جلساتی از نویسندگان قانون اساسی خاطرنشان کرد: رویکرد واضعان قانون اساسی رویکردی ضد‌فساد بوده است.
سلحشوری با استناد به اصل۱۵۶ قانون اساسی، قوه قضاییه هر کشور را نمود عدالت و پرچمدارمبارزه با فساد دانست و تأکید کرد: پشتیبانی از حقوق فردی و اجتماعی، تحقق عدالت و پیشگیری از جرم، همگی از وظایف قوه قضاییه است. در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است؟ آیا می‌دانید لازمه تحقق وظیفه پیشگیری از وقوع جرم التزام به همان قرائت شهید باهنر و بهشتی درباره آزادی‌های مدنی است؟
وی با طرح این سؤال که آیا می‌توان میزان احکام صادر شده برای فعالان مدنی و سیاسی را نوعی فساد دانست؟ گفت: دشمنی آمریکا نمی‌تواند تهدیدی علیه نظام باشد زیرا این فساد است که جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند. دشمنان ما با بهره‌گیری از زمینه‌های درونی می‌توانند نظام را به مخاطره اندازند. رویکرد مغفول مانده بنیانگذاران نظام مثل بهشتی و باهنر که می‌توانست ضامن سلامت و امنیت نظام باشد ریشه در آیین حکمرانی امام علی(ع) دارد.

دشمنی آمریکا نمی‌تواند تهدیدی علیه نظام باشد زیرا این فساد است که جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :