جذب گردشگر سلامت و سرمایهگذار برای حوزه گردشگری خراسان رضوی از طریق مجمع مجالس کشورهای آسیایی در جلسه با حضور دبیر کل مجمع مجالس آسیایی و مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مورد بررسی قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در این جلسه گفت: هماکنون 2141 تاسیسات گردشگری در استان فعال است که برای 35 هزار نفر اشتغال مستقیم و برای حدود 80 هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.
«ابوالفضل مکرمیفر» بیان کرد: در استان 32 منطقه نمونه گردشگری مجوز فعالیت گرفتهاند که 13 منطقه دارای سرمایهگذار است و 19 منطقه نمونه گردشگری نیز بدون سرمایهگذار است. وی ادامه داد: خراسان رضوی دارای 17 روستای هدف گردشگری است که البته یک روستا به شهر تبدیل شده است. مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی درباره وضعیت سرمایهگذاری خارجی در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی افزود: نماینده اداره کل در مرکز خدمات سرمایهگذاری مستقر شده و در سال 96 با ثبت 3 شرکت با سرمایهگذاری 25 هزار و 365 میلیون دلار و در سال 97 با ثبت 6 شرکت و با سرمایهگذاری 23 هزار و 205 میلیون دلار سرمایه خارجی جذب شده است.
مکرمیفر به پویایی و فعال بودن پروژههای گردشگری در این استان اشاره کرد و گفت: هماکنون 271 پروژه با حجم 77 هزار میلیارد ریال با میانگین پیشرفت فیزیکی 50 درصد در حال اجراست که برای 10 هزار و 500 نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد. وی با اشاره به آغاز پروژه بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در حوزههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: چندین رویداد و همایش در حوزه سرمایهگذاری با 2 هدف جذب سرمایهگذار و تمرکززدایی سرمایهگذاری از مشهد مقدس طی سال گذشته برگزار شد.
در گام بعدی مشاوری برای شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری استان انتخاب شد که به شناسایی 130 فرصت در 120 منطقه استان منجر شد. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی توضیح داد: برنامه ما توسعه متوازن سرمایهگذاری در استان و حفظ اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید در شهرستانها و روستاهاست که شناسایی فرصتها نیز مبتنی بر این سیاستها و مطالعات فرصتهای سرمایهگذاری انجام شده است. مکرمیفر افزود: 70 درصد فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری، 29 درصد در حوزه میراث فرهنگی و 31 درصد در حوزه صنایع دستی شناسایی شده است.
وی یادآور شد: حجم کل سرمایهگذاری مورد نیاز پروژهها به میزان 16 هزار و 160 میلیون ریال و با اشتغال برای 19 هزار و 535 نفر پیشبینی شده است. در ادامه آلبوم فرصتهای سرمایهگذاری خراسان رضوی و ظرفیتهای گردشگری استان به ویژه گردشگری سلامت به «محمدرضا مجیدی» دبیر کل مجمع مجالس کشورهای آسیایی ارائه شد. مجیدی گفت: هر گردشگر سلامتی که وارد کشور میشود بین 3 تا 5 هزار دلار معادل 80 بشکه نفت ارزآوری دارد. با توجه به سیاستهای کاهش وابستگی بودجه به فروش نفت، گردشگری یکی از راههای کسب درآمدهای ارزی است.
سفیر و نماینده سابق جمهوری اسلامی ایران در یونسکو با بیان اینکه گردشگری ایران میراث پایه است، خاطرنشان کرد: همه نگاه ما به گردشگری است و معتقدیم صنعت گردشگری پیشران و تحریمشکن است. وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای گردشگری سلامت در خراسان رضوی ادامه داد: این استان با توجه به این ظرفیتها میتواند پیشرو باشد. در ادامه مقرر شد ظرفیتهای گردشگری و فرصتهای سرمایهگذاری برای معرفی از طریق مجمع مجالس کشورهای آسیایی در اختیار دبیر کل قرار گیرد و خراسان رضوی در رویدادهای مرتبط با این مجمع به معرفی ظرفیتهای گردشگری و فرصتهای سرمایهگذاری این استان بپردازد.
دو شنبه 25 شهریور 1398
کد مطلب :
78707
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/pEvy
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved