آژانس بینالمللی انرژی اتمی یکبار دیگر در گزارشی اعلام کرد که ایران به محدودیتهای اصلی اعمال شده در برنامه هستهای خود در چارچوب برجام پایبند مانده است. این دهمین گزارش یوکیا آمانو در تأیید برنامه هستهای ایران بعد از توافق هستهای در سال 94است.
به گزارش ایسنا، بنابر سندی که در اینباره در اختیار رویترز قرار گرفته است، مقادیر اورانیوم ایران با غنای ۳.۶۷ درصد از حد تعیین شده عبور نکرده است. ایران همچنین اورانیوم را با غنای بیش از ۳.۶۷ درصد که توسط آژانس تعیین شده بود، غنیسازی نکرده است.
در این گزارش آمده است، تعداد سانتریفیوژهای فعال ایران کمتر از عدد مورد توافق ۵۰۶۰ بوده و مقادیر اورانیوم ۳.۶۷ درصد ایران نیز از ۳۰۰ کیلوگرم بیشتر نشده است. این گزارش همچنین اعلام میکند که ایران آژانس را در مورد تصمیم برای ساخت پیشرانه هستهای آگاه کرده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی دو سال گذشته همواره پایبندی ایران به برجام را در گزارشهای مختلف خود تأیید کرده است.
رضا نجفی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این رابطه تأکید کرد: گزارش جدید آژانس که دهمین گزارش از روز اجرای برجام و نهمین گزارش فصلی به شورای حکام در مورد راستی آزمایی اجرای برجام به شمار میرود، بار دیگر تأیید میکند که اقدامات و فعالیتهای هستهای ایران کاملا منطبق با برجام است.
بنا بر این گزارش، شورای حکام آژانس در جلسه فصلیماه مارس خود در روزهای ١٤ تا ١٨ اسفندماه ۹۶ موضوعات مختلف ازجمله این گزارش را بررسی خواهد کرد.
رویترز پیش تر اعلام کرده بود که آژانس یکبار دیگر پایبندی ایران به محدودیتهای اصلی اعمال شده بر برنامه هستهای خود در چارچوب برجام را تأیید کرده است.
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی هم در ادامه در رابطه با آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اظهار کرد: مهمترین نکته این گزارش اعلام پایبندی ایران به تعهداتش طبق برجام برای دهمین بار است. همچنین این گزارش در موضوع ایزوتوپ پایدار و پیشران هستهای آخرین اطلاعاتی که ایران در اختیار آژانس قرار داده را بیان کرده است.
وی ادامه داد: در موضوعات دیگر ازجمله کارخانه آب سنگین، باز طراحی رآکتور خنداب و فعالیتهای هستهای دیگر، ایران به تعهداتش عمل کرده است و در عین حال پیشرفتهایی هم در آنها داشته است.
این مقام سازمان انرژی اتمی گفت: ما در باز طراحی رآکتور اراک پیشرفت خوبی داشتهایم و بهزودی چینیها نظرشان را در رابطه با طراحی تفصیلی ارائه شده از سوی ایران بیان خواهند کرد.