• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 22 مرداد 1398
کد مطلب : 72002
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kAoK
+
-

توسعه کشت گلخانه‌ای در چهارمحال و بختیاری

کشت‌های گلخانه‌ای با توجه به راندمان تولید بالا و مصرف آب پایین‌تر نقش مهمی در توسعه بخش کشاورزی استان دارند

کشاورزی
توسعه کشت گلخانه‌ای در چهارمحال و بختیاری

   تعداد واحدهای گلخانه‌ای در چهارمحال و بختیاری افزایش یافته و تولید محصولات متنوع گلخانه‌ای در این استان مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش مهر، گلخانه‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های کشاورزی به شمار می‌روند که زمینه‌ساز توسعه و ارتقای یک منطقه هستند و یکی از مهم‌ترین ارکان توسعه بخش کشاورزی، توسعه گلخانه‌ها است.

تولید محصولات باکیفیت کشاورزی در گلخانه‌ها در کنار مصرف پایین آب و بهره‌گیری مناسب از نور خورشید و زمین کشاورزی از مهم‌ترین ویژگی‌های گلخانه‌ها به شمار می‌رود.
استان چهارمحال و بختیاری به واسطه قرار گرفتن در ارتفاع و بهره‌گیری مناسب از نور خورشید و دارا بودن منابع آب ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه واحدهای گلخانه‌ای دارد.
واحدهای گلخانه‌ای در استان چهارمحال و بختیاری طی یک دهه گذشته توسعه یافته و هر سال به تعداد واحدهای گلخانه‌ای در این استان افزوده می‌شود.


وسعت گلخانه‌ها

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در حال حاضر تعداد گلخانه‌های فعال استان به ۷۵ مورد رسیده است.
«ذبیح‌الله غریب» اظهار کرد: وسعت گلخانه‌های چهارمحال و بختیاری ۲۲ هکتار است.
وی عنوان کرد: یک واحد گلخانه‌ای در منطقه مصطفی‌آباد در زمینه تولید نهال درخت میوه به صورت کشت بافت فعال می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: این گلخانه با اعتبار بیش از 2 میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در حال راه‌اندازی است که تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.
وی بیان کرد: 3 واحد گلخانه نیز در این استان تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی افزود: شرایط آب و هوایی چهارمحال و بختیاری مناسب برای توسعه گلخانه‌ای است. توسعه واحدهای گلخانه‌ای از مهم‌ترین برنامه‌های جهاد کشاورزی استان به شمار می‌رود.
وی افزود: بازارپسندی محصولات گلخانه‌ای از مهم‌ترین ظرفیت‌های توسعه واحدهای گلخانه‌ای به شمار می‌رود و حمایت‌های لازم در راستای توسعه واحدهای گلخانه‌ای انجام می‌شود.


تولید گل در چهارمحال و بختیاری

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: این استان یکی از استان‌های توانمند در بخش گلخانه‌ها است.
«ابراهیم شیرانی» ادامه داد: هم‌اکنون گلخانه‌های چهارمحال و بختیاری در زمینه تولید گل شاخه‌بریده، توت‌فرنگی، صیفی و… فعالیت می‌کنند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در حال حاضر ۱۲ واحد گلخانه‌ای تولید گل در استان فعال است.
شیرانی ادامه داد: این واحدها در زمینه تولید گل رز و گل آلسترومریا فعال هستند.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان بیان کرد: سالانه 7 میلیون شاخه گل شاخه‌بریده در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود.
وی با اشاره به این‌که 8 واحد گلخانه در زمینه تولید توت‌فرنگی فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: سطح زیر کشت توت‌فرنگی در این گلخانه‌ها 5/3هکتار است.
شیرانی تاکید کرد: سالانه در این استان ۲۵۰ تن توت‌فرنگی تولید می‌شود.

کشت‌های گلخانه‌ای با توجه به راندمان تولید بالا و مصرف آب پایین‌تر نقش مهمی در توسعه بخش کشاورزی در این استان دارد و حرکت در مسیر توسعه کشت‌های گلخانه‌ای نیز نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی در استان و کشور ایفا می‌کند.
توسعه واحدهای گلخانه‌ای در این استان زمینه‌ساز اشتغال فارغ‌التحصیلان کشاورزی و کاهش نرخ بیکاری در این استان است.


کارآفرینی برای 20 نفر 

«عباس قائدی»، یکی از گلخانه‌داران استان چهارمحال و بختیاری است که با چند نفر از دوستانش گلخانه پرورش توت‌فرنگی احداث کرده است. 
او که توانسته با پشتکار زیاد، 20 نفر را در واحد تولیدی خود مشغول به کار کند، از مزایای کشت گلخانه‌ای گفت و از بازدهی بالای آن ابراز رضایت کرد، اما در برخی از گلخانه‌های استان مشکلات زیادی وجود دارد که تولید آنها را کم و یا متوقف کرده است. 

«یدالله کریمیان» یکی از گلخانه‌داران استان، با اشاره به هزینه‌های ساخت گلخانه و پایین بودن میزان تولید در دوره‌های اولیه کشت گفت: بالا بودن نرخ سود تسهیلات، بوروکراسی شدید اداری و موانع متعدد، گلخانه‌داران را در سال‌های اولیه تولید، با مشکل جدی روبه‌رو می‌کند. 
«حسین رئیسی» از دیگر تولیدکنندگان محصولات گلخانه‌ای در چهارمحال و بختیاری، افزایش قیمت نهاده‌ها، نیروی کار و تأسیسات گرمایشی و سرمایشی را از دیگر مشکلات گلخانه‌ها عنوان کرد. 

«رسول حیدری»، یکی دیگر از گلخانه‌داران استان، با گلایه از قیمت‌گذاری غیرکار‌شناسانه محصولات گلخانه‌ای گفت: اغلب اوقات قیمت‌ها تحت تاثیر میدان‌ میوه و تره‌بار است و بدون درنظر گرفتن هزینه‌های تمام شده و بی‌توجه به شرایط تولید و مرغوبیت و سلامت محصول، قیمت‌گذاری صورت می‌گیرد. 
«مرتضی کریمیان» دیگر گلخانه‌دار چهارمحالی، نوسانات بازار، تعویق بازپرداخت اقساط و تجمعی شدن سود تسهیلات به‌ صورت تصاعدی را از دلایل زمین‌گیر شدن گلخانه‌داران دانست. 

وی همچنین نبود صنایع تبدیلی و بسته‌بندی مناسب را یکی از مهم‌ترین مشکلات فعالان این عرصه دانست و گفت: وجود صنایع تبدیلی به‌عنوان پشتوانه‌ای برای ایجاد انگیزه در کشاورزان است که متأسفانه مسئولان استان ما نسبت به این موضوع توجه چندانی نکرده‌اند. 
کریمیان، واردات محصولات گلخانه‌ای را عاملی برای ضرر گلخانه‌داران بومی می‌داند و معتقد است: جهاد کشاورزی باید با حمایت از گلخانه‌داران و خرید تضمینی، مانع ورود محصولات گلخانه‌ای سایر استان‌ها شود و یا حتی با افزایش قیمت محصولات غیربومی در جهت حمایت از تولید داخلی گام بردارد. 


   پیگیری جدی برای تکمیل پروژه

«حمیدرضا دانش»، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری   با اشاره به رایزنی‌های صورت‌گرفته برای حل مشکلات گلخانه‌داران، گفت: کاهش سود تسهیلات پرداختی به گلخانه‌داران در استان‌های کم‌برخوردار و همچنین تأمین سوخت و پرداخت بدهی گلخانه‌داران در این زمینه به صورت اقساطی، از جمله این موارد است. 
بدیهی است؛ حمایت از گلخانه‌داران در راستای توسعه بخش کشاورزی و گردش اقتصادی، یکی از ضروریات استان چهارمحال و بختیاری است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید