مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با بیان اینکه رودخانه کشکان ۴۰ نقطه اضطراری دارد، گفت: اعتبارات مهندسی برای رودخانههای این استان بسیار ناکافی است. به گزارش ایسنا «رضا میرزایی» اظهار کرد: در سیل ۱۲ فروردین سال جاری به علت دبی بیسابقه آب و حجم بالای سیلاب رودخانه کشکان، در بسیاری از نقاط هندسه رودخانه تغییر پیدا کرده است. تعدادی از روستاها یا بهکلی شسته و محو یا بخش زیادی از آنها تخریب شدهاند و مابقی که در بستر و حریم ۲۵ سال قرار نمیگیرند، به علت تغییر مسیر رودخانه با یک بارش کوچک غرقاب خواهند شد.
وی افزود: برای ساماندهی حدود ۴۰ نقطه اضطراری رودخانه کشکان در محدوده شهرستانهای پلدختر، چگنی و خرمآباد به حداقل ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. میرزایی گفت: روستاهایی که در سیل اخیر به علت دوره بازگشت بالا (بیش از ۵۰۰ ساله) غرقاب شدند ولی در بستر و حریم ۲۵ ساله قرار ندارند و در حال حاضر درجاسازی میشوند، به هیچ وجه ایمن نیستند چون سازههای حفاظتی آنها از بین رفته است و با جاری شدن یک سیلاب با دوره بازگشت حتی ۱۰ سال غرقاب خواهند شد. این مسئول تاکید کرد: لازم است این روستاها قبل از شروع بارندگیها و وقوع هرگونه سیلی، ساماندهی و ایمنسازی شوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت: اعتباراتی که برای ساماندهی، لایروبی و اصلاح مسیر رودخانهها به شرکت آب منطقهای لرستان اختصاص داده شده ۴۵ میلیارد تومان است که در مقابل همه خسارات رودخانههای استان بسیار اندک است و با آن تنها ۲ یا ۳ نقطه را میتوان ساماندهی کرد.
وی ادامه داد: اگر قبل از شروع بارندگیها طرحهای مهندسی رودخانه کشکان در شهرستانهای پلدختر، معمولان، چگنی و خرمآباد تامین اعتبار و اجرا نشود، در صورت وقوع سیلهای با دوره بازگشت کمتر از ۲۵ سال در این نقاط هم تلفات جانی و هم خسارت مالی زیادی خواهیم داشت.
سه شنبه 1 مرداد 1398
کد مطلب :
67876
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/Y36A
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved