برداشت 170 هزار تن محصول از نارستانهای ساوه
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ساوه: ۵۰ هزار تن از انار امسال ساوه در صنایع تبدیلی فراوری میشود
شکوفایی نارستانهای ساوه پس از دوره 4 ساله کفبر شدن بهدلیل سرمازدگی، فرصتی مهیا کرده تا ضمن حذف دلالان و حضور اثربخش در بازارهای خارجی، کامها از این نعمت سرخ شیرین شود. به گزارش ایرنا، مدیر جهادکشاوری شهرستان ساوه گفت: پیشبینی شده که در سال زراعی جاری بیش از ۱۷۰ هزار تن محصول از نارستانهای ساوه برداشت شود. «حسن شریفی» افزود: با وجود قابلیت عرضه انار ساوه در بازار کشور، ۳۰ درصد این محصول قابلیت استفاده در صنایع فراوری و تبدیلی را دارد که در این مورد هماهنگی لازم با صنایع تبدیلی بهویژه «نارایران» صورت گرفته است.
وی گفت: ۱۵ درصد از انار تولیدی شهرستان ساوه در رایزنی با واحد فراوری نارایران قابلیت مصرف دارد و باهماهنگی انجام شده جهاد کشاورزی، اتحادیه باغداران و واحد صنایع تبدیلی نارایران ساوه قرار است که اولویت برای فراوری به انار ساوه اختصاص یابد و از ورود انار بیکیفیت سایر مناطق کشور جلوگیری شود که با اجرای این اقدام، دست واسطهها و دلالان نیز کوتاه میماند.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ساوه اظهار کرد: ۵۰ هزار تن از انار امسال ساوه باید در صنایع تبدیلی فراوری شود و با توجه به اعلام آمادگی واحد نارایران برای جذب ۳۵ هزار نفر از این محصول، باید حدود ۲۰ هزار تن دیگر از این محصولات به واحدهای صنایع تبدیلی دیگر کشور ارجاع شود. شریفی گفت: کیفیت محصول انار ساوه در سال زراعی جاری با توجه به بارندگی مطلوب نسبت به سالهای قبل مناسب است و آبدهی بالایی دارد.
ورود سرمایهگذار خارجی
مدیر واحد صنایع تبدیلی نارایران ساوه گفت: این واحد تولیدی تازه نفس و آماده است و برای خرید محصولات انارکاران مشکلی وجود ندارد. «عزیز جوادی» افزود: واحد صنایع تبدیلی نار ایران ساوه بهدلیل برخی مشکلات در سالهای گذشته دچار رکود بود، اما با ورود سرمایهگذار خارجی و تغییر شیوه کار خط تولید احیا شده و همه چیز برای تولید محصول باکیفیت مهیاست. وی ادامه داد: علاوه بر خط تولید، ساختمانهای این واحد صنایع تبدیلی نیز بازسازی شده و اکنون خط تولید بهروز برای تولید محصول با کیفیت آماده است.
مدیر واحد صنایع تبدیلی نارایران ساوه اظهار کرد: این واحد در سال ۱۳۷۲ با حمایت دولت وقت و با هدف جلوگیری از ضایعات انار ساوه و تبدیل محصول غیرقابل عرضه به بازار به کنسانتره ایجاد شد. جوادی گفت: در سال زراعی گذشته اغلب باغهای انار ساوه کفبر شده بود و بههمین دلیل ۱۰ هزار تن از انار باغداران نقاط مختلف کشور خریداری و در این واحد صنایع تبدیلی فراوری شد، اما امسال باردهی نارستانهای ساوه مطلوب است و به منظور حمایت باغداران ساوجی، افزایش اشتغال و بهرهوری تمرکز و اولویت بر خرید محصول بومی است. به گفته وی، انار ساوه نسبت به محصول سایر نقاط کشور دارای حجم آبدهی بالاتری است و تمرکز این واحد فراوری بر تأمین نیاز از باغداران ساوجی است.
مدیر واحد صنایع تبدیلی نارایران بیان کرد: حذف دلالان و واسطهها و خرید مستقیم محصول از باغدار ساز وکاری است که امسال در هماهنگی با جهاد کشاورزی این شهرستان اندیشیده شده و باغداران میتوانند محصول انار خود را در هر مقیاس بهصورت مستقیم به واحد فراوری تحویل دهند و رقم فروش محصول را در کمتر از یک هفته دریافت کنند.