• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
یکشنبه 10 شهریور 1398
کد مطلب : 75833
+
-

روزهای پربار پسته کرمان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمان گفت: در سال جاری با پیش‌بینی افزایش چشمگیر تولید پسته نسبت به سال گذشته در کرمان روبه‌رو هستیم. 

به گزارش ایسنا «احمد مسعودی» با اعلام خبر برداشت پسته کال از اواخر شهریور تا اواخر مهر گفت: سطح زیر کشت باغ‌های پسته این شهرستان کرمان در حدود 36هزار و 661 هکتار است که از این میزان 34هزار و 187 هکتار آن بارور است که بخش مرکزی بیشترین سطح زیر کشت را در شهرستان به خود اختصاص داده است.
 
وی با بیان این‌که بر اساس بازدیدهای میدانی و بررسی‌های صورت‌گرفته از سطح باغ‌های پسته پیش‌بینی می‌شود، در سال زراعی جاری میزان تولید این محصول در شهرستان کرمان افزون بر 27 هزار تن با متوسط عملکرد 800 کیلوگرم در هکتار باشد، گفت: ترمینال‌های مکانیزه، نیمه‌مکانیزه و سنتی ضبط پسته در این شهرستان 658 واحد و تعداد واحدهای فرآوری 41 واحد است که عملیات ضبط و فرآوری پسته را انجام می‌دهند. 

مسعودی با اشاره به این‌که به طور میانگین اشتغال ایجادشده برای برداشت این محصول برای هر هکتار 5 نفر در روز نیاز است، افزود: با توجه به سطح 36هزار و 661 هکتاری رقمی افزون بر 170 هزار نفر در برداشت و فرآوری پسته مشغول به کار می‌شوند. 

وی گفت: با توجه به بالا بودن EC و پایین بودن کیفیت آب آبیاری باغ‌های پسته امکان توسعه محصول پسته وجود ندارد، لذا در حال حاضر با اجرای طرح تغییر رقم پسته، جوان‌سازی، حذف، جایگزینی مناسب در باغ‌های پسته تا حدودی به کاهش عملکرد تولید کمک کرده و با ترویج و اشاعه استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشار سعی شده گامی موثر برای مصرف بهینه آب باغ‌ها شود. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمان گفت: در سال جاری با پیش‌بینی افزایش چشمگیر تولید نسبت به سال گذشته روبه‌رو هستیم. برای کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی، طرح مدیریت تلفیقی پسیل پسته استفاده شده است. در این طرح از کارت‌های زرد چسبنده برای دفع حشرات بالغ در سطح 600 هکتار استفاده شده است. 

وی افزود: در زمینه کنترل شیمیایی تاکنون با توجه به شرایط آب و هوایی و اقدامات و توصیه‌های کارشناسان در مناطق مختلف میزان سم‌پاشی توسط کشاورزان بسیار کاهش یافته و کشاورزان بیشتر از محلول‌پاشی با صابون و کودهای مورد نیاز برای مبارزه با آفت پسیل پرداختند. در مواردی هم اقدام به گوگردپاشی کرده‌اند. 

وی گفت: با توجه به شرایط خاص و تنوع آب و هوایی مناطق مختلف شهرستان کرمان، کشت محصول خرما نیز در بخش‌های شهداد و گلباف از فرصت‌های کشاورزی این مناطق است. سطح زیر کشت این محصول 3260 هکتار است که از این میزان 2395 هکتار بارور و 865 هکتار غیر بارور است. 

وی با بیان این‌که ارقام خرما شامل پرکو، کروت، بزمانی، هفتادگزی، عبدالهی، قصب، مضافتی، پیارم و مجول است، افزود: برداشت این محصول از اواخر مردادماه آغاز شده است و انتظار می‌رود تا پایان آذرماه ادامه داشته باشد. 

این مقام مسئول افزود: متوسط عملکرد در واحد سطح با توجه به ارقام مختلف 3 تن در هر هکتار تخمین زده شده که میزان 7185 تن تولید سالانه محصول در بخش‌های گلباف و شهداد خرما برداشت شود. 

مسعودی با ذکر این‌که عملکرد محصول خرما نسبت به سال گذشته به علت گرما و ریزش کاهش پیدا کرده است، ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت خرما در بخش شهداد در منطقه اندوهجرد و در بخش گلباف در منطقه کشیت است. 

وی گفت: مقداری از این محصول برای مصرف در شهرستان و استان و عمده محصول در سردخانه‌ها ذخیره شده است که در ماه‌های بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهم‌ترین مشکلات می‌توان به نبود سردخانه در این مناطق برای ذخیره‌سازی در منطقه و همچنین کمبود نیروی انسانی و وجود باغ‌های فرسوده و مسن اشاره کرد. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمان اظهار کرد: در سال جاری مبارزه با آفات زنجره خرما در سطح 480 هکتار، سوسک کرگدنی خرما در سطح 150 هکتار و کنه در سطح 200 هکتار در مناطق مختلف شهداد صورت گرفته است.

این خبر را به اشتراک بگذارید