
سیلاب در کمین زیرساختهای لرستان
فرماندار چگنی: خسارتهای بسیار سنگینی به زیرساختهای مناطق سیلزده استان وارد شده است

حدود 4 ماه از وقوع سیل در لرستان میگذرد اما به گفته برخی فرمانداران شهرستانهای سیلزده، مردم در بلاتکلیفی به سر میبرند و راهها و پلهای تخریبشده این شهرستانها به صورت موقت ساخته شدهاند. به گزارش مهر، مسئولان استان خود به این موضوع اذعان دارند که زیرساختهای لرستان به یک بارندگی بند هستند و با اولین باران دوباره تخریب خواهند شد.
به گفته مسئولان شهرستانهای سیلزده استان، راه ارتباطی این شهرستانها هنوز بازسازی نشده، پلها و زیرساختهای آب، برق، مخابرات و... به صورت موقت راهاندازی شدهاند و اهالی در اولین بارندگی فصل پاییز قطعا با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.
خطر در کمین جادههای حاشیه رود کشکان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان در این رابطه میگوید: با شرایطی که در حال حاضر در مسیر رودخانه کشکان داریم، با وقوع یک سیلاب قطعا جادههای شهری، روستایی و بین شهری حاشیه این رود مسدود میشوند.
«غلامرضا آقامیرزایی» اضافه میکند: دیوارههای ساحلی این مسیر در سیلاب فروردین امسال از بین رفت و دیواره ساحلی که میتوانست 4 هزار متر مکعب آب بر ثانیه را در شهر پلدختر تحمل کند، الان دیگر وجود خارجی ندارد.
وی میگوید: امیدواریم حداقل تا آخر شهریورماه دیوارههای ساحلی مسیر رود کشکان در شهرها و روستاها بازسازی شود، در غیر این صورت با وقوع یک سیل کوچک قطعا در خطر خواهند بود. آقامیرزایی با بیان اینکه در جریان وقوع سیل بهار امسال حدود 7۹۰۰ میلیارد تومان به زیرساختهای لرستان خسارت وارد شد، بیان میکند: خسارتها در حوزه راهداری و راه و شهرسازی 2۴۰۰ میلیارد تومان، شهرداری 1۷۰۰ میلیارد تومان، اماکن عمومی و ساختمانها ۳۶۵ میلیارد تومان، آب، برق، گاز و مخابرات ۷۸۰ میلیارد تومان، زیرساختهای کشاورزی ۷۷۰ میلیارد تومان، زیرساختهای بنیاد مسکن ۵۳ میلیارد تومان، گردشگری ۷۸ میلیارد تومان و دیوارههای ساحلی ۶۴۰ میلیارد تومان است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان با بیان اینکه یکسری از این عدد و رقمها در هیات دولت مصوب شده است، میگوید: پروژههای دستگاههای اجرایی استان برای بازسازیها باید با اولویت در دستور کار قرار گیرد. وی تاکید میکند: اولویت اول ما اجرای پروژههای راه، دیوارههای ساحلی، پمپاژ آب بخش کشاورزی، زیرساختهای آب، برق، گاز و مخابرات و تاسیسات شهری است.
اوضاع خیلی خراب است
فرماندار شهرستان چگنی نیز میگوید: ۳۰ دهنه پل این شهرستان که 7 مورد از آنها بالای ۴۰ متر ارتفاع دارند، در سیل اخیر تخریب شدند. «قدرتالله ترابینژاد» تاکید میکند: راهها و پلهای ارتباطی شهرستان که با کمک همه دستگاهها و استانهای معین ساخته شدهاند، موقتی هستند و با اولین بارندگی، همه از بین میروند.
وی ادامه میدهد: اگر به صورت اورژانسی به این معضلات نپردازیم، به زودی با مشکلات جدی در استان، به خصوص در 2 شهرستان پلدختر و چگنی، مواجه خواهیم شد. فرماندار چگنی اظهار میکند: واقعیت این است که اوضاع خیلی خراب است و خسارتهای بسیار سنگینی به زیرساختهای مناطق سیلزده وارد شده و انتظار این است که به طور ویژه به این موضوع توجه شود.
یک ساعت تاخیر هم جایز نیست
ترابینژاد میگوید: در بخش تامین برق شهرستان هم با مشکل مواجه هستیم. اما واجبتر از همه اینها راه ارتباطی است چراکه در بارندگیهای پاییز پیش رو - اگر راه ارتباطی قطع شود - برای تامین برق و آذوقه و ارائه خدمات بهداشتی با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
وی میافزاید: راهداری، راه و شهرسازی و دیگر دستگاهها نباید به خود فرصت استراحت بدهند و قبل از اختصاص اعتبارات جبران خسارت سیل، باید پیمانکاران را برای اجرای پروژههای ضروری مشخص کنند. فرماندار چگنی تاکید میکند: حتی با یک ساعت تاخیر، در اولین بارندگیها با مشکل جدی روبهرو خواهیم شد. بنابراین باید اقدامات لازم را از حالا انجام دهیم، قبل از این که همه پلها و راههای ارتباطی قطع شود و نتوانیم کاری بکنیم.
دستگاهها دست روی دست نگذارند
فرماندار دورود نیز با بیان اینکه بعد از وقوع سیل فروردین امسال جلسات زیادی برگزار و در هر جلسه موارد تکراری زیادی بیان شده است، میگوید: یکی از مهمترین مشکلات پساسیل در شهرستان دورود، در حوزه راهداری و راه و شهرسازی است.
«فریبا بهاری» با بیان اینکه یک پل با دهانه ۷۰ متر و 7 پل دیگر به صورت موقت بعد از وقوع سیل مرمت شدهاند، ادامه میدهد: بعد از اولین بارندگی، این پلها مجددا تخریب میشوند. وی با اشاره به پل پشت قلعه که راه ارتباطی ۱۷ روستای این شهرستان است، بیان میکند: در حال حاضر این پل به صورت موقت تعمیر شده است و اگر تخریب شود، راه جمعیت بسیار زیادی از روستاهای این منطقه قطع میشود.
بهاری با اشاره به اینکه 8 راه روستایی در شهرستان به صورت موقت تعمیر شدهاند و با اولین بارندگی در این زمینه نیز با بحران مواجه خواهیم شد، اضافه میکند: دستگاهها نباید منتظر بمانند و برنامهریزیهای خود را بر اساس اعتبارات نقدی انجام دهند. آنها باید، با همکاری پیمانکاران، این پروژهها را از حالا در دستور کار قرار دهند.
خطر نشست زمین در دورود
بهاری در ادامه با بیان اینکه از زمان وقوع سیل، زیرگذرهای سیاهکله و زرگران با مشکل مواجه شدهاند و هنوز مساله حل نشده است، اظهار میکند: این زیرگذرها کمتر از یک سال است که افتتاح شدهاند و الان نمیتوانیم از آنها استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین مشکلات موجود در شهر دورود کانال آبی است که از زیر ۵۰ درصد شهر میگذرد، میگوید: برای تعمیر موقت این کانال حداقل 3 میلیارد تومان اعتبار نیاز است. اگر این کانال تعمیر نشود، نصف شهر و بازار روز شهر در خطر نشست قرار خواهد گرفت.
سرگردانی سیلزدگان در میان تیمهای بنیاد مسکن
فرماندار دورود با بیان اینکه بنیاد مسکن نیز در شهرستان دورود بحرانی شده است، عنوان میکند: این نهاد از زمان وقوع سیل تاکنون 3 بار تیم اجرایی خود را در شهرستان عوض کرده است. اما هیچکدام از این تیمها از کار یکدیگر خبر ندارند و مردم آشفته هستند و نمیدانند پروندههای خود را چگونه پیگیری کنند.
بهاری میگوید: در حال حاضر سامانه قطع است و بنیاد مسکن هم اقدامی در این رابطه انجام نداده است. وی با بیان اینکه ۵۱ نفر در شهرستان دورود در بستر رودخانه زندگی میکنند، میافزاید: به این افراد وام تعمیری و احداثی تعلق نمیگیرد در حالی که بیشترین خسارت را آنها دیدهاند و باید تعیین تکلیف شوند.