سند گردشگری کرمان بازنگری میشود
معاون امور عمرانی استاندار: این سند در قالب برنامه ششم توسعه، بازنگری و سند جدید گردشگری با مشارکت دستگاهها و افراد متخصص این حوزه در استان تهیه میشود
با توجه به اینکه در ایام تابستان به سر می بریم و به ویژه در نیمه اول شهریور گردشگران بیشتری به نسبت ماه های دیگر به کرمان سفر می کنند بنابراین باید به این حوزه توجه بیشتری شود. این در حالی است که هنوز زیرساخت های این بخش در استان به میزان کافی مهیا نیست. حتی علائم راهنمایی گردشگری در راه های مواصلاتی استان وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، معاون امور عمرانی استاندار کرمان گفت: سند گردشگری استان کرمان در قالب برنامه ششم توسعه بازنگری و سند جدید گردشگری با مشارکت دستگاهها و افراد با تجربه و متخصص این حوزه در استان تهیه میشود.
«سیدمصطفی آیتاللهیموسوی» افزود: رونق گردشگری، توزیع سفر در استان، نظارت بر اماکن، امنیت گردشگری و کنترل ترافیک از وظایف و فعالیتهای این ستاد محسوب میشود.
وی ادامه داد: سال گذشته برای اطلاعرسانی و تبلیغات گردشگری استان کرمان اقداماتی توسط راهآهن و هواپیمایی ماهان انجام شد که نتایج خوبی داشت.
وی با بیان اینکه در نمایشگاههای بینالمللی گردشگری حضور نداریم، گفت: شرکت در این نمایشگاهها برای شناسایی و معرفی اماکن و جاذبههای گردشگری در استان کرمان مؤثر است و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان تأکید کرد: استفاده از ظرفیت رسانهها و خبرگزاریها در شناسایی و معرفی گردشگری در داخل و خارج کشور بسیار مفید است و به تحقق این اهداف کمک شایانی میکند.
وی با اشاره به ثبت 12 اثر در فهرست آثار ناملموس ملی از استان کرمان گفت: آیین بازی رحمانی منوجان، آیین قنبرخوانی شهرستانهای رفسنجان و زرند، فن تهیه مشک کرمان، مهارت پخت آبگوشت امام حسینی، مهارت پخت سنتی کماچ شهرستان زرند، قنبرخوانی در داوران رفسنجان و شعبجره زرند، مراسم آجیلبرون روستای مهرصالح شهرستان بافت، شابارون، آیین تمنای باران در روستای جمیلآباد بافت، فن تهیه و نگهداری گوشت قورمه، مراسم علمبندی در روستای بیلآباد شهرستان زرند و آیین پخت آش حسینی روستای دهعلی کوهبنان به ثبت ملی
رسیدند.
آیتاللهیموسوی تأکید کرد: کمیته هماهنگی تسهیل سفر باید تشکیل شود و با مشارکت سایر دستگاههای ذیربط تمام کمیتههای گردشگری ستاد خدمات سفر استان فعال باشند.
وی گفت: پیگیریهای لازم برای برقراری پرواز کرمان - استانبول در حال انجام است و برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی باید همه ارگانهای دولتی و خصوصی پای کار بیایند و مشارکت لازم را داشته باشند.
نبود تابلوهای راهنمای گردشگری در محورهای مواصلاتی
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان هم از نبودن تابلوهای راهنمای گردشگری در طول محورهای مواصلاتی شهرستانهای استان انتقاد کرد و افزود: باید مذاکرات لازم با اداره کل راهداری و حملونقل جادهای برای نصب تابلوهای راهنمای گردشگری در محورهای استان صورت گیرد.
«فریدون فعالی» افزود: باید اطلاعرسانی در طول سال به شیوهها و ابزار مختلف برای رونق گردشگری استان انجام شود تا بتوانیم استان را به یک مقصد گردشگری تبدیل کنیم و نباید این برنامهها مقطعی و محدود به ایام خاصی شود.
وی به اهداف و استراتژیهای ستاد سفر پرداخت و گفت: ارائه خدمات انتظامی، ترافیکی و حمل و نقل، خدمات توزیع سفر، ارائه خدمات امداد و نجات، بهداشت و درمان، و نیز امداد خودرو از اهداف ستاد سفر است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بر لزوم شناسایی آسیبها و چالشهای گردشگری در استان تاکید کرد و افزود: معرفی ظرفیتها و توانمندیهای گردشگری استان کرمان به شیوههای جدید از دیگر اقدامات به فعالیت درآمدن ظرفیتهای گردشگری استان است.
رشد 30 درصدی آمار گردشگران در بافت
رئیس میراث فرهنگی شهرستان بافت گفت: حجم ورود گردشگر به شهرستان بافت نسبت به سال قبل ۳۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش مهر «علی نجفینژاد» افزود: هتل بافت با پیشرفت ۳۰ درصد و ۱۲ سوئیت اقامتی در حال ساخت است.
وی ادامه داد: ۱۵ مجموعه اقامتیپذیرایی و ۵۰ واحد بومگردی در شهرستان بافت راهاندازی شده و در حال خدمترسانی است.
نجفینژاد گفت: مسجد تاریخی اسلامآباد دشتاب مرمت و بازسازی شده است و تا یک ماه آینده به بهرهبردای میرسد.
وی با بیان اینکه حجم ورود گردشگر به شهرستان بافت نسبت به سال قبل ۳۰ درصد افزایش یافته است، گفت: اداره راهداری شهرستان تابلوهای مناطق گردشگری را در راهها نصب نکرده است و باید این کار انجام شود. در صورتی که در راههای همه شهرها این تابلوهای گردشگری وجود دارد.