
مسیر پر چالش یک بیمارستان در قم
معاون عمرانی استاندار: مسیر فعلی بیمارستان امام رضاع مسیر مناسبی نیست

فاطمه امامی| قم- خبرنگار:
استان قم با 760 هزار بیمه شده تأمین اجتماعی، فقط یک بیمارستان ملکی مربوط به این سازمان با 120 تخت دارد. عددی که نسبت به استانهای دیگر آن هم با تعداد کمتر بیمه شده تأمین اجتماعی شاخص خوبی محسوب نمیشود و خود مسئولان هم بر ضرورت ایجاد حداقل 100 تخت ملکی دیگر برای بیمه شدگان تأمین اجتماعی قم تأکید دارند.
شاید تکشهرستان بودن یا غفلت برخی مدیران در گذشته از وجود یک ظرفیت درمانی برای قشر کمبضاعت موجب شد تا قم جزء آخرین کلانشهرهایی باشد که بیمارستان تأمین اجتماعی در آن ساخته میشود.
این موضوع وقتی برایمان حساستر میشود که بدانیم توسعه آینده بیمارستان امام رضا(ع) ممکن است با یک طرح عمرانی دچار چالش شود.
پروژه اتصال تقاطع غیرهمسطح پردیسان به کمربندی اراک که سال گذشته به دلیل وجود یک مالک ذینفوذ مجبور شد مسیر خود را به نزدیکی بیمارستان امام رضا(ع) تغییر دهد، در جانمایی جدید، بخشی از اراضی واگذار شده به بیمارستان را اشغال
میکند.
این موضوع از زمانی که در کارگروه امور زیربنایی و به دنبال آن شورای برنامهریزی تصویب شد، مخالفت مدیریت درمان تأمین اجتماعی را هم به همراه داشت. در جلسهای که برای بررسی نظرات درباره این مسأله تشکیل شد، مشاور تسهیل دسترسیها برای بیمارستان را نقطه قوت مسیر جدید عنوان و ادعا کرد این موضوع به تصرف 9 هزار متری زمینهای بیمارستان میارزد.
جانمایی فعلی بیمارستان استاندارد نیست
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به اینکه مسائلی مانند آلودگی صوتی و آلودگی هوا در بیمارستانهایی مانند شهید بهشتی و کامکار بسیار جدیتر است اظهار کرد: نباید استانداردها را آرمانی در نظر بگیریم.
«عباس ذاکریان» معتقد است که جانمایی فعلی بیمارستان امام رضا(ع) بدون هیچ استانداردی است و این بیمارستان با حداقل دسترسیها و استانداردهای مختلف افتتاح شد.
معاون شهردار قم افزود: با این همه ما از ابتدا با مسیر اول اتصال تقاطع پردیسان به کمربندی اراک موافقتر بودیم، اما مطرح شد که تملک در آن مسیر به مشکل خورده و مسیر جدید باید در نظر گرفته شود. حتی ابتدا مقاومت میکردیم و جلسات متعدد برگزار شد تا شهرداری با مسیر جدید موافقت کرد.
ذاکریان گفت: وقتی با مسیر جدید موافقت کردیم گمان میکردیم که املاک در این مسیر دولتی است، اما کمکم مشخص شد معارضان مختلفی از جمله بیمارستان امام رضا(ع) و انجمن حمایت از زندانیان وجود دارد.
لزوم کارشناسی مجدد
«محسن بهشتی» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم هم با تأکید بر اینکه این مسأله به کارشناسی مجدد نیاز دارد تأکید کرد: باید مشخص شود که هزینه تملک این مسیر در اراضی خصوصی چقدر است و جابهجایی پد هلی کوپتر و رفع مشکلاتی از این دست چه هزینهای خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه تملک مانع اصلی اجرای این پروژه نیست افزود: گاهی در پروژههایی که 40 سال پیش ساخته شده هنوز کسانی سند به دست به شهرداری و راه و شهرسازی مراجعه میکنند و این طور نیست که بگوییم تملک برای ما غیرممکن است.
معاون عمرانی استاندار قم با تأکید بر اینکه مسیر فعلی بیمارستان امام رضا(ع) مسیر مناسبی نیست گفت: قطعا یک مسیر دسترسی بهتر خدمترسانی بیمارستان را ارتقا میدهد.
وی ادامه داد: اجرا کردن این پروژه از مسیر فعلی 2 مزیت دارد. یکی اینکه ما را با مالک خصوصی روبهرو نخواهد کرد و دیگر اینکه منابع سازمان ملی زمین به کمک پروژه میآید.
بهشتی با اشاره به اجرای پروژه بلوار پیامبر اعظم(ص) و تخریب خانه چند مرجع تقلید در آن طرح گفت: در مقایسه با آن حجم و حساسیت تملک در بلوار پیامبر اعظم(ص) که روزی در همین قم انجام شد، تملک اراضی این پروژه موضوع حل نشدنی نیست، اما با توجه به انگیزه سازمان ملی زمین برای هزینه کردن در این پروژه، بین اجرا شدن و اجرا نشدن اصل مسیر باید تصمیم بگیریم، چراکه بودجههای استانی برای اجرای چنین طرحی کفایت
نمیکند.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان و راه دسترسی هر دو کاربری عمومی هستند و انتفاع آن به مردم میرسد گفت: باید دید چقدر امکان جا به جا کردن پد هلی کوپتر امداد را به زمینهای پشت بیمارستان را داریم و چطور میشود از زمینهای آن سمت خسارت ایجاد شده برای بیمارستان را جبران کرد.
کمتوجهی به نیازهای بیمارستان امام رضا(ع)
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان قم در مورد کمتوجهی در استان نسبت به نیازهای بیمارستان امام رضا(ع) گفت: 2 سال کسی دغدغه آسفالت مسیر دسترسی بیمارستان را نداشت، اما حالا که در عرض 5 دقیقه از پردیسان به این نقطه میرسند، این تصمیم برای ما گرفته شده است. «داوود علیمحمدی» معتقد است جانمایی مسیر جدید پد هلیکوپتر بیمارستان را از کار خواهد انداخت و بیمارستان امام رضا(ع) با اجرای این طرح دیگر بیمارستان بحران نخواهد بود.
مسأله دیگری که او به آن اشاره کرد آلودگی صوتی است که اجرای یک بزرگراه در نزدیکی بیمارستان ایجاد خواهد کرد.
وی اظهار کرد: اینکه چرا بیمارستان در آن محل جانمایی شده به دوره مسئولیت من برنمیگردد. اینکه آلودگی در آن منطقه زیاد است درست است و من تلاش کردم که این کانونهای آلاینده را به جای دیگری منتقل کنم، اما نتوانستم. با این حال، اینها نباید بهانه برای خسارت دوباره به بیمارستان شود.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان قم با اشاره به مشکلات مالی سازمان تأمین اجتماعی بیان کرد: اگر من این پد هلی کوپتر را از دست بدهم سازمان پد دیگری برای من ایجاد نخواهد کرد.