• پنج شنبه 20 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 1 ذی القعده 1445
  • 2024 May 09
چهار شنبه 13 شهریور 1398
کد مطلب : 76726
+
-

کرمان به دنبال اکتشافات جدید معدنی

رئیس سازمان صنعت و معدن استان: برنامه‌‌ریزی و فعالیت برای اکتشافات معدنی در استان با قدرت دنبال می‌شود

معدن
کرمان به دنبال اکتشافات جدید معدنی

شتاب رو به گسترش بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه معدن از یک‌سو و محدودیت منابع قطعی اثبات شده و مغفول ماندن این بخش در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، ضرورت اکتشافات جدید را برای تأمین خوراک معادن و صنایع معدنی کشور از جمله استان کرمان معروف به بهشت معادن افزایش داده و دولت دوازدهم با توسعه این اکتشافات، در حرکتی نو راهگشای رونق تولید شده است. 

به گزارش ایرنا، سرمایه‌گذاری در حوزه معادن و صنایع معدنی ضمن افزایش سرانه اشتغال‌زایی، سهم بزرگی از تولید ناخالص داخلی و ارز‌آوری را بر عهده دارد و به نوعی وجود این معادن در شرایط تحریم‌ها، می‌تواند جایگزینی مناسب برای نفت باشد. 

وجود فرصت‌های شغلی گسترده و محوری در حوزه‌های معدنی و صنعتی کشور را زمانی می‌توان به خوبی احساس کرد که بدانیم بر اساس آمارهای ارائه‌شده فقط در ۲ حوزه معدنی استان کرمان یعنی مس سرچشمه و گل‌گهر سیرجان حدود ۳۰ هزار اشتغال مستقیم وجود دارد که این امر بر ضرورت اکتشافات جدید صحه می‌گذارد. 

با آغاز دولت تدبیر و امید، فرآیند توسعه اکتشافات معدنی توسط دولت، با همکاری بخش خصوصی از طریق اکتشاف پهنه‌های جدید و با هدف تامین خوراک صنایع و معادن در کشور و به تبع آن استان کرمان آغاز شد. 

با انجام این اکتشافات بیش از یک میلیارد تن ذخایر جدید به حوزه معدنی استان کرمان افزوده شد که این اقدام می‌تواند عمر مفید فعالیت معادن و صنایع معدنی این استان را سال‌ها تا پیدایش راهی دیگر افزایش دهد.  یکی دیگر از برنامه‌های دولت تدبیر و امید برای تامین خوراک معادن و صنایع معدنی استفاده از دانش و توان بخش خصوصی و شرکت‌های بزرگی از جمله مس کرمان، گل‌گهر سیرجان و میدکو برای ارتقای اکتشافات معدنی بوده است که این شرکت‌ها به عنوان ذی‌نفعان می‌توانند باری بزرگ را در این حوزه برای رسیدن به چشم‌اندازها و اسناد بالادستی توسعه از دوش کشور بردارند. 


تأکید بر اکتشافات معدنی استان 

استاندار کرمان انجام نشدن اکتشافات معدنی در کرمان به صورت جامع را یکی از اشکالات جدی دانست و گفت: در نشست با وزیر صنعت، معدن و تجارت مقرر شد برنامه اکتشافی برای ۵۰ درصد استان کرمان تنظیم و اجرایی شود. 

 «محمدجواد فدائی» با بیان این‌که موضوع اکتشافات در استان کرمان در نشست‌هایی با حضور مسئولان کشوری مطرح شده است، افزود: به دنبال آن هستیم که فعالیت اکتشافی جامع و به شکلی که بخشی از مشکلات استان را رفع کند، تدوین کنیم. 

وی همچنین از شرکت‌های بزرگ استان کرمان از جمله مس و گل‌گهر دعوت کرد در پهنه‌های جدید معدنی استان که اکنون نیمه‌فعال یا راکد هستند، هم فعالیت کنند. 


همکاری بخش خصوصی 

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با بیان این‌که ذخیره قطعی شناخته‌شده سنگ آهن کشور 3 میلیارد تن است، گفت: ذخیره قطعی اثبات‌شده سنگ آهن با توجه به اکتشافات فعلی فقط برای ۱۳ سال است؛ بنا براین اکتشافات حوزه معدنی باید با همکاری بخش خصوصی و شرکت‌های بزرگ گل‌گهر سیرجان و مس کرمان افزایش یابد. 

«داریوش اسماعیلی» افزود: نیاز به توسعه اکتشاف معدنی فولاد به شدت در کشور وجود دارد زیرا در سال ۱۴۰۴ بنا داریم ۵۵ میلیون تن فولاد تولید کنیم و برای تحقق این امر سالانه به ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن نیاز داریم. 

وی با تاکید بر ضرورت ورود بخش خصوصی به حوزه اکتشافات کشور گفت: شرکت‌های معدنی بزرگ شبیه گل‌گهر سیرجان و مس کرمان و میدکو با فعالیت اصولی و فنی و تشکیل کنسرسیوم‌ها مجموعه کشور را مورد اکتشاف قرار دهند. 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: اعتبارات این شرکت‌ها نشان می‌دهد توان اکتشافات فولاد تمامی کشور را دارند. 

وی ادامه داد: شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر سیرجان می‌تواند در حوزه استخراج کشور مفید واقع شود و تا سال ۱۴۰۴ باید ظرفیت استخراج ایران به ۲ برابر افزایش یابد که این امر فقط با کمک بخش خصوصی محقق می‌شود. 


افزایش یک میلیارد تنی ذخایر اکتشاف‌شده 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: این سازمان در دولت تدبیر و امید توانست با استفاده از دانشگاه‌ها، افراد با توان فنی و مالی مناسب و استفاده از ظرفیت و تکنولوژی روز ۴۰ منطقه مستعد معدنی در این استان را شناسایی کند و ذخایر قطعی معدنی اکتشاف‌شده استان را از 7/4 میلیارد تن به 7/5 میلیارد تن افزایش دهد. 

 «مهدی حسینی‌نژاد» افزود: برنامه‌‌ریزی و فعالیت برای اکتشافات معدنی در استان کرمان با قدرت دنبال می‌شود و در این زمینه ذخایر معدنی در نقاطی با ظرفیت بیشتر، شناسایی شده است. 
وی گفت: اکتشافات استان کرمان مربوط به دهه‌های قبل است و به صورت خاص در سال ۱۹۷۰ توسط شرکت‌های خارجی در استان کرمان اتفاق افتاد. 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: استان کرمان ظرفیت خوبی برای 4 زون (بخش) زمین‌شناسی دارای ظرفیت کانی‌زایی دارد؛ لذا از سال ۹۳ سازمان صنعت، معدن و تجارت به صورت ویژه‌تر بحث اکتشاف را با توجه به سند راهبردی دنبال می‌کند و در این زمینه قرار است در حوزه سنگ آهن و مس قطب شویم؛ بنا براین اکتشافات باید پیگیری شود. 

وی ادامه داد: در سند راهبردی استان کرمان، تولید ۲۴۰ هزار تن مس کاتد باید به ۴۰۰ هزار تن برسد. 

حسینی‌نژاد گفت: این سیاست در سال ۹۳ در قالب تعریف پهنه در مقیاس بزرگ مقیاس در استان کرمان تعریف شده و افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند اکتشافات را در حوزه معدن دنبال کنند؛ اما متاسفانه برخی اشخاص فاقد توان مالی و فنی در این حوزه ورود کردند و این افراد نه‌تنها مشکل اکتشاف را رفع نکردند، بلکه موجب بلوکه شدن بخش بزرگی از استان شدند؛ لذا با توجه به قوانین و نیاز استان سیاست پهنه‌ها را تعریف کردیم. 


گل‌گهر سیرجان 

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر سیرجان نیز گفت: توسعه اکتشافات معدنی ایران در شرکت گل‌گهر سیرجان پیگیری می‌شود؛ زیرا اگر به تامین مواد اولیه نپردازیم سرمایه‌گذاری‌ها و اشتغال‌زایی انجام‌شده پس از چندی به هدر خواهند رفت. 

«جمشید ملارحمن» افزود: چاره‌ای غیر از مهندسی مدیریت، نگاه عالمانه، علمی و مدبرانه به مدیریت نهادهای تولید و توسعه صنایع معدنی به عنوان پیشران اقتصاد کشور نداریم. 
وی با اشاره به پیش‌نیازهای تولید ایران افزود: نیاز اصلی صنعت مواد اولیه است و صیانت از منابع، بهره‌وری بهینه و جلوگیری از اتلاف منابع به عنوان سرمایه ملی باید در شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر سیرجان توجه شود. 


پهنه‌های جدید معدنی مس سرچشمه 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران نیز گفت: این شرکت برای رونق تولید در قالب سرمایه‌گذاری‌های جدید اقدام به فعال کردن پهنه‌های جدید معدنی نیمه‌فعال و راکد در استان کرمان خواهد کرد. 

 «اردشیر سعدمحمدی» از سرمایه‌گذاری‌های جدید شرکت ملی صنایع مس ایران سخن گفت و افزود: این سرمایه‌گذاری‌ها نویدبخش رونق تولید و ایجاد اشتغال بیشتر خواهد بود. 

وی همچنین اعلام آمادگی کرد که معادن دیگر استان کرمان را که از فعالیت مناسبی برخوردار نیستند به صورت مستقیم یا مشارکتی فعال کند. 


برنامه‌های میدکو 

مدیرعامل شرکت فولاد زرند ایرانیان گفت: برنامه توسعه اکتشافات معدنی با تاکید هلدینگ میدکو به صورت جدی در برنامه شرکت فولاد زرند ایرانیان قرار دارد و شرکت خاصی در شرکت میدکو مسئولیت اکتشافات جدید معدنی را برعهده دارد. 

 «ماشاالله سهراب‌نژاد» با اشاره به این‌که معدن جلال‌آباد زرند به میزان ۲۵ سال ذخیره فولاد دارد، افزود: ایمیدرو در حال اجرای پروژه اکتشافی در این معدن است و طی یک سال ذخایر جدید را کشف می‌کنیم. 
وی افزود: در معدن خمرود نیز این اقدام انجام می‌شود؛ زیرا ذخایر دست‌نخورده زغال‌سنگ در معدن خمرود بسیار فراوان است.

این خبر را به اشتراک بگذارید