قرقیزستان آماده مبادلات دریایی در بندر چابهار
سفیر قرقیزستان: در صورت وجود زیرساختهای لازم، آماده جابهجایی گوشت و مواد پروتئینی از طریق این بندر هستیم
چابهار به عنوان بزرگترین بندر اقیانوسی کشور، ایران را از طریق خلیج عدن و دریای عمان به اقیانوس هند متصل میکند.
این بندر به دلیل اتصال به آبهای اقیانوسی و نزدیکی به کشورهای حاشیه اقیانوس هند به نقطه تحول بخش در اقتصاد شرق کشور تبدیل شده است. از آنجا که این بندر نزدیکترین مسیر دسترسی کشورهای افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان به آبهای آزاد است، یکی از پر رونقترین بنادر کشورمان است.
سفیر قرقیزستان گفت: قرقیزستان آماده انتقال کالاهای صادراتی و وارداتی این کشور از طریق بندر چابهار است. به گزارش مهر «آوازبیک عبدالرزاقاف» در نشست با مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان که با حضور سرکنسول قرقیزستان با موضوع تشریح ظرفیتهای اقتصادی و تخفیفهای بندر چابهار در سفارت این کشور در تهران برگزار شد با ابراز تمایل نسبت به انتقال کالا از طریق بندر چابهار گفت: در صورتی که بندر چابهار آماده ارائه تخفیف و مشوقهای لازم برای سرمایهگذاران خارجی باشد، تجار این کشور آماده جابهجایی کالاهای صادراتی و وارداتی قرقیزستان و کشورهای همسایه از طریق این بندر هستند.
وی با اشاره به صادرات محصولات کشاورزی قرقیزستان به کشورهای عربی اضافه کرد: برای انتقال این نوع کالاها کوتاهی مسیر و زمان ضروری و از اولویتهاست، در صورتی که این امکان در بندر چابهار فراهم باشد میتوان برای جابهجایی محصولات کشاورزی از ظرفیتهای این بندر بهره برد.
سفیر قرقیزستان با بیان اینکه گوشت و مواد پروتئینی از دیگرکالاهای صادراتی قرقیزستان به سایر کشورهاست، تصریح کرد: یکی از نیازهای ضروری برای جابهجایی این نوع کالا وجود زیرساختهای لازم شامل کانتینرهای یخچالی است؛ در صورت مهیا بودن این امکان در بندر چابهار، آماده جابهجایی گوشت و مواد پروتئینی نیز از طریق این بندر هستیم.
عبدالرزاقاف اظهار کرد: تیم اقتصادی قرقیزستان به زودی برای بازدید از زیرساختها و تجهیزات بندر چابهار، محاسبه هزینههای جابهجایی کالاهای ترانزیتی از طریق این بندر و مقایسه آن با سایر بنادر و همچنین بررسی میزان تخفیفهای قابل ارائه به سرمایهگذاران قرقیزستان به بندر چابهار سفر میکند.
به گفته وی توسعه زیرساختهای حملونقل بهویژه ریل یکی از اولویتهای قرقیزستان برای انتقال کالاهای وارداتی و صادراتی این کشور از طریق بندر چابهار است.
سفیر قرقیزستان در تهران، تسریع و تسهیل در صدور روادید بدون دعوتنامه و صدور ویزا به صورت الکترونیکی را یکی از اقدامهای این کشور برای توسعه تعامل با ایران اعلام کرد.
واگذاری به بخش خصوصی قرقیزستان
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به مزایا و قابلیتهای بندر چابهار گفت: این بندر بهینهترین و کمهزینهترین مسیر برای ترانزیت به کشورهای CIS و دسترسی این کشورها به آبهای آزاد است.
وی ظرفیت تخلیه و بارگیری در بندر چابهار را 8/5 میلیون تن اعلام و اضافه کرد: ۳۰ دستگاه استراتژیک به تجهیزات این بندر اضافه شده است.
آقایی با تأکید بر اینکه بندر چابهار کوتاهترین مسیر برای دسترسی به آبهای آزاد است، اضافه کرد: با توجه به رغبت قرقیزستان برای سرمایهگذاری در بندر چابهار، آماده واگذاری دفتر به بخش خصوصی این کشور برای بازاریابی و انتقال کالاهای کشورهای حوزه CIS از طریق این بندر هستیم.