• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
شنبه 9 شهریور 1398
کد مطلب : 75518
+
-

تسهیل مسیر سرمایه‌گذاری در کرمان

رئیس اتاق بازرگانی کرمان: با اجرای پنجره واحد الکترونیکی، زمانی که فردی برای اخذ مجوز اقدام می‌کند می‌تواند از طریق یک نمایشگر، مجوزهای لازم را دریافت کند

توسعه
تسهیل مسیر سرمایه‌گذاری در کرمان

با توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال برای جذب سرمایه‌گذار و بسط فعالیت‌های اقتصادی در استان باید موانع پیش روی سرمایه‌گذاران را از میان برد.

 این کار به یک اراده جدی در کرمان نیاز دارد تا رتبه کسب و کار استان بهبود یابد و از سوی دیگر  بنگاه‌های تولیدی به دور از بروکراسی اداری فقط و فقط به فکر تولید باشند. این کار ممکن نمی‌شود مگر با اصلاح قوانین و مقررات دست‌و‌پاگیر و از بین بردن محدودیت‌های قانونی. 

به گزارش ایرنا، به گفته رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، ایجاد پنجره واحد الکترونیکی راه‌حل تسریع و تسهیل در فرآیند اخذ مجوزهای سرمایه‌گذاری در قرن انفجار اطلاعات و توسعه ابزارهای اطلاعاتی است. 

 «سیدمهدی طبیب‌زاده» با اشاره به رفع مشکلات پنجره واحد سرمایه‌گذاری استان گفت: برای رونق تولید علاوه بر این‌که باید محدودیت‌های پنجره واحد فیزیکی رفع شود، باید عده‌ای همراه، مطلع، هماهنگ، با شناخت و اختیارات کافی و دانش روز برای رفع مشکلات سرمایه‌گذاری گرد هم جمع شوند و پنجره واحد الکترونیکی مستقر شود، زیرا از این راه می‌توان محدودیت‌های سرمایه‌گذاری این استان را از بین برد. 

وی افزود: با اجرای پنجره واحد الکترونیکی، زمانی که فردی برای اخذ مجوز اقدام می‌کند باید بتواند با ارائه درخواست، مدارک و پرداخت هزینه‌ها به درخواست خود از طریق یک نمایشگر، مجوزهای لازم را دریافت کند. 

وی ادامه داد: برای اجرا باید پنجره واحد الکترونیکی به یک پلتفرم، فرآیند استعلامات، ارتباطات و لجستیک و بانک جامع اطلاعاتی مجهز شده باشد و سرمایه‌گذار از یک درگاه الکترونیکی بتواند پاسخ استعلامات و مجوزهای خود را دریافت کند. 


فقدان آموزش‌های لازم 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان افزود: تا زمانی که قوانین دست‌و‌پاگیر، فقدان آموزش‌های لازم، نداشتن اختیارات و هراس‌های بی‌اساس از سازمان‌های نظارتی در بین دستگاه‌ها رفع نشود، پنجره الکترونیکی پاسخی روشن نمی‌دهد و نمی‌توان انتظار تحولی جدی در حوزه سرمایه‌گذاری و رونق تولید استان داشته باشیم.  طبیب‌زاده با بیان این‌که به طور مشخص چند پروژه زمان‌بر را با هزینه بالا در فرآیند اخذ مجوز بررسی کردیم، گفت: با انجام دادن این بررسی‌ها در مورد کوتاه کردن مسیر اخذ مجوزها در حوزه تولید و سرمایه‌گذاری تصمیم‌گیری شد. 


پنجره واحد فیزیکی 

طبیب‌زاده تاکید کرد: استاندار کرمان پنجره واحد فیزیکی را در زمان تصدی معاونت اقتصادی مطرح کرد که بر اساس این طرح مدیران مجوزدهنده و سازمان‌های استعلام‌شونده در یک جای مشخص دور هم جمع می‌شوند و پاسخ استعلامات در مورد پروژه‌های سرمایه‌گذاری را ظرف مدتی مشخص می‌دهند و این‌گونه مجوزها صادر می‌شود. 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان گفت: پنجره واحد فیزیکی ایده مناسبی بود و آثار خوبی داشت، اما به چند دلیل ممکن است کامل نباشد و بتوان آن را تکمیل کرد. 

وی گفت: قوانین و مقررات باید تسهیل شود و صرف حضور فیزیکی در یک محل برای ایجاد فضای کسب و کار بهتر کفایت نمی‌کند. در این زمینه باید ابتدا مدیران به دنبال تسهیل و تسریع در فرآیند سرمایه‌گذاری باشند؛ همچنین مدیر شرکت‌کننده در نشست پنجره واحد سرمایه‌گذاری استان اختیارات لازم و تعامل و همکاری بین سازمان‌ها و دانش لازم را داشته باشد. 


فقدان دانش مدیران از قوانین و مقررات 

طبیب‌زاده افزود: برخی محدودیت‌ها به علت فقدان دانش مدیران از قوانین و مقررات به وجود آمده است، لذا مدیران بدون دانش کافی برای صدور مجوزها و پاسخ استعلامات احتیاط و برای سرمایه‌گذار ایجاد محدودیت می‌کنند. 

وی ادامه داد: محدودیت‌هایی از جمله محیط‌‌زیست و منابع طبیعی در تمام کشورها وجود دارد، اما کشورها با مجهز شدن به روش‌ها و دانش نوین، توسعه اقتصادی را در کنار حفظ محیط ‌زیست و منابع طبیعی خود رقم زده‌اند. 


رتبه‌بندی فضای کسب و کار 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با بیان این‌که افزایش محدودیت‌ها آسیب بیشتری به ما وارد کرده است، گفت: با ایجاد محدودیت‌های بی‌جهت در حوزه سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذار و منابع طبیعی خود را از دست دادیم و در این زمینه تفاوتِ توجه و بی‌توجهی به منابع طبیعی به فاصله اندکی در کشورهای همسایه مشاهده می‌شود. 

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: استان کرمان در شاخص‌های فضای کسب و کار مانند زمان، تعداد مراحل و هزینه انجام هر فرآیند برای اخذ مجوز، عملکردی ضعیف داشته است. 

طبیب‌زاده گفت: ایده پنجره واحد سرمایه‌گذاری برای ایجاد یک محیط کسب و کارِ پیش‌برنده و جذب سرمایه‌گذار در استان به وجود آمده است. 
وی افزود: وقتی کرمان در رتبه‌بندی فضای کسب و کار از انتهای جدول، رتبه‌ای بیشتر از 10 نداشته است، این استان در اولویت سرمایه‌گذاری بسیاری از افراد قرار نمی‌گیرد. 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان گفت: زمانی که فرآیند توسعه در کشورها را می‌بینیم متوجه می‌شویم این کشورها دقت عمل بسیاری برای بهبود شرایط فضای کسب و کار خود گذاشتند. 

وی ادامه داد: زیرساخت‌های فیزیکی اینک در توسعه جوامع نقش تعیین‌کننده‌ای ندارند و بهبود محیط کسب و کار زیرساخت‌های فیزیکی را با خود به کشور وارد می‌کند.


همگرایی دستگاه‌های خصوصی و دولتی

استاندار کرمان گفت: تحقق رونق تولید نیازمند همگرایی بیشتر دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی و گرفتن تصمیم‌های کارشناسانه و آینده‌نگرانه است. 

 «محمدجواد فدائی» افزود: کم‌توجهی به آینده‌نگری در تصمیمات باعث بروز مشکلات عدیده‌ای در استان و حتی کشور شده است. انتظار داریم سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان و سازمان صنعت، معدن و تجارت برنامه‌ای برای صدور مجوزهای اقتصادی به صورت مکتوب و تاریخ‌خورده تدوین کند تا پیگیری برای زمان صدور مجوزها مشخص شود و افرادی که باعث طولانی شدن صدور مجوزها می‌شوند، شناسایی شوند.

این خبر را به اشتراک بگذارید