فاضلاب ۲۰ روستای طرقبه شاندیز در رودخانه
فرماندار بینالود گفت: فاضلاب و روانابهای منازل ۲۰ روستا در بالادست رودخانههای این شهرستان به صورت مستقیم و یا از طریق خاک نفوذپذیر منطقه به منابع آبی و رودخانههای بینالود وارد میشود. به گزارش ایرنا، «سیدحسن حسینی» بیان کرد: از آنجایی که بخشی از آب مشهد از ۲۰۰ چاه دشت سوران و برخی قناتهای پاییندست این رودخانهها تامین میشود موضوع تامین شبکه جمعآوری فاضلاب این تعداد روستا دارای اولویت است و باید برای آنها فکری اساسی کرد.
وی ادامه داد: برخی از این روستاها چاه فاضلاب دارند، اما با توجه به نفوذپذیری خاک منطقه باز هم این فاضلاب در عمل به منابع رودخانهای و یا احتمالا برخی چاههای آب در این شهرستان نفوذ میکند. فرماندار بینالود افزود: این موضوع به معنای سلامت نبودن آب شرب مشهد نیست و فرایند گندزدایی منابع آب این کلانشهر از طرقبه و شاندیز همانند منابع آبی هر شهر دیگری پیش از اتصال به شبکه مصرف انجام میشود. حسینی گفت: هماکنون فاضلاب روستاهای زُشک، ابرده بالا و پایین، حصار سرخ و سرآسیاب به رودخانههای زُشک و کنگ میریزد و آب این رودخانهها در پاییندست در ۹ آبخوان نگهداری میشود تا به زمینهای دشت سوران نفوذ کند و چاههای این منطقه را تقویت کند.
وی خاطرنشان کرد: ۲۰۰ چاه برای تامین آب شرب مشهد در دشت سوران حفر شده است که این چاهها با آبخوانداری صورتگرفته توسط شرکت آب منطقهای تقویت میشود. فرماندار بینالود یادآور شد: فاضلاب چند روستا نیز به رودخانههای دهبار و کردینه میریزد و در ادامه آب این رودها در بند گلستان نگهداری میشود و این بند نیز تغذیه چند قنات را که تامینکننده آب مشهد است برعهده دارد.
حسینی توضیح داد: فاضلاب چند روستا نیز به رودخانههای مج و مغان میریزد که در ادامه وارد سد طرق میشود از این رو باید سرمایهگذاری در زمینه جمعآوری اطمینانبخش فاضلاب در این ۲۰ روستا مورد توجه قرار گیرد. شهرستان ۷۰ هزار نفری بینالود (طرقبه ـ شاندیز) از غرب به مشهد چسبیده است و علاوه بر ۲۰ روستای ییلاقی، 2 شهر گردشگرپذیر طرقبه و شاندیز را به ترتیب با ۲۲ و ۱۸ هزار نفر جمعیت در خود جای داده است.