• چهار شنبه 26 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 7 ذی القعده 1445
  • 2024 May 15
یکشنبه 10 شهریور 1398
کد مطلب : 75812
+
-

اغمای یک کارخانه شناورسازی

پرداخت نشدن هزینه‌ ۹۰۰ هزار یورویی ساخت شناور کاتاماران به این کارخانه موجب تعطیلی آن شد

صنعت
اغمای یک کارخانه شناورسازی

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه ساخت شناور در حالی که موفق به طراحی و ساخت شناورهای سبک و صادرات آن شد، به دلیل اعمال تحریم‌ها و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور به تعطیلی کشیده شده است و ۶۰ نیروی انسانی شاغل در آن تعدیل شده‌اند. 

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، طراحی و تولید شناورهای تخصصی سبک از جنس آلومینیوم و فولاد و تجهیزات مربوط به آن را در دستور کار قرار داده است که پس از سال‌ها فعالیت این مجموعه به عنوان اولین برند تولیدکننده تجهیزات دریایی در ایران به شمار می‌رود. 


ارائه خدمات از ماهیگیری تا صنایع فراساحل

خدمات این شرکت شامل حوزه‌های بندری، ماهیگیری، حفاظت ساحلی، مسافربری، کشتی‌سازی‌های داخلی و خارجی، مالکان شناورها، صاحبان حوضچه‌ها و بنادر در بخش چراغ‌های ترافیک دریایی و همچنین صنایع فراساحل از قبیل سکوهای نفتی است و تمام محصولات و خدمات آن با استانداردهای بین‌المللی ارائه می‌شوند. 

به گفته مسئولان این شرکت می‌تواند بیش از ۹ مدل شناور سبک با کاربردهای متنوع را تولید کند؛ همچنین خدمات دیگری در حوزه‌هایی چون تولید تجهیزات دریایی نظیر چراغ‌های دریایی که مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند، ارائه می‌دهد. استاندارد بالای شناورهای سبک ساخت این شرکت موجب شد محصولات ساخت آن راهی بازارهای جهانی شوند. 

این‌ها در حالی است که بر اثر اعمال تحریم‌ها این شرکت طی چند ماه گذشته به تعطیلی کشیده شده است. به گفته مدیرعامل این شرکت تا ۴ ماه گذشته بیش از ۶۰ نفر نیروی انسانی متخصص در آن مشغول به فعالیت بودند، ولی به دلیل اعمال تحریم‌ها و سایر سیاست‌های حاکم بر کشور، این نیروها تعدیل شدند. 


هزینه ساخت شناور کاتاماران پرداخت نشد

قصه این تعطیلی از آن‌جا آغاز می‌شود که به سفارش یکی از کشورها اقدام به ساخت شناور کاتاماران می‌شود ولی کشور سفارش‌دهنده به دلیل تحریم‌ها از پرداخت هزینه‌های تعیین‌شده خودداری می‌کند. شرکتی که قادر است سالی یک تا 2 شناور را تولید و عرضه کند، پس از آن‌که ۹۰۰ هزار یورو آن از سوی کشور سفارش‌دهنده پرداخت نشد، به تعطیلی کشیده شده است. 

شناورهای کاتاماران برای سرویس‌دهی حوزه ماهیگیری و همچنین مزارع پرورش ماهی در قفس‌ها کاربرد دارد. جنس بدنه این شناور از آلومینیوم گرید دریایی است و از آن برای انتقال بچه‌‌ماهیان و پاک‌سازی تورهای پرورش ماهی استفاده می‌شود. 


یکی از ۵ تولیدکننده شناورهای سبک کشور

«حسن پورضیایی»، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، تمرکز فعالیت‌های این شرکت را تولید تجهیزات دریایی دانست و گفت: این شرکت تنها برند تولیدکننده تجهیزات دریایی در کشور و یکی از ۵ تولیدکننده شناورهای سبک کشور است. 

وی با بیان این‌که در بین ۵ تولیدکننده شناورهای سبک دولتی هستیم، اظهار کرد: ما جزو معدود شرکت‌های خصوصی هستیم که طی ۲۱ سال تمرکز مطالعاتی‌مان بر شناورهای سبک بوده است. 

پورضیایی با اشاره به محصولات این شرکت، بیان کرد: تاکنون پروژه‌های بسیاری را در این زمینه تحویل دادیم و به همین دلیل در رده شرکت‌های موفق در وندور لیست (لیست سازندگان و تامین‌کنندگان مجاز و مورد تایید شرکت‌های بالادستی) سازمان بنادر و کشتیرانی و شرکت‌های بزرگ نفتی هستیم. 

وی طراحی سیستم‌های الکتریکال، نصب سیستم‌های الکتریکی و ایمنی را از جمله خدمات ارائه‌شده از سوی این شرکت نام برد و اظهار کرد: ما تنها شرکتی هستیم که در بخش خصوصی صنعت دریایی، مرکز تحقیقات مستقل داریم و گواهینامه‌های تحقیق و فنی و مهندسی دریافت کرده‌ایم؛ ضمن آن‌که جزو شرکت‌های منتخب برای استقرار در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس هستیم. 


صادرات شناور برای اولین بار

این محقق ساخت تجهیزات دریایی از موفقیت این شرکت در صادرات محصولات تولیدی خبر داد و افزود: در این شرکت توانایی ساخت بیش از ۹ مدل شناور سبک ایجاد شده است و برای اولین بار توانستیم شناور ساخت ایران را به یکی از کشورها صادر کنیم. 

وی با اشاره به آثار اعمال تحریم‌ها علیه کشور، بیان کرد: اعمال این تحریم‌ها منجر شد تا کارگاه ما به تعطیلی کشیده شود. تا ۴ ماه گذشته ۶۰ نفر نیروی انسانی در آن مشغول به کار بودند که به دلیل آثار تحریم و مشکلات ایجادشده، اقدام به تعدیل نیرو کردیم. این افراد از کسانی بودند که ۱۰ سال تحت آموزش‌های ما قرار داشتند و متخصص این حوزه هستند. 

وی رونق این صنعت را مشروط به اراده مسئولان برای استفاده از محصولات ساخت داخل دانست و ادامه داد: ۶۵ قرارداد تعیین‌شده سازمان برنامه که قرار بود از توان شرکت‌های خصوصی این حوزه استفاده کند، به صنایع دفاع واگذار شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید