آبتنی روبهروی آرامستان رشت
رئیس سازمان سرمایهگذاری شهرداری رشت: برای ساخت مجموعه پارک آبی، سرمایهگذار به زمین 10 هکتاری نیاز دارد که این زمین اکنون مقابل آرامستان رشت واقع است / همشهری از اجرای بزرگترین مجموعه پارک آبی استان گزارش میدهد
مهسا طالبی | رشت-خبرنگار
ابتدای فعالیت شورای اسلامی شهر رشت در دوره چهارم بود که احداث مجموعه پارک آبی(گیل لند) با سرمایهگذاری بخش خصوصی تصویب شد؛ پروژهای که مطالعات آن سال ۹۵ انجام شده بود. بر این اساس مقرر شد با در نظر گرفتن جای مناسب، بخش خصوصی برای اجرای این پروژه مشارکت کند.رشت یکی از شهرهای گردشگری ایران است، اما به دلیل نداشتن مکانهای تفریحی مناسب، مقصد گردشگری نیست. به همین علت تصمیمات مدیریت شهری برای اجرای چنین پروژههایی بسیار موثر خواهد بود. بعد از شوراهای سوم و چهارم، اینک در شورای پنجم یک سرمایهگذار برای اجرای این پروژه تمایل نشان داده است.غیبتهای مکرر اعضای شورا در مدت اخیر به وضعیت سرمایهگذاری در این شهر صدمه زده است، به گونهای که رئیس شورای اسلامی شهر اخیرا اعلام کرده بود که متاسفانه پروژه پارک آبی در شهر رشت به دلیل تشکیل نشدن جلسه شورا روی زمین مانده است، آن هم در شرایطی که سرمایهگذار حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای سرمایهگذاری به این شهر آورده است. این در حالی است که شهردار رشت در دیدار با سرمایهگذار پروژه از وی خواست تا با جدیت پیگیر اجرای آن باشد و گفت: شهرداری رشت از هیچ کمکی برای اجرای این پروژه دریغ نخواهد کرد.«ناصر حاج محمدی» خواستار سرعت عمل و دقت نظر در روند اجرای پروژه شد و بیان کرد: اجرای مجموعه پارک آبی میتواند در جهت رونق گردشگری و بهبود اقتصاد شهر مفید و موثر باشد.
اجرای پروژه مقابل آرامستان
اما پروژه مجموعه پارک آبی چیست و با چه میزان سرمایهگذاری در رشت انجام میشود؟ در این زمینه رئیس سازمان سرمایهگذاری شهرداری رشت با بیان اینکه پس از روی کار آمدن شهردار جدید بسیاری از پروژهها مانند فیبر نوری مشکلاتشان حل شد، اظهار کرد: یکی از دیگر پروژهها مجموعه پارک آبی بود که با پیگیری شهردار، حضور سرمایهگذار جدیتر شد. برای این پروژه 1200 میلیارد تومان سرمایهگذاری در رشت انجام میشود. سرمایهگذار از سوی شهردار شناسایی شده و این مجموعه در 2 بخش آقایان و خانمها ساخته میشود.«مریم گل احضار» ادامه داد: برای ساخت مجموعه پارک آبی، سرمایهگذار به زمین 10 هکتاری نیاز دارد که این زمین اکنون مقابل آرامستان رشت واقع است. مالکیت آن با شهرداری بوده و فقط نیازمند یک تغییر کاربری جزئی است. قطعا با افتتاح آن درآمد پایدار برای شهر ایجاد خواهد شد.
نامناسب بودن مکان اجرای پروژه
در حال حاضر مکان اجرای پروژه مورد بحث و انتقاد شورا قرار دارد. ایجاد یک مکان تفریحی بزرگ مقابل آرامستان شاید هم برای شهروندانی که به آنجا مراجعه میکنند، هم خانوادههایی که برای خواندن فاتحه به آرامستان میروند، چندان جالب نباشد. در این زمینه عضو شورای اسلامی شهر رشت به بازنگری مجدد مکان اجرای پروژه تاکید کرد.«فاطمه شیرزاد» با اشاره به تصویب این پروژه در ابتدای فعالیت شورای چهارم گفت: پروژه پارک آبی موجب شور و نشاط در جامعه و جذب گردشگر میشود. ما موافق حضور و جذب سرمایهگذار در پروژههای عمرانی شهر هستیم، اما به دلیل وجود فضایی توام با غم و اندوه در آرامستان و از دست رفتن عزیزانی که خانوادهها داغدارشان هستند و برای خواندن فاتحه به این مکان میآیند، ساخت پروژه پارک آبی مقابل آرامستان میتواند موجب بروز مشکلات فراوانی شود. وی با اشاره به اینکه گاه تصمیمات اشتباه بازخوردهای منفی اجتماعی به همراه دارد، افزود: قطعا بعد مدتی ساخت پروژه در این مکان موجب بروز ناهنجاری و گلایه شهروندان خواهد شد. بدون شک خانوادهای که به واسطه فوت یکی از عزیزانش در آرامستان حضور پیدا میکند، تحمل شنیدن صدای خنده و موزیک و... را ندارد.
ضرورت استفاده از نظر کارشناسان خبره
عضو شورای اسلامی شهر رشت در خصوص اینکه آیا مکان دیگری برای این پروژه وجود دارد یا خیر، بیان کرد: قبلا مکان دیگری برای اجرای پروژه پارک آبی رشت در نظر گرفته شده بود. بر اساس مصوبه شورای چهارم قرار بود پروژه پارک آبی در زمینی که پشت بیمارستان آریا واقع است، احداث شود. در حال حاضر علت تغییر مکان این پروژه مشخص نیست.شیرزاد ادامه داد: هنگام اجرای پروژه تصفیهخانه سراوان درباره مکان اجرا بارها تذکر داده شد، اما متاسفانه به علت بیتوجهی، شاهد رانش زباله، دفن تجهیزات و تخریب بودیم که موجب تحمیل هزینههای هنگفت به بیتالمال شد.وی با تاکید مجدد بر تغییر مکان اجرای پروژه پارک آبی گفت: امیدوارم در چنین پروژههایی که میتوانند به درآمدی پایدار برای رشت تبدیل شوند، تمامی امور با نظر کارشناسان خبره و توجه به تمامی جوانب اجرا شود تا در آینده شاهد بروز مشکلات نباشیم.
چالشهای متعدد در شورای شهر؛ عامل تعویق در اجرا
بیثباتی جلسات شورا به اجرای زمانی پروژه پارک آبی صدمه میزند. اینکه شروع چنین پروژه بزرگی تحتالشعاع مسائل حاشیهای شورا قرار گرفته است، جالب نیست، زیرا بخش خصوصی در صورت وجود امنیت اقدام به سرمایهگذاری میکند و وجود اختلاف و چالشهای متعدد در شورای شهر، شروع آن را به تعویق میاندازد. اگر به موقع مشخص نشود که پروژه در چه مکانی باید اجرا شود، باعث چالش جدی برای سرمایهگذار خواهد بود. لازم است با جمعبندی نهایی و بررسی همه جوانب به اجرای هر چه سریعتر این پروژه کمک شود. در غیر این صورت شاهد گریز سرمایهگذاران از این شهر خواهیم بود.