• سه شنبه 1 خرداد 1403
  • الثُّلاثَاء 13 ذی القعده 1445
  • 2024 May 21
شنبه 13 مهر 1398
کد مطلب : 82792
+
-

رونق گردشگری آبی در کهگیلویه و بویراحمد

بیش از 220 میلیارد ریال از محل اعتبار صندوق توسعه ملی به طرح پارک آبی و هتل 4 ستاره یاسوج اختصاص یافته است

گردشگری
رونق گردشگری آبی در کهگیلویه و بویراحمد

کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲‌سد کوثر و شاه قاسم، چند رودخانه و صدها چشمه‌سار و آبشار پرآب، بهشت سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری آبی به‌عنوان یکی از پرمخاطب‌ترین جلوه‌های گردشگری طبیعی است. 

به گزارش ایرنا، بشار، مارون و زهره، از مهم‌ترین رودخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد، با قرار داشتن در مناطق گرمسیری و سردسیری، وجود چشم‌اندازهای زیبای طبیعی، نزدیکی به مناطق شهری و بناهای تاریخی دارای بهترین مناظر برای جذب گردشگران آبی در چهارفصل سال است. 

توسعه ورزش‌های آبی همچون شنا، قایقرانی و برپایی تورهای ساحلی می‌تواند درآمد صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد را از طریق افزایش میزان ماندگاری جهانگردان و ایرانگردان متحول کند. کارشناسان اقتصاد و کارآفرینی می‌گویند: گردشگری می‌تواند درآمدی فراتر از فروش نفت را داشته باشد و کشورهایی که از نعمت ظرفیت طبیعی بهره‌‌مند هستند تلاش می‌کنند با ایجاد زیرساخت‌های مصنوعی گوی سبقت را از رقیبان بربایند. 


گردشگری آبی چیست؟

در گردشگری آبی و ساحلی باید زمینه‌ای ایجاد شود که گردشگران و مسافران علاوه بر استفاده از مزیت‌های ساحل، با فرهنگ، آداب و رسوم مردم منطقه آشنا شوند و با استفاده از تسهیلات، خدمات ساحلی، خرید اقلام و صنایع دستی منافع اقتصادی خوبی نصیب اهالی کنند. فصل پاییز و زمستان که سوز سرما شهرهای سردسیر کهگیلویه و بویراحمد را فرا می‌گیرد، بهار گردشگری شهرهای جنوبی و گرمسیر استان از راه می‌رسد. 


نگاهی به چند تفرجگاه آبی استان

طبیعت بکر سواحل دریاچه سد کوثر یکی از زیباترین تفرجگاه‌های آبی کهگیلویه و بویراحمد است که سالیانه میزبان هزاران مسافر است. نکته مهم درباره این منظر طبیعی این است که به دلیل اقلیم گرمسیری منطقه در فصول پاییز و زمستان نیز می‌تواند میزبان گردشگران باشد. سد کوثر از تفرجگاه‌هایی است که امکان قایق‌سواری و ماهیگیری دارد. 

مهاجرت صدها پرنده آبزی و کنارآبزی که از یخبندان‌های سیبری می‌گریزند و اواخر پاییز و فصل زمستان را در این منطقه می‌گذرانند، بر جذابیت‌های سواحل سد کوثر افزوده است. سد کوثر برای تامین آب آشامیدنی ۲ میلیون نفر از مردم استان‌های جنوبی کشور مانند خوزستان، هرمزگان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد ساخته شده است.  محل سد در تنگه بسیار باریکی است و عرض تنگه در کف در تراز ۵۰۰ حدود ۱۰ متر و تکیه‌گاه‌های سد تا تراز ۵۷۵ متر دارای شیب بسیار تند ۸۰ درجه است.

 این سد از آب رودخانه خیرآباد از 2 شاخه شاه بهرام و دهدشت (سیدآباد) تشکیل شده که آب آنها از رشته‌کوه‌های زاگرس در مناطق طسوج، دشت راق، دیلگان و چشمه بلقیس چرام سرچشمه می‌گیرد.  سد شاه قاسم یکی از سدهای کهگیلویه و بویراحمد است و در 5 کیلومتری یاسوج قرار دارد. این سد از نوع خاکی است و سرریز آن از نوع نیلوفری. زیرساخت‌های گردشگری خوبی در این منطقه ایجاد شده که می‌تواند بهترین جاذبه برای پذیرایی از گردشگران در فصل‌های بهار و شب‌های گرم تابستان باشد. 


رودخانه زهره

رودخانه زهره با طول تقریبی حدود ۲۷۵ کیلومتر در 3 استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان جریان دارد. این رودخانه از کوه کنه دوده در نزدیکی اردکان واقع در استان فارس سرچشمه می‌گیرد و پس از عبور از کنار شهرهای اردکان، سپیدان و ممسنی در فارس، از مناطق جنوبی استان از جمله گچساران در کهگیلویه و بویراحمد عبور می‌کند و پس از ریخته شدن رودخانه‌های بابا منیر و هفت‌قنات در آن به سردشت (زیدون) بهبهان در استان خوزستان وارد می‌شود. 

این رودخانه با گذشتن از روستای سریره به سمت هندیجان در جنوب تغییر مسیر می‌دهد و به خلیج فارس می‌ریزد. رودخانه بشار در کنار شهر یاسوج بخشی از اکوسیستم جنوب غربی کشور و یکی از سرچشمه‌های اصلی رودخانه کارون است که سالانه بیش از 5/1 میلیارد متر مکعب آب را به دشت‌های خوزستان و از آنجا به خلیج فارس انتقال می‌دهد. 


نبود زیرساخت‌های گردشگری آبی

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با وجود ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری آبی این استان به دلیل نبودن سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، زیرساخت‌های گردشگری آبی به جز در چند نقطه مانند دریاچه برم الوان به ایجاد کمپینگ‌های اقامتی محدود شده است. «محمود باقری» افزود: کهگیلویه و بویراحمد با داشتن تعداد زیادی آبشار، دریاچه، تالاب، رودخانه، سواحل سدها و چشمه‌ساران در کنار طبیعت بکر و اقلیم چهارفصل موقعیت بی‌نظیری برای طرح‌های گردشگری ساحلی و آبی دارد. 


حمایت دولت از سرمایه‌گذاران

وی عنوان کرد: این اداره کل آماده حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ایجاد طرح‌های گردشگری آبی در استان است. باقری اظهار کرد: میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در زمینه‌های پرداخت تسهیلات بانکی، اعطای مجوز و هماهنگی با دیگر دستگاه‌های اجرایی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی حمایت می‌کند. 

وی گفت: سواحل سد کوثر، رودخانه‌های زهره و بشار از مهم‌ترین مناطقی است که در استان ظرفیت سرمایه‌گذاری در زمینه گردشگری آبی را دارد. مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در برخی مناطق مانند سد شاه قاسم و برم الوان زیرساخت‌هایی برای گردشگری آبی ایجاد شده، اما در برخی نقاط با وجود طبیعت بسیار زیبا به دلیل نداشتن زیرساخت‌های لازم، امکان اسکان گردشگر وجود ندارد. 

باقری عنوان کرد: مجموعه پارک آبی در یاسوج مهم‌ترین زیرساخت در حال اجرا در زمینه گردشگری آبی در استان است که امسال به بهره‌برداری می‌رسد. وی گفت: بیش از ۲۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به طرح پارک آبی و هتل 4ستاره یاسوج اختصاص یافته است. 

باقری افزود: این طرح در زمینی به مساحت حدود یک هکتار احداث می‌شود و استخر، سالن بدن‌سازی، بیلیارد، حمام نمک، سالن ماساژ، رودخانه آرام و سرسره‌های آبی از بخش‌های پارک آبی است. مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سالیانه 3 میلیون گردشگر ایرانی و خارجی از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی استان دیدن می‌کنند. 

رودخانه بشار به طول ۱۲۰ کیلومتر در مرز کهگیلویه و بویراحمد با فارس سرچشمه می‌گیرد و در مرز این استان با چهارمحال و بختیاری، آنجا که سرچشمه کارون است، تمام می‌شود. 

دریاچه برم الوان با طبیعت زیبا و امکانات رفاهی مناسب از دیگر ظرفیت‌های گردشگری آبی استان است. طبیعت زیبا با چشم‌انداز مفرح و احداث کمپینگ اقامتی مسافران زیادی را در بهار هر سال روانه این مکان دل‌فریب می‌کند. دریاچه برم الوان در ۴۰ کیلومتری شهر لیکک بهمئی، بخش سرآسیاب یوسفی واقع شده است. آب این دریاچه دائمی، ارتفاع آن از سطح دریا ۱۱۰۰ متر، مساحتش ۱۵ هکتار و حداقل عمق آب آن ۱۲ متر و حداکثر ۴۰ متر است. 

وجود درختچه‌ها و درختان طبیعی از جمله بادام کوهی و بلوط بر روی تپه‌های اطراف، آب و هوای مطبوع و چشم‌انداز بدیع این دریاچه زیبایی خاصی به این گردشگاه بخشیده است. دریاچه اصلی مورزرد در ۱۳۵ کیلومتری شمال غرب یاسوج و در ارتفاعات ۲۱۸۰ متری از سطح دریا قرار دارد. مساحت این دریاچه ۱۴ هکتار است. حداقل عمق آن 7 متر و حداکثر آن ۱۴ متر است. این دریاچه در تنگی واقع شده که اطراف آن را کوه‌هایی با سنگ آهکی پوشانده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید