• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
شنبه 26 مرداد 1398
کد مطلب : 72701
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/jz95
+
-

اجرای پروژه آبخیزداری در ۲۰ حوضه آبخیز گیلان

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از اجرای پروژه‌های آبخیزداری در ۲۰ حوضه آبخیز استان خبر داد و گفت: اعتبارات ملی آبخیزداری گیلان امسال 2 برابر افزایش پیدا کرده است. این اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی است. به گزارش ایرنا «محسن یوسف‌پور» بیان کرد: از سال گذشته با توجه به سیل، خشکسالی، خشکی تالاب‌ها و مسائلی از این دست اعتبارات به هر کدام از استان‌ها تخصیص یافت.


بهره‌مندی از اعتبارات صندوق توسعه ملی


وی برخورداری گیلان از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای تعریف و اجرای پروژه‌های آبخیزداری را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: اقدامات آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان سال گذشته در 16 حوضه آبخیز انجام شد که امسال تعداد این حوزه‌ها به 20 مورد ارتقا پیدا کرده است.یوسف‌پور  اظهار کرد: آستارا، تالش، رضوانشهر، ماسال، فومن، شفت، صومعه‌سرا، رودبار، سیاهکل، روسر و املش از شهرستان‌هایی هستند که امسال برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری انتخاب شده‌اند.مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: یک تفاهم‌نامه نیز با استانداری گیلان داریم که با تحقق پیدا کردن آن سهم قابل توجهی از اعتبارات برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری جذب می‌شود.


مزیت‌های اجرای پروژه‌های آبخیزداری

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز با تاکید بر این‌که آثار اجرای پروژه‌های آبخیزداری در تمام نقاط استان قابل مشاهده است، بیان کرد: در سال‌هایی که اعتبارات این اداره کل از منابع ملی بیشتر بود، پروژه‌های آبخیزداری بیشتری در گیلان اجرا شدند.«محمدباقر رفعتی» به مزیت‌های اجرای آبخیزداری اشاره و اظهار کرد: پروژه‌های آبخیزداری مجموعه فعالیت‌ها و اقداماتی است که در یک حوضه آبخیز برای کنترل سیل، فرسایش خاک، تقویت پوشش گیاهی، تقویت سفره‌های زیرزمینی و برای ممانعت از مهاجرت روستاییان به شهرها انجام می‌شود.

وی افزایش درآمد روستاییان و آبخیزنشینان و توسعه پایدار یک حوضه آبخیز را از دیگر مزیت‌های اجرای این پروژه‌ها دانست و گفت: حوضه آبخیز شامل یک رودخانه اصلی به علاوه سرشاخه‌های متعدد آن است و بر اساس این تعریف در گیلان نیز هم‌اکنون بیشتر از 50 حوضه آبخیز بزرگ و کوچک وجود دارد.رفعتی بیان کرد: هر رودخانه‌ای که از کوه‌ها سرچشمه گرفته و به تالاب، دریا، سد یا دشت منتهی شود، یک حوضه آبخیز است. این مسئول ادامه داد: وسعت حوضه‌های آبخیز گیلان با هم تفاوت دارد به طوری ‌که این حوضه‌ها از ‌450 هکتار شروع می‌شوند و تا چندین میلیون هکتار مانند سفیدرود که از سایر استان‌ها نیز نشات می‌گیرد، ادامه دارند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید