• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 3 مهر 1398
کد مطلب : 80824
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NPvN
+
-

تکذیب ادعای گروگان گرفتن نوزاد سراوانی

رئیس شبکه بهداشت و درمان سراوان: ادعای گروگان گرفتن نوزاد یکی از اتباع کشور افغانستان در بیمارستان رازی صحت ندارد

رئیس شبکه بهداشت و درمان سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده ادعای مطرح‌شده درباره گروگان گرفتن نوزاد یکی از اتباع کشور افغانستان در بیمارستان رازی این شهرستان صحت ندارد. 

دکتر «محمدباقر یوسفی‌رازلیقی» در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: هفته گذشته فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که در آن فردی ادعا می‌کرد نوزادی به دلیل ناتوانی والدین از پرداخت هزینه‌های درمان در بیمارستان گروگان گرفته شده و حتی یکی از پرستاران بومی بیمارستان پیشنهاد فروش نوزاد را در قبال هزینه‌های درمان به والدین مطرح کرده است. 

وی افزود: پس از بررسی‌های دقیق مشخص شد موضوع گروگان گرفتن نوزاد در بیمارستان کذب بوده و هیچ یک از پرستاران بیمارستان نیز چنین پیشنهادی را به والدین نوزاد نداده‌اند. 

 رئیس شبکه بهداشت و درمان سراوان گفت: نوزاد یکی از اتباع افغانستان که چهارم شهریور در بیمارستان رازی سراوان متولد شده بود، به‌دلیل نوعی ناهنجاری تنفس در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان بستری شد. 

 وی ادامه داد: با لوله‌گذاری تنفسی به موقع و ارائه خدمات درمانی و مراقبتی توسط پزشکان و پرستاران بیمارستان سراوان این نوزاد از خطر مرگ نجات یافت و پس از ۱۱ روز بستری با حال عمومی مناسب و وضعیت رضایت‌بخش مرخص شد. 

 یوسفی‌رازلیقی هزینه درمان این نوزاد را بر اساس تعرفه‌های دولتی حدود ۱۵ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به این‌که هزینه درمان در بیمارستان‌های دولتی جزو بیت‌المال محسوب می‌شود، اتباع غیرایرانی هم مانند شهروندان ایرانی و طبق قانون باید نسبت به پرداخت هزینه‌های درمانی خود اقدام کنند. 

وی افزود: با توجه به ناتوانی خانواده نوزاد در پرداخت این مبلغ بخشی از هزینه درمان توسط یکی از خیران پرداخت شده و پدر نوزاد هنگام ترخیص متعهد شده است بقیه هزینه درمان را در فرصت دیگری به حساب بیمارستان واریز کند و بر این اساس ادعای گروگان گرفتن نوزاد صحت ندارد. 

رئیس شبکه بهداشت و درمان سراوان گفت: بسیاری از اتباع غیرایرانی در زمینه پرداخت هزینه درمان خود دچار مشکل می‌شوند و معمولاً از حمایت‌ها و تخفیف‌های میلیونی استفاده می‌کنند. 

وی افزود: هر ساله مبالغ جالب توجهی صرف درمان اتباع بیگانه می‌شود که عموماً با وضعیت وخیم و بر اثر تصادفات شدید ناشی از قاچاق انسان به بیمارستان‌های استان منتقل می‌شوند که به دلیل نداشتن تمکن مالی از بیمارستان ترخیص می‌شوند و هزینه درمان آن‌ها نیز به بیمارستان‌ها تحمیل می‌شود. 

رئیس شبکه بهداشت و درمان سراوان در ادامه گفت: همان‌گونه که از زمان حضور برادران و خواهران تبعه افغانستان در این استان خدمات سامانه بهداشت و درمان بدون هیچ‌گونه محدودیتی برای این عزیزان نیز ارائه ‌شده است، تا زمانی که ما میزبان آنان باشیم این خدمات بر اساس معیارهای انسانی و اسلامی استمرار خواهد داشت. 

دکتر یوسفی‌رازلیقی گفت: اتباع غیرایرانی مجاز و دارای مدارک اقامت دائم یا موقت می‌توانند با مراجعه به اداره کل بیمه سلامت و با پرداخت مبلغی در حدود ماهانه ۸۰ هزار تومان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند. 

وی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، بیمارستان رازی سراوان و کارکنان بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان به دلیل ایراد این اتهامات ناروا و نادرست حق پیگیری حقوقی و قضایی را برای خود محفوظ می‌دانند و درباره جنبه عمومی جرم و تبعات اجتماعی و روانی این حرکت خلاف اخلاق نیز مدعی‌العموم و سایر نهادهای مرتبط بر اساس قانون این موضوع را پیگیری خواهند کرد. 

رئیس شبکه بهداشت و درمان سراوان افزود: با پیگیری‌های انجام‌شده، والدین نوزادی که در فیلم نمایش داده شده بود توسط همکاران ما شناسایی شدند. 

وی افزود: در بررسی‌های دقیقی که انجام شد هیچ‌گونه مدرک یا حتی شواهدی در خصوص طرح پیشنهاد فروش نوزاد توسط کادر پرستاری بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان به دست نیامد. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :