• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 26 تیر 1398
کد مطلب : 66676
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/YgBY
+
-

تخصیص ۳۲۷ میلیارد تومان برای جبران خسارات سیل

گزارش
تخصیص ۳۲۷ میلیارد تومان برای جبران خسارات سیل

مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه از تخصیص بیش از ۳۲۷ میلیارد تومان اعتبار به این استان برای جبران خسارات ناشی از سیل خبر داد. به گزارش ایسنا «جلیل بالایی» در تشریح اقدامات انجام گرفته قبل و پس از سیل فروردین امسال اظهار کرد: از ۱۵ اسفند سال گذشته که متوجه سامانه‌های با تراکم و قدرت بالا در استان و کشور شدیم، با هشدارهایی که به مردم دادیم موفق به کنترل سیل در استان شدیم. 
وی با اشاره به نقش مردم در کنترل سیل در استان تصریح کرد: با اعتماد خوب مردم و جدی گرفتن هشدارها کمترین خسارات ناشی از سیل را در استان شاهد بودیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه نقش رسانه‌ها را در کاهش بلایای سیل در استان کرمانشاه پررنگ عنوان و تصریح کرد: برای اولین بار در استان استودیو بحران را تشکیل داده و هر نیم‌ساعت با مردم صحبت می‌کردیم و آنها را در جریان آخرین وضعیت بارش‌ها قرار می‌دادیم؛ بیش از 317 دقیقه روی آنتن شبکه زاگرس بودیم.

 بالایی در ادامه با اشاره به همراهی دستگاه‌های مختلف استان در کنترل سیل تصریح کرد: در جریان سیل همه نهادها به‌ویژه ارتش و سپاه همکاری شایسته تقدیری را در استان داشتند.
این مسئول با اشاره به بازدیدهای میدانی استاندار و معاونان او و دیگر مسئولان استان از مناطق مختلف استان قبل از سیل تصریح کرد: اگر اقداماتی مثل جمع‌آوری کانکس‌های باقی‌مانده در جریان زلزله در حریم رودخانه‌ها و لایروبی مسیل‌هایی که در دوره‌های ۲۰،۳۰ و ۵۰ ساله در جریان سیل بودند، مثل مسیر تنگه کنشت به قره‌سو صورت نمی‌گرفت، احتمالا جزو یکی‌دو استان اول کشور در زمینه خسارت‌ها می‌شدیم. 

 مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه در ادامه با بیان این‌که در استان کرمانشاه 11 سد آبگیری شده و یا در حال آبگیری داریم، اظهار کرد: همه این سدها پس از بارش‌ها به میزان بیش از ۹۰ درصد ظرفیت خود پر شده بودند. در جریان بارش‌ها هم کمیته رصد به صورت مستمر دبی ورودی و خروجی سدهای استان را کنترل می‌کرد. 


شناسایی روستاهای پرخطر

مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه با اشاره به شناسایی روستاهای پرخطر از نظر آب‌گرفتگی در جریان سیل تصریح کرد: قبل از وقوع بارش‌ها هزار و 345 مدرسه، مسجد و سالن ورزشی با 3هزار و 675 تخته چادر برای اسکان اضطراری مردم آماده شد که همزمان با هشدار به خانواده‌هایی که خانه‌هایشان در مسیر سیل بود، برای اسکان ۲۴ و ۴۸ ساعته به این محل‌ها معرفی می‌شدند. 

وی ادامه داد: به‌محض پایان بارش‌ها کمیته ارزیابی خسارت‌ها در استان شکل گرفت و بر اساس ارزیابی‌های اولیه هزار و 560 میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مختلف استان وارد آمده بود که در این بین راه و شهرسازی و در بخش ابنیه‌ آن ۴۶۰ میلیارد تومان، بخش کشاورزی ۳۸۶ میلیارد تومان و وزارت نیرو شامل آبفای شهری و روستایی به میزان ۳۸۹ میلیارد تومان دچار بیشترین خسارت‌ شده بودند. 

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه ادامه داد: بعد از ارزیابی‌های اولیه بلافاصله و بنا به دستور رئیس‌جمهوری قرارگاه بازسازی و نوسازی در استان‌ها و از جمله در کرمانشاه شکل گرفت که در این قرارگاه برای ۱۲۷ نقطه آسیب‌دیده در جریان سیل در استان تصمیمات و راهکارهایی اتخاذ شد. بالایی گفت: تا امروز در مجموع ۳۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان شامل تسهیلات قرض‌الحسنه بلاعوض و اعتبارات تملک دارایی‌ها در 3 بخش مسکن، کشاورزی و زیرساخت‌ها برای جبران خسارت ناشی از سیل در اختیار استان قرار گرفته است. 


 ۲۱۸۵ واحد تخریبی در استان داشتیم

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه ادامه داد: در بخش مسکن بنا به ارزیابی‌های بنیاد مسکن 2هزار و 185 واحد تخریبی در استان داشتیم. البته هیچ کدام از این واحدها آوار نشده و همگی آنها دچار آب‌گرفتگی شده بودند. علاوه بر این واحدها هزار و 67 واحد نیز توسط بنیاد مسکن به عنوان واحد تعمیری معرفی شده بودند.

 وی با بیان این‌که از مجموع 2هزار و 185 واحدی که در ارزیابی‌ها تخریبی شناسایی شده بودند منابع مورد نیاز برای بازسازی 650واحد تامین شده، تصریح کرد: این واحدها شامل ۶۰۰ واحد روستایی و ۵۰ واحد شهری است که برای تمامی واحدهای روستایی پروانه ساخت صادر شده و پس از انعقاد قرارداد در بانک‌ها تمامی تسهیلات به حساب متقاضیان واریز شده که این مبالغ به تناسب پیشرفت کار قابل برداشت است. از مجموع واحدهای شهری هم تاکنون تنها 6 مورد پروانه ساخت را گرفته‌ و به بانک معرفی شده‌اند.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه ادامه داد: از مجموع هزار و 67 واحد تعمیری هم تاکنون 300واحد خسارت دیده مبلغ ۱۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه 4 درصدی از بانک‌ها دریافت کرده‌اند.  بالایی اضافه کرد: ۲۶۲ واحد مسکونی در استان کرمانشاه در حریم رودخانه‌ها ساخته شده که در جریان سیل بیش از 70 واحد آنها تخریبی بودند که کار بازسازی این واحدها در دست اقدام است. 
وی ادامه داد: از مجموع این70 مسکونی که در حریم و بستر رودخانه بوده و دچار خسارت شده ۶۳ مورد آن در شهرک کرناچی در حوزه شهرستان کرمانشاه بوده که برای تامین تسهیلات و کمک‌های بلاعوض اقدامات لازم در دست انجام است. 


تسهیلات پرداخت شده در بخش کشاورزی

مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه در ادامه به تسهیلات پرداخت شده در بخش کشاورزی پس از وقوع سیل در این استان اشاره کرد و افزود: بخش کشاورزی در حوزه زراعت آبی و دیم، باغبانی، واحدهای دامی، شیلات، آبزی‌پروری و... دچار خسارت شده که تاکنون ۹۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای جبران خسارت‌های ناشی از سیل در بخش کشاورزی به استان ابلاغ شده است.

مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه با اشاره به اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به میزان ۸۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای جبران خسارت ناشی از سیل در بخش کشاورزی این استان تصریح کرد: تاکنون 8 هزار و ۱۲۸ کشاورز خسارت دیده ارزیابی قطعی شده و برای دریافت 52 میلیارد تومان تسهیلات معرفی شدند که تا چهارشنبه هفته گذشته یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از این تسهیلات تخصیص پیدا کرده بود. 

وی در ادامه با بیان این‌که در جریان سیل دستگاه‌های مختلف استان در بخش زیرساختی خسارت‌ دیده بودند، تصریح کرد: بیشترین خسارت‌ها به راه و شهرسازی و دستگاه‌های وابسته به وزارت نیرو و جهاد کشاورزی بود که در این زمینه ۱۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات تملک دارایی‌ها به استان ابلاغ شده است.بالایی با بیان این‌که شهرستان کنگاور و سنقروکلیایی بیشترین خسارت را در بخش مسکن در جریان سیل متحمل شدند، گفت: در بخش کشاورزی نیز شهرستان‌های صحنه، هرسین، کنگاور و کرمانشاه بیشترین خسارت ‌را دیده بودند.


یک پیشنهاد جدید   

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با اشاره به پیشنهاد اختصاص حداقل 5 درصد بودجه استانی در اختیار مدیریت بحران استان برای انجام اقدامات پیشگیرانه در حوزه حوادث غیرمترقبه، ابراز امیدواری کرد که با موافقت شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان این اعتبار در اختیار مدیریت بحران قرار گیرد.  وی با بیان این‌که موضوع آموزش برای کاهش مخاطرات نقش مهمی در بلایای طبیعی دارد، گفت: از رسانه‌ها خواست برای نهادینه‌سازی فرهنگ بیمه تلاش کنند. مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه ابراز امیدواری کرد: روزی فرا برسد که همه مردم در تمامی شهرها و روستاها همه امکانات زندگی خود را بیمه کنند.  وی با تاکید بر این‌که تعمیق فرهنگ بیمه‌ای برای کاهش مخاطرات در کشور در استانی مثل کرمانشاه یک ضرورت است، گفت: اجباری کردن بیمه در دستور کار مجلس است، اما در حال حاضر باید برای ترغیب مردم به سمت بیمه کردن فعالیت کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید