کارشناس مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و حیوان دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: هاری از قدیمیترین و مهمترین بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان است. به گزارش ایسنا،«علیاکبر تاجفیروزه» با بیان اینکه هنوز هم هاری به عنوان یک بیماری کشنده (با کشندگی 100درصد) مطرح است و اهمیت جهانی خود را حفظ کرده، اظهار کرد: شعار روز جهانی هاری در سال 2019 «به سوی حذف هاری با واکسیناسیون» تعیین شده است.
وی افزود: براساس آمار سازمان جهانی بهداشت سالانه بالغ بر 59 هزار نفر در دنیا به دلیل ابتلا به هاری جان خود را از دست میدهند و این در حالی است که ایران در سال 1397 تعداد 6 فوتی به علت ابتلا به هاری داشته است.
این کارشناس مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و حیوان دانشگاه علوم پزشکی یزد، گفت: در استان یزد آخرین مورد مرگ ناشی از هاری در سال 1385 اتفاق افتاد و خوشبختانه با اقدامات موثر درمانی و پیشگیری بیماری، از آن سال به بعد مرگ ناشی از بیماری هاری در استان نداشتیم.
تاج فیروزه تصریح کرد: اصلیترین و رایجترین روش انتقال ویروس مولد بیماری هاری، گزیده شدن توسط حیوان هار است و با توجه به اینکه کشور ایران در منطقه اندمیک بیماری هاری قرار میگیرد هرگونه گزش توسط حیوانات مخزن بیماری، مشکوک به هاری تلقی میشود و نیازمند اقدامات درمانی پیشگیری از بیماری است.
دو شنبه 8 مهر 1398
کد مطلب :
81845
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/jGLY
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved