5 میلیارد ریال برای توسعه جنگلکاری در استان
امسال بیش از 5 میلیارد و ۸۸۷ میلیون ریال اعتبار برای توسعه جنگلکاری در استان اختصاص یافته است.
از مساحت ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتاری استان هرمزگان، ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار جزو عرصههای منابع طبیعی است که یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار آن جنگل، ۴ میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع و یک میلیون و ۵۶۵ هزار هکتار آن را بیابان تشکیل میدهد.
به گزارش ایرنا معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اعتبار اختصاصیافته به حوزه جنگلکاری استان از محل صندوق توسعه ملی است.
«حبیبالله حاتمی» بیان کرد: برای توسعه جنگلهای مانگرو با توجه به نقش موثری که در کاهش مشکلات زیستمحیطی دارد، امسال ۶۰۵ هزار اصله از این نهالها در استان کاشته میشود.
وی بیان کرد: از این شمار ۸۵ هزار اصله نهال حرا در قشم و ۵۲۰ هزار اصله نهال چندل در خور آذینی سیریک کاشته میشود.
حاتمی با بیان اینکه پارسال ۱۰۰ هزار نهال مانگرو در هرمزگان کاشته شد، گفت: نهالهای مانگرو شامل ۲ گونه حرا و چندل است که در این استان هر ۲ نوع آن وجود دارد و در ۲ استان دیگر (بوشهر و سیستان و بلوچستان) فقط گونه حرا موجود است.
وی بیان کرد: گونه چندل به عنوان تنها گونه درختی زندهزای کشور بهطور ویژه فقط در خور آذینی شهرستان سیریک استان رویش دارد.
حاتمی با تاکید بر حفظ و حراست از جنگلهای مانگرو، گفت: تحقیقات بسیاری بر روی این جنگلها انجام شده که بر اساس نتایج این تحقیقات صید آبزیان در محل رویش این جنگلها بسیار بیشتر از مناطق دیگر است.
جنگلهای دریایی حرا از اول خرداد به مدت یک ماه گلهای خوشهای زردرنگ میدهند و از آخر مرداد بذر حرا برای تولید نهال از این درختان برداشت میشود که با مشارکت مردم بومی ساحلنشین بذرها برداشت و کاشت نهال در آبان انجام میشود.
گیاه چندل درختچهای پرشاخه به ارتفاع ۱۰ متر با پوست قهوهای و قرمز است که از لحاظ تنوع اکولوژی و موقعیت جغرافیایی خاص، زیستگاه ارزشمند گونههای جانوری و گیاهی است و یکی از ناحیههای مهم زمستان گذرانی پرندگان در معرض خطر انقراض است.