رونق کشت گلخانهای در قم
کارشناسان حوزه کشاورزی استان معتقدند که توسعه کشتهای گلخانهای بهترین و مؤثرترین راهکار برای ادامه حیات کشاورزی در شرایط سخت محیطی و پرتنش منطقه کویری قم است.
به گزارش ایرنا، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان، سیاست تغییر الگوی کشت با محوریت کشتهای گلخانهای در سالهای گذشته مورد توجه مسئولان بخش کشاورزی قرارگرفته است.
«عباس خرمی» بیان کرد: در همین زمینه سازمان نظاممهندسی کشاورزی قم برای تشویق و هدایت کشاورزان استان به سمت کشتهای گلخانهای و صدور مجوزهای لازم برای ساخت گلخانه وارد عمل شد.
وی ادامه داد: برای بیش از ۲۰۰ هکتار گلخانه در قم پروانه تأسیس و بهرهبرداری صادر شده است و این روند با توجه به سیاستهای استان برای گسترش کشتهای گلخانهای با سرعت بیشتری ادامه مییابد.
خرمی افزود: فرایند دادن مجوز به متقاضیان تأسیس گلخانه برای تشویق کشاورزان بسیار آسان شده است و بهرهبرداران میتوانند با تأیید کارشناسان نظاممهندسی کشاورزی از تسهیلات بانکی مناسبی که برای ایجاد گلخانه پرداخت میشود، استفاده کنند.
رئیس سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم ادامه داد: کاهش قابلتوجه مصرف آب، عامل مهم دیگری است که ضرورت توسعه کشتهای گلخانهای در قم را نشان میدهد و میتواند بستر خوبی برای مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی استان باشد.
وی بیان کرد: درکشتهای گلخانهای علاوه بر کاهش مصرف آب، میزان تولید محصول افزایش مییابد و این به معنای بالا رفتن درآمد سرانه کشاورزان استان است.
خرمی ادامه داد: کارشناسان سازمان نظاممهندسی کشاورزی قم بر فرایند ساختوساز و همچنین روند تولید محصول در گلخانههای استان نظارت کامل دارند تا فعالیت گلخانهها در قم با بالاترین سطح استانداردهای تعیینشده در این بخش صورت گیرد.
رئیس سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: با توجه به شرایط مطلوب پیشآمده برای ساخت گلخانه در استان و استقبال بسیار خوب کشاورزان، در سالهای آینده، قم بهعنوان یکی از استانهای پیشرو کشور درکشتهای گلخانهای مطرح خواهد شد.
وی ادامه داد: توسعه اشتغال برای فارغالتحصیلان رشتههای کشاورزی، از دیگر مزایای استفاده از کشتهای گلخانهای در قم است که میتواند بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در فرایند تکمیل زنجیره تولید، فرصتهای شغلی بسیاری ایجاد کند.
کشتهای گلخانهای در شهرکهای کشاورزی
رئیس شرکت شهرکهای کشاورزی قم گفت: با تمام توان به دنبال توسعه زیرساختهای مورد نیاز برای ایجاد گلخانههای جدید در شهرکهای کشاورزی استان هستیم.
«علی شاهمرادی» بیان کرد: توسعه گلخانهها در شهرکهای کشاورزی قم علاوه بر اعتبارات دولتی با مشارکت فعال بخش خصوصی دنبال میشود و سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این حوزه میتوانند برای ساخت گلخانه در شهرکهای کشاورزی قم اقدام کنند.
وی با اشاره به امتیازات ساخت گلخانه در شهرکهای کشاورزی افزود: در شهرکهای کشاورزی قم به موضوعاتی همچون تکمیل زنجیره تولید، بازاریابی، صادرات و عرضه محصول در نمایشگاههای مختلف توجه میشود تا تولیدکنندگان بتوانند سرمایهگذاری مطمئنی را در شهرکهای کشاورزی تجربه کنند.
شاهمرادی ادامه داد: تقاضای ساخت شهرکهای کشاورزی توسط بخش خصوصی در قم برای ایجاد گلخانه و دیگر فعالیتها روزبهروز در حال گسترش است و با استقبال کشاورزان پیشرو از کشتهای گلخانهای، توسعه این نوع کشت به یکی از مهمترین اولویتهای شهرکهای کشاورزی استان تبدیلشده است.
شاه مرادی گفت: تلاش برای توسعه گلخانهها در استان علاوه برافزایش میزان تولید محصولات کشاورزی، موجب ایجاد اشتغال پایدار فارغالتحصیلان این بخش میشود و مزایای اقتصادی فراوانی برای قم دارد.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیتهای آبوخاک در قم و تنشهای شدید محیطی، توسعه کشتهای گلخانهای برای ادامه حیات کشاورزی استان یک ضرورت اجتنابناپذیر است و شرکت شهرکهای کشاورزی در این زمینه همکاری لازم را با بهرهبرداران خواهد داشت.
رئیس شرکت شهرکهای کشاورزی قم گفت: در آینده نزدیک شرایط برای کشت انواع گیاهان در گلخانههای استان فراهم خواهد شد و با همراهی کشاورزان تولیدهای گلخانهای دیگر محدود به محصولاتی همچون خیار، گوجه و مواردی مانند آن نخواهد بود.
وی بیان کرد: ساخت گلخانه و تولید محصولات کشاورزی از این طریق، با درآمد قابلتوجهی همراه است و در همین زمینه بهرهبرداران میتوانند از مزایا و معافیتهای در نظر گرفتهشده برای فعالیت در شهرکهای کشاورزی نیز استفاده کنند.
وی ادامه داد: برنامههای گستردهای برای تشویق و هدایت کشاورزان استان به سمت کشتهای گلخانهای در حال انجام است و این روند موجب تحول در میزان تولید و کیفیسازی کشاورزی قم خواهد شد.
توسعه کشتهای گلخانهای
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد: با توجه به محدودیتهای منابع آبوخاک استان، توسعه کشتهای گلخانهای در قم ضروری است و از این طریق با افزایش سطح تولید محصولات کشاورزی، امنیت غذایی شهروندان تأمین میشود. «مسلم ابراهیمی» گفت: هدفگذاری ساخت ۲۰۰ هکتار گلخانه در قم انجامشده است که ۱۲۰ هکتار آن توسط کشاورزان و ۸۰ هکتار نیز در فضای شهرکهای کشاورزی استان فعال خواهد بود.
وی در مورد مزیتهای استفاده از کشتهای گلخانهای افزود: در این نوع کشت، میزان مصرف آب پایین و در مقابل سطح تولید محصول بالاست. همچنین در محیط گلخانه همهچیز ازجمله مصرف سموم و کودهای شیمیایی تحت کنترل بوده و گیاه در برابر تنشهای محیطی ایمن است.
بنابراین محصول با کیفیت مطلوبی تولید میشود. وی ادامه داد: امکان کاشت محصولات متنوع کشاورزی در محیط گلخانه فراهم است و حتی میتوان بسیاری از محصولات باغی را نیز در گلخانه با کیفیت بالا تولید کرد. ابراهیمی با اشاره به اینکه توسعه کشتهای گلخانهای در استان فرصتهای شغلی بسیاری برای علاقهمندان به فعالیت در حوزه کشاورزی ایجاد میکند گفت: هر هکتار گلخانه بهطور متوسط برای ۱۰ نفر بهصورت مستقیم شغل ایجاد میکند که این میزان با توجه به اشتغال غیرمستقیم حاصل از آن به ۳۰ نفر نیز میرسد