استان البرز با گرفتن نمره کامل ۵ در شاخص بحران آبی، بحرانیترین وضعیت را درمیان استانهای کشور دارد؛ موضوعی که سبب شده است دربین بیش از ۳هزارمنطقه مورد بررسی، در رده ۳۴جهانی بایستد.
به گزارش فارس، تازهترین بهروزرسانی گزارش «اطلس ریسکهای آبی» حکایت از آن دارد که براثر تغییرات آبوهوایی، ۱۷کشور که دربرگیرنده یکچهارم ازجمعیت جهان هستند، با بحرانهای آبی بسیار شدید مواجهند.
نمرات «شاخص بحران آبی پایه» نشان میدهد درخاورمیانه، قطر در رده نخست کشورهایی که با بحرانهای آبی بسیار بالا مواجهند، قراردارد. پس از این کشور، لبنان و ایران به ترتیب در ردههای دوم و سوم ایستادهاند. موسسه منابع جهان رتبه بحران آبی ۳۱ استان ایران را نیز اعلام کرده است.
13شاخص ارزیابی
یکچهارم از جمعیت جهان درمناطقی زندگی میکنند که با بحرانهای بسیار شدید آبی مواجهند. براساس مطالعات محققان، بحرانهای آبی که زمانی کمتر کسی به آن فکر میکرد، اکنون به موضوعی متداول تبدیل شدهاند.
دراین مطالعه بحرانهای آبی، ریسکهای خشکسالی و خطر سیلاب رودخانهها در ۱۸۹کشور و مناطق زیرمجموعه آنها (شامل استانها) بر مبنای ۱۳شاخص مورد ارزیابی قرار گرفته است. پس از ارزیابی شاخصها، وضعیت هریک از حوزهها برای کشورها نمره بین صفر تا 5 گرفته است. براین اساس، نمرههای بین ۴ تا ۵ حکایت از بحران بسیار شدید آبی، نمره بین ۳ تا ۴ بحران بالای آبی، نمره بین ۲ تا ۳ بحرانهای متوسط تا بالا، نمره بین یک تا ۲ بحرانهای پایین تا متوسط و درنهایت نمره بین صفر تا یک نشان بحران پایین آبی دارد.
ایران در رده 52جهانی
درشاخص بحران خشکسالی ایران با نمره ۵۸/ ۰ واحدی در رده ۵۲ جهانی قرار دارد. در 3 رده نخست این حوزه به ترتیب نام کشورهای مولداوی، اوکراین و بنگلادش به چشم میخورد.
در تازهترین گزارش «اطلس ریسکهای آبی» درحوزه خطر سیلاب رودخانهها نیز نمره ایران ۸۴/ ۱ اعلام شده؛ نمرهای که سبب قرار گرفتن کشورمان در رده ۱۰۶رتبهبندی این حوزه شده است. سومالی، موریتانی و لیبریا به ترتیب 3 کشوری هستند که با بالاترین خطر سیلابها درجهان مواجهند.
وضعیت آبی البرز
ارزیابیهای این گزارش به تفکیک هراستان نیز ارائه شده است. براین اساس، استان البرز با گرفتن نمره کامل ۵ درشاخص بحران آبی، بحرانیترین وضعیت را درمیان استانهای کشور دارد، موضوعی که باعث شده است درمیان بیش از ۳هزارمنطقه مورد بررسی در رده ۳۴ جهانی بایستد. پس از البرز، استانهای قزوین، تهران، مرکزی و همدان با گرفتن نمره ۹۹/ ۴ بهطور مشترک در رده دوم جای دارند. رتبهبندی سایر استانها در شدت بحرانهای آبی (ردههای پنجم تا سی و یکم) به شرح زیر است: گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، ایلام، مازندران، لرستان، اصفهان، قم، کهگیلویه و بویراحمد، زنجان، فارس، چهارمحالوبختیاری، خوزستان، کرمانشاه، کرمان، هرمزگان، کردستان، یزد، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، بوشهر، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان و درنهایت اردبیل که با نمره ۸۶/ ۲ با کمترین شدت بحران آبی در کشور مواجه است.
یکشنبه 20 مرداد 1398
کد مطلب :
71753
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/rL0w
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved