شهریاران پزشکی کرمانشاه
مراسم «نکوداشت شهریاران پزشکی کرمانشاه» با اهدای نشان شهریاری به دکتر «فتاح فرخی» پروفسور «معصومعلی معصومی» و دکتر «محسن امامی آلآقا» 3 پزشک نامآشنای کرمانشاهی برگزار شد
همه این سالها ماندهاند، در همین کرمانشاه. با اینکه میتوانستند با رفتن در شرایط بهتری کار و زندگی کنند، هیچکدامشان حاضر نشدند شهر و دیارشان را ترک کنند. همین جا ماندند و خدمت کردند و موی سپید کردند.
به گزارش ایسنا، به همت دانشگاه علوم پزشکی، سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری و سازمان نظام پزشکی، مراسمی دوستداشتنی در کرمانشاه برپا شد. مراسمی برای تجلیل از 3 شهریار پزشکی کرمانشاه؛ 3 شهریاری که سالها به این مردم و این استان خدمت کردند.
تجلیل از نیمقرن خدمت صادقانه شیخ الاطبا
حال علاوه بر دستهایش، قدمهایش هم لرزان شده بود. متولد 1324 است و حالا نیمقرنی میشود که تیغ جراحی دست میگیرد و به مردم این دیار خدمت میکند. عشق خدمت به مردم هنوز به این دستان و پاهای لرزان قوت میدهد تا استوار بمانند و کار درمان مردم را ادامه دهند.
در اسلامآباد غرب به دنیا آمده و هنوز هم عشق دیار و ولایتشان را دارد و تا روی سن میرود گلایه میکند از مسئولان که چرا به اسلامآباد غرب و مردمش نمیرسند. به خرابیهای شهر در دوران جنگ اشاره میکند و میگوید تمام زیرساختهای شهر در بمباران از بین رفت و مسئولان باید کمی بیشتر به این شهر و مردمش توجه کنند.
اسم جنگ و بمباران را که میبرد، انگار خاطرات آن دوران از پیش چشمانش گذشته باشد، بغض راه گلویش را میگیرد و از کشتار عشایر کلهر و گوران در بمباران منطقه پالان میگوید. میگوید شب که رسیدیم خیلی از عشایر کشته شده بودند و خیلیها هم نیمهجان در اطراف افتاده بودند. چند شبانهروز در آن منطقه ماندیم تا به وضعیت مجروحان رسیدگی کنیم.
بغضش سنگینتر میشود و ادامه میدهد: آن روزهای تلخ هیچوقت از خاطرم نمیرود. استاندار ایلام با مسئولان کرمانشاه تماس گرفت و گریه میکرد که وضع آنجا خیلی وخیم است و باید تیم پزشکی اعزام کنند.وقتی به ایلام اعزام شدیم، شمار مجروحان به حدی بود که عملا در حیاط بیمارستان شهر جوی خون راه افتاده بود. دکتر «فتاح فرخی» کمی بعد انگار دوباره یادش آمده باشد در مراسم تجلیل قرار دارد و از همه کسانی که این مراسم را برپا کردند، قدردانی کرد.
روستازادهای که حالا شهریار شهر شده است
روستازادهای بود و حالا برای خودش شهریاری شده است. کمتر کسی فکرش را میکرد پسرکی در روستایی دورافتاده روزی پنجهطلایی شهر شود و به قول خودش قلب 16 هزار نفر را جراحی کند. هر تار مویش را پای یکی از بیمارانش سپید کرده بود و به قول خودش هربار که بیماری ناخوش احوال میشد و تا دم مرگ میرفت، او بود که هزاران بار میمُرد و زنده میشد؛ تا زندگی ببخشد به هزاران بیماری که به امید دستان شفابخشش زیر تیغ جراحی او رفته بودند.
نوبت تقدیر از او که رسید کیک قلبیشکل را جلویش گذاشتند و پروفسور «معصومعلی معصومی» که متبحرانه 16 هزار قلب را شکافته بود این بار هم ماهرانه برشی روی کیک زد. در حین بُرش کیک از تعدادی از بیمارانش خواستند روی صحنه بیایند و از زحمات این چند دهه خدمت تقدیر کنند. یکی از بیمارانش که حالا سن و سالی هم داشت میگفت 25 سال پیش زیر تیغ جراحی او رفته و آن دیگری که پیرمردی کهنسال بود و اصرار داشت جای عمل قلبش را نشان دهد و میگفت همین یک ماه پیش دکتر معصومی با دستان ماهرش دوباره به او زندگی بخشیده.
بیمار سوم که دوبار تیغ جراحی دکتر معصومی به قلبش رسیده بود میگفت بار اول سال 74 به دلیل مشکل مادرزادی عمل کردم. میگفت: کمتر کسی که مشکلی مشابه من دارد زنده میماند، اما خدا خواست که از طریق دکتر معصومی دوباره در این دنیا بمانم و زندگی کنم. نوع عمل من بهگونهای است که نهایتا باید 10 سال بعد مجددا عمل میکردم، اما مهارت دکتر معصومی به حدی بود که عمل دومم 20 سال بعد و در سال 95 انجام شد که بسیار رضایتبخش هم بود.
این دستان فقط وسیلهاند
دکتر معصومعلی معصومی که خوب به حرف بیمارانش گوش میکرد، بعد از خوش و بش با آنها پشت تریبون رفت و گفت: همین خانم سلطانی(بیماری که 2 بار تحت عمل قرار گرفته) 10 بار مُرد و زنده شد و ما هم 10 بار همراه او مُردیم و زنده شدیم و خدا خواست که امروز اینجا کنار ما باشد.
بعد هم انگار که از این پنجهطلایی بودن و دستهای شفابخش خوشش نیامده باشد، ادامه داد: این دستان فقط وسیلهاند و آنکه شفا میدهد کس دیگری است. ما همه واسطهایم و اوست که شفا میدهد و جان دوباره میبخشد. او هم یادی از جبهه و جنگ کرد و گفت: ما خدمت کردیم و میکنیم و وظیفهمان را انجام میدهیم، اما آنها که در سالهای دفاع مقدس باارزشترین چیز، یعنی جانشان را تقدیم کردند، بالاترین خدمت را به این مردم و این آب و خاک کردند. آنها رفتند تا ما راه را گُم نکنیم. دشمنان ما امروز تلاش دارند ما را ناامید کنند و این شهدا سرمایههایی هستند که راه را به ما نشان میدهند و امید را در دل مردم زنده نگه میدارند.
دکتر معصومعلی معصومی ادامه داد: در شرایطی قرار داریم که دشمن از هر طریق و بهویژه فضای مجازی تلاش دارد به جوانان ما ناامیدی تزریق کند و تلاش دارد تنها نگاه منفی در جامعه حاکم شود و در این میان من تصور کردم برپایی این مراسم میتواند یک نگاه مثبت در جامعه ایجاد کند و برای همین بسیار تمایل داشتم که در این مراسم حاضر شوم. ما همه خدمتگزار مردم هستیم و جایگاهی بیشتر از این برای خودم قائل نیستم.
گنجهای ما
از ابتدای انقلاب به کرمانشاه آمده بود و تا امروز هم در کرمانشاه مانده. میگفت فقط برای گرفتن تخصص پاتولوژی مجبور شدم مدتی در تهران بمانم، اما دوباره به کرمانشاه برگشتم. از سال 1361 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه شده و به قول خودش خدمت به مردم کرمانشاه را افتخار میداند و طی این سالها شاگردان و دستیاران بسیاری را تربیت کرده.
دکتر «محسن امامی آلآقا» روی سن که آمد کیک مخصوصی با طرح روپوش پزشکی جلویش گذاشتند و در حالی که کیک را بُرش میزد از پسرش که حالا نفر اول بُرد تخصصی رشته پاتولوژی کشور شده بود خواستند بیاید و چند جملهای درباره پدر و افتخاراتش بگوید. دکتر «امید امامی آلآقا» که پا جای پای پدر گذاشته بود، از همه افرادی که این مراسم را برای تجلیل پدرش برگزار کرده بودند، قدردانی کرد.پسرش که از پدر به نام استاد یاد میکرد میگفت استاد امامی آلآقا، استاد فرخی و پروفسور معصومی گنجهای ما هستند که باید قدردان وجودشان باشیم.
سومین مراسم نکوداشت
در ادامه این مراسم رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری کرمانشاه پشت تریبون رفت و گفت: در مجموعه فرهنگی شهرداری فعالیتهای ویژهای در حال انجام است که از جمله مهمترین آن پاسداشت مفاخر و بزرگان شهر است. «مهدی عبدالمالکی» بیان کرد: این مراسم، بعد از تجلیل از «محمدعلی سلطانی» و دکتر «میرجلالالدین کزازی» سومین مراسم نکوداشت بزرگان شهر است و افتخار داریم در این مراسم از 3 بزرگ شهر در حوزه پزشکی، دکتر محسن امامی آلآقا، دکتر فتاح فرخی و دکتر معصومعلی معصومی تقدیر و تجلیل کنیم.
عبدالمالکی بر ادامه همین مسیر تاکید کرد و افزود: در هفتههای آتی آیین تجلیل از سایر بزرگان شهر هم برپا میشود و هدفمان این است که مردم کرمانشاه و بهویژه نسل جوان به داشتههایشان افتخار کنند. معاون سیاسی و امنیتی استاندار کرمانشاه هم با اشاره به زیباییهای بیشمار کرمانشاه گفت: این زیباییها که بخشی از آن همین بزرگان شهر هستند باید به جامعه معرفی شوند. «محمدابراهیم الهیتبار» گفت: از روز اول کاری در استان تجلیل از بزرگان را در دستور کار قرار دادیم و این جای قدردانی است که شهرداری و بهویژه سازمان فرهنگی این مجموعه به این حوزه وارد شده است. وی ابراز امیدواری کرد: برپایی چنین مجالسی ادامه داشته باشد و بتوان در آینده نیز شاهد برندسازی و جلوهگری زیباییهای کرمانشاه بود.
انتقاد از هجمه علیه پزشکان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با انتقاد از هجمههای اخیر علیه جامعه پزشکی گفت: نباید به خاطر تخلف عدهای، زحمات جامعه پزشکی را زیر سوال ببریم. دکتر «محمودرضا مرادی» در آیین نکوداشت شهریاران پزشکی کرمانشاه با تجلیل از ابتکار شهرداری کرمانشاه در برگزاری تجلیل از 3 شهریار پزشکی کرمانشاه گفت: در برگزاری این برنامه دانشگاه علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی کرمانشاه نیز همکاری داشتند. برگزاری این مراسم در شرایطی که متاسفانه شاهد هجمههایی علیه جامعه پزشکی هستیم بسیار جای تقدیر دارد و بیانگر آن است که مردم و مسئولان همواره قدردان جامعه پزشکان هستند. این مسئول به نقش ارزنده پزشکان در دوران 8 سال دفاع مقدس و در بحرانهایی چون سیل و زلزله هم اشاره کرد و افزود: نباید به خاطر تخلف عدهای اندک که منفور جامعه پزشکی نیز هستند، زحمات جامعه پزشکی را نادیده بگیریم و همه آنها را متهم کنیم.