• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 26 شهریور 1398
کد مطلب : 79056
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xPJ3
+
-

اجرای طرح مدیریت چرا در البرز

منابع طبیعی
اجرای طرح مدیریت چرا در البرز

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز از اجرای طرح مدیریت چرا در ۱۰ هزار هکتار از مراتع استان طی سال جاری خبر داد.
«مهدی فتحی» در گفت‌وگو با مهر در خصوص طرح‌های بیابان‌زدایی که امسال در استان اجرایی شده است، گفت: عملیات نگهداری از 3900 هکتار اراضی بیابانی استان از جمله این طرح‌هاست، زیرا طی سال گذشته عملیات بیابان‌زدایی در این اراضی انجام شد.
وی با اشاره به اهمیت حفاظت از طرح‌های بیابان‌زدایی، گفت: امسال نیز در ۱۰۰ هکتار از اراضی استان عملیات بوته‌کاری انجام خواهد شد. در ۹ هزار هکتار نیز قرق مناطق بیابانی را اجرایی می‌کنیم که این اقدام خیلی مهم و حیاتی است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز با این توضیح که امسال ۱۰ هزار هکتار نیز مدیریت چرا خواهیم داشت، گفت: پیش‌بینی ما برای اجرایی کردن تمامی اقدامات مورد نظر در سال جاری با تکیه بر اعتبارات تخصیصی از محل صندوق توسعه ملی و نیز درآمد عمومی است.
فتحی در بخش دیگر در خصوص تاثیر عملیات بیابان‌زدایی بر مقابله با پدیده ریزگرد در استان البرز، گفت: عملیات‌ بیابان‌زدایی که پیش از این انجام می‌شد تنوع آنچنانی نداشت. بیشتر اقدامات در قالب بوته‌کاری بود اما اخیرا توانسته‌ایم اقداماتی مانند قرق مناطق بیابانی و عملیات چرا را نیز پیش ببریم که تاثیر مهمی در کنترل ورود شترها و یا دام‌ها به عرصه‌های بیابانی دارد.

وی تاکید کرد: درست است که اقدامات و طرح‌های بیابان‌زدایی را به‌خوبی پیش می‌بریم، اما از طرفی به دلیل بروز برخی پارامترها و متغیرها شاهد رویش و زایش پدیده بیابان در استان هستیم که نتیجه تصمیمات نادرست مدیریتی، عوامل فرهنگی و یا عدم رعایت نکات لازم توسط مردم است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز در خصوص تاثیر مصرف بی‌رویه منابع آبی زیرزمینی بر گسترش پدیده بیابان در این استان، گفت: به‌یقین یکی از دلایل مهم و عمده در بروز پدیده بیابان همین موضوع برداشت‌های بی‌رویه از چاه‌ها و سفره‌های آبی زیرزمینی است.
فتحی در خصوص علل برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبی زیرزمینی، گفت: ما نیاز به افزایش سطح تولید برای مواردی مانند تامین مواد غذایی کافی داریم، به همین دلیل به مصرف بیش از اندازه منابع آبی روی می‌آوریم.
وی توضیح داد: تقاضای بالا برای تامین مواد غذایی موجب افزایش سطح اقدامات کشاورزی و به تبع آن تامین آب برای این اراضی است که به برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبی زیرزمینی برای تزریق به زمین‌های کشاورزی و به تبع آن گسترش سطح عرصه‌های بیابانی استان منجر می‌شود.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید