وضعیت بحرانی منابع آبی یزد
مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد گفت: بیتوجهی به منابع آبی استان و ادامه روند کسری مخازن میتواند نقطه شکست یزد در همه بخشها شود. به گزارش ایسنا، «محمدمهدی جوادیانزاده» در دیدار با کشاورزان شهرستان میبد که به منظور رسیدگی به مشکلات آنها برگزار شد، با بیان اینکه نقطه شکست استان در همه بخشها میتواند از آب شروع شود، اظهار کرد: مشکلات و دغدغههای کشاورزان کاملاً منطقی است اما همه افراد باید توجه داشته باشند که وضعیت منابع آبی استان بحرانی است.
وی با اشاره به کسری مخزن تجمعی به میزان 4 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب در دشت یزد-اردکان که میبد نیز شامل آن میشود، افزود: طرح سازگاری با کمآبی به منظور جلوگیری از کسری مخزن دشتها تدوین شده تا با اجرای آن بتوانیم مانع افزایش این کسری شویم. مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد، گفت: جبران این کسری مخزن به قدری دشوار است که اگر به طور کامل از میزان کسری حاصل از اضافه برداشتها جلوگیری شود، 35 سال طول خواهد کشید تا سطح آب زیرزمینی به میزان اولیه خود بازگردد.
وی با بیان اینکه طرح تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی از اقدامات انجام شده در راستای حفظ منابع آبی است، خاطرنشان کرد: جیرهبندی آب از سوی دولت در نقاطی که با اضافه برداشت و کسری مخزن مواجه هستند، یکی از بندهای قانون توزیع عادلانه آب است. وی در این مورد افزود: از آنجایی که دشت یزد - اردکان وضعیتی بحرانی دارد، به دولت اجازه داده شده که آب این منطقه را جیرهبندی کند و برای آن ضریب برداشت متناسب با اضافه برداشتها در نظر بگیرد.
جوادیانزاده تصریح کرد: با توجه به اینکه اجرای این طرح میتواند فشار زیادی را به بخش کشاورزی تحمیل کند، عدم استفاده از روشهای نوین آبیاری مطمئنا به کشت کشاورزان خسارت وارد میکند. وی با تاکید بر اینکه تنها راهکار مقابله با مشکلات آبی کشاورزان استفاده از روشهای نوین آبیاری است، گفت: وقتی منابع آبی دچار مشکل میشود، کشاورزان اولین زیاندیدگان خواهند بود و آنان باید درنظر داشته باشند کوتاهی در این امر و عدم توجه به کسری مخازن آبی استان برای آنها خساراتی را به دنبال دارد.
این مسئول در پایان بیان کرد: هدف ما کنارگذاشتن کشاورزی استان نیست، چراکه پدران ما با امکانات سالیان گذشته توانستهاند کشاورزی را در یزد برپا کنند، بنابراین ما نیز باید با تلاش و استفاده درست از آب این راه را ادامه دهیم و منابع آب را هم حفظ کنیم.