پراکندگی نامتوازن پزشکان در استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز معتقد است که با اینکه بارها از سوی نمایندگان حوزههای انتخابیه مختلف فارس و دیگر مسئولان کمبود پزشک در شهرهای کوچک و مناطق دورافتاده مطرح شده با کمبود روبهرو نیستیم، بلکه توزیع به دلایل مختلف ناعادلانه است.
به گزارش ایسنا، دکتر «علی بهادر» با بیان اینکه نمیتوان تناسب بین تعداد پزشک و جمعیت را در استان حدس زد گفت: در یک شهر ممکن است به دلایل مختلف با تجمع پزشکان روبهرو باشیم و در شهر دیگری در یک یا چند رشته کمبود پزشک داشته باشیم.
وی با بیان اینکه هماینک در برخی نقاط استان فارس، علاوه بر شیراز، شاهد تعدد پزشکان و حضور متخصصان رشتههای مختلف هستیم گفت: تعدد حضور پزشک در یک شهر باعث برهم خوردن تعادل نسبت جمعیتی خواهد شد. بهادر با تاکید بر اینکه متناسب نبودن توزیع پزشک در استان فارس دلیل بر کمبود پزشک نیست گفت: عوامل متعددی بر توزیع نامتوازن پزشک در مناطق مختلف تاثیرگذار بوده که نبود قانون مناسب هم یکی از این عوامل میتواند
باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اذعان به اینکه توزیع پزشک در فارس هم مانند بسیاری از نقاط کشور مطلوب نیست گفت: اخیرا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام به جذب دانشجو و تربیت پزشک با هدف تامین نیروی انسانی مناطق محروم و کمتربرخوردار کرده است. بهادر با اشاره به اینکه در شیراز و فارس هم بخشی از ظرفیت پذیرش در رشتههای پزشکی به این امر اختصاص یافته است گفت: در این قالب، دانشجوی پزشکی بعد از فارغالتحصیلی باید 12 سال در مناطق کمتربرخوردار و محروم خدمت کند.
وی با بیان اینکه استخدام پزشک برای مناطق محروم به توزیع عادلانه پزشک در این مناطق کمک میکند گفت: نمایندگان مجلس و مسئولین محلی همیشه گله دارند که چرا در مناطق محروم با کمبود پزشک مواجه هستیم، اما باید این مهم تبیین شود و مشکلات و موانع توزیع ناعادلانه پزشک در همه نقاط کشور را رفع کنیم. بهادر گفت: جایی که امکانات، مدرسه و مراکز فرهنگی کم باشد با کمبود پزشک هم مواجه خواهیم بود. لذا اگر همه زیرساختها در مناطق محروم و شهرهای کوچک و مساله پرداخت متناسب حقوق به پزشک مدیریت شود، این موضوع حل خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: پزشک برای مناطق محروم زمانی تربیت و آماده میشود که جاذبه هم برای فعالیت وی از پیش ایجاد شده باشد.