• سه شنبه 1 خرداد 1403
  • الثُّلاثَاء 13 ذی القعده 1445
  • 2024 May 21
شنبه 13 مهر 1398
کد مطلب : 82811
+
-

مصرف نمک در شیراز 7 برابر حد مجاز

مصرف نمک در شیراز 7 برابر حد مجاز

مدیر گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مردم شیراز ۷ برابر بیشتر از حد مجاز نمک مصرف می‌کنند که همین موضوع باعث افزایش فشار خون و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

 به گزارش مهر، «محمدجواد کجوری» با بیان این‌که در استان فارس ۳۰ درصد علل مرگ و میر افراد بیماری‌های قلبی و عروقی گزارش شده است گفت: بر اساس مطالعات انجام‌شده، مصرف نمک در شیراز ۷ برابر بیشتر از حد مجاز است که عمده آن در نان و غذاهای فراوری‌شده استفاده می‌شود. وی با بیان این‌که شروع بیماری عروق کرونر از ۱۰سالگی است افزود: در گذشته، سن شروع بیماری قلبی و عروقی در بین افراد ۴۰ تا ۵۰ سال بود، اما امروزه سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته و به ۳۵سالگی رسیده است.

این پزشک متخصص قلب ژنتیک را عامل نخست و تعیین‌کننده در مبتلا شدن به بیماری قلبی و عروقی در بین افراد اعلام کرد و اظهار کرد: مصرف بی‌رویه فست فود، غذاهای چرب و کم‌تحرکی عامل مهمی در شیوع این بیماری و در حال حاضر، شایع‌ترین علت مرگ و میر سکته قلبی است.

دکتر کجوری بر لزوم آموزش موارد پیشگیرانه به خانواده‌ها و به‌ویژه کودکان تاکید کرد و افزود: آموزش و پیشگیری باید از سنین کودکی و نوجوانی آغاز شود. نباید با فرصت‌سوزی به شرایطی برسیم که بیماری قلبی ضربه مهلک خود را وارد کرده باشد و بعد به فکر پیشگیری باشیم.

این فوق‌تخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز فرهنگ غلط و استفاده از تنقلات صنعتی، غذای شور و استفاده نکردن از غذاهای سالم در بین کودکان و نوجوانان را عامل مهم این بیماری دانست و گفت: خانواده‌ها چندان توجهی به این موضوع ندارند و همین امر سبب می‌شود نوجوانان و سایر افراد خانواده زودتر از حد معمول به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا شوند.

وی با تاکید بر این‌که خطر ابتلا بیماری قلبی و عروقی از زمان شکل‌گیری جنین در رحم مادر ایجاد می‌شود افزود:برای پیشگیری از ابتلا و کنترل این بیماری، مصرف سبزی و میوه، ورزش و استفاده از غذاهای سالم توصیه می‌شود تا از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به این‌که اغلب روغن‌هایی که برای تهیه چیپس به کار می‌رود بارها داغ می‌شود و می‌جوشد و در آن ترکیبات سمی ایجاد می‌شود گفت: این امر می‌تواند تاثیر بسیار بدی بر سلامت جسمی و رشد کودکان داشته باشد و استفاده از این نوع روغن‌ها در واقع به هلاکت انداختن کودکان و تزریق سم به بدن آنان است.

مدیر گروه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز چاقی را به عنوان یک سندرم متابولیک و عاملی خطرساز برای بروز بیماری‌های قلبی و عروقی اعلام کرد و افزود: این موضوع مقدمه‌ای برای گرفتار شدن به بیماری‌های قلبی است و باید از همان ابتدا آن را جدی گرفت و با آن مقابله کرد.

دکتر کجوری بیان کرد: در جامعه شاهد چاقی شکمی در بین مردان و چاقی پایین‌تنه در بین زنان هستیم و افراد هیچ‌گاه این تغییرات را جدی نمی‌گیرند. همین موضوع سبب می‌شود آمار مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی و  بیماری‌های کلیوی افزایش یابد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید