• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
یکشنبه 23 تیر 1398
کد مطلب : 65673
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VBYz
+
-

اردوهای دانش‌آموزی تربیت در کنار تفریح

البرز ۲ اردوگاه دانش‌آموزی دارد که پذیرش دانش‌آموزان در آنها در قالب اردوهای دانش‌آموزی و خانوادگی انجام می‌شود

اوقات فراغت
اردوهای دانش‌آموزی تربیت در کنار تفریح

اردوگاه‌های دانش‌آموزی با توجه به کارکردهای اثربخشی که دارند می‌توانند در بالا بردن فرهنگ اجتماعی و اعتقادی دانش‌آموزان نقش‌آفرینی کنند. این مهم در البرز نیاز به بستر‌سازی حمایتی از این اردوگاه‌ها دارد. به گزارش ایرنا، تجربه نشان می‌دهد که اردوگاه‌های دانش‌آموزی مکانی امن برای اجرای برنامه‌های غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان در طول سال هستند، چراکه اثر تربیتی یک اردوی فرهنگی- تفریحی چنان عمیق است که تا سال‌ها بر صفحه ذهن افراد باقی می‌ماند و به همین دلیل اردو از هر کار تربیتی دیگری مهم‌تر، عمیق‌تر و ماندنی‌تر است.

اردوگاه‌های دانش‌آموزی در استان‌ها تحت پوشش آموزش و پرورش قرار دارند تا دانش‌آموزان از امکانات و تجهیزات این مکان مهم تربیتی و تفریحی در مناطق مختلف کشور در قالب تفریح، سرگرمی و مهارت‌آموزی برخوردار شوند.
دانش‌آموزان تمایل زیادی به برگزاری اردوهای فرهنگی- تفریحی نشان داده‌اند، زیرا در محیطی امن و آرام و دور از فضای مجازی حضور پیدا می‌کنند و با دوستان و گروه‌های همسن خود با زبانی قابل فهم به گفت‌وگو می‌نشینند و در کنار آن از کارگاه‌های مهارت‌آموزی اجتماعی و تربیتی توسط مربیان مجرب بهره‌‌مند می‌شوند.

برای تقویت کارکردهای اثربخش اردوگاه‌های دانش‌آموزی کشور، باید به جایگاه اردوگاه‌های دانش‌آموزی در غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان در طول یک سال تحصیلی نگاه ویژه‌ای شود. اردوی دانش‌آموزی یک فضای تربیتی و تمرینی است که در آن اولین قدم برای تجربه استقلال، خودباوری، اعتمادبه‌نفس و زندگی گروهی برداشته می‌شود و شرکت‌کنندگان در آن زندگی جدیدی را به دور از خانواده و در میان گروه همسالان تجربه می‌کنند. کارشناسان فعال در حوزه آموزشی- تربیتی معتقدند که افراد در اردو شیوه زندگی فردی و گروهی، پیروی از قوانین و مقررات، احترام به بزرگان، نقش‌های اجتماعی و کمک به همنوعان با شیوه‌های علمی را می‌آموزند.

به گفته آنان، اردو در بروز ویژگی‌های شخصیتی افراد، اختلافات فردی، رفتارهای هنجار و نابهنجار، بروز مهربانی‌ها، عواطف، هیجانات و مهار آنها نقش بسزایی دارد. استان البرز نیز ۲ اردوگاه دانش‌آموزی دارد که پذیرش دانش‌آموزان در آن در قالب اردوهای دانش‌آموزی و خانوادگی است. این اردوگاه‌ها نیازمند توجه ویژه مسئولان استانی و کشوری در بخش ایجاد زیرساخت‌های اقامتی، تجهیزات رفاهی و آموزشی است.
اردوگاه‌های دانش‌آموزی استان البرز برای پذیرش اردوهای دانش‌آموزی کشور نیاز به سازماندهی و تخصیص اعتبار در کنار برنامه‌‌ریزی جامع و نظارتی دارد تا بتواند این بستر مهم را برای غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان آماده‌تر کند.


یک گام علمی

یک روانشناس و مشاور تحصیلی مدارس البرز گفت: هر فردی با شنیدن نام اردوگاه به یاد برگزاری اردوهای دانش‌آموزی در دوران تحصیل خود می‌افتد که چگونه در این مکان شادی‌آفرین چند روزی را در کنار هم‌کلاسی‌ها یا افراد همسن و سال خود از استان‌های مختلف گذرانده است.

«مریم اسدی» افزود: اردوی دانش‌آموزی در واقع یک گام عملی برای آشنایی دانش‌آموزان در تجربه کردن یک زندگی با حداقل امکانات و همچنین کسب مهارت‌های لازم در روابط بین‌فردی است. اگر این برنامه به‌خوبی در اردوگاه‌های دانش‌آموزی برگزار شود، نتایج ارزشمندی از نظر تربیتی و اجتماعی در پی دارد.
وی بیان کرد: اجرای اردوهای دانش‌آموزی در اردوگاه‌ها موجب می‌شود تا لحظه‌های طلایی در ذهن افراد نقش ببندد و خاطرات آن سال‌های طولانی به یادگار بماند. این مشاور از اردو به عنوان فرایندی برای اجتماعی شدن و کسب مهارت‌های اجتماعی یاد کرد و یادآور شد: اردویی که هر دقیقه آن برای دانش‌آموزان خاطره‌ساز و ارزشمند است، باید با اهداف تربیتی- آموزشی در مکان‌های مهمی چون اردوگاه‌های دانش‌آموزی برگزار شود.

اسدی تصریح کرد: دانش‌آموزان در این سفرهای یک تا چندروزه به اردوگاه‌ها با درس‌های زندگی آشنا می‌شوند و حس اعتمادبه‌نفس قوی و مستقل شدن را با گروه همسن و سالان خود تجربه می‌کنند. وی تاکید کرد: خانواده به مکان‌هایی که متعلق به آموزش و پرورش است اطمینان خاطر خاصی دارند، پس برای تقویت این اطمینان و هدایت اردوهای دانش‌آموزی به اردوگاه‌های دانش‌آموزی باید زیرساخت‌های مهم رفاهی و تفریحی در این مکان مهم بیش از گذشته فراهم و تقویت شود.


کلاس‌های جذاب

یک مشاور تحصیلی مدارس البرز اظهار کرد: اردوگاه‌های دانش‌آموزی با توجه به تنوع امکانات از جذابیت بالایی برای آینده‌سازان برخوردار هستند.
«سبحان کیان» بیان کرد: ایجاد نشاط مهم‌ترین هدف اردوهای فرهنگی- تفریحی دانش‌آموزی است، زیرا این برنامه از فشارهای روحی، روانی، اجتماعی و خانوادگی در افراد می‌کاهد.
وی عنوان کرد: مهم‌ترین بخش اردوهایی که در اردوگاه‌های دانش‌آموزی برگزار می‌شود مربوط به مهارت‌های زندگی است، به طوری که دانش‌آموزان احساس بزرگ‌تر شدن و قوی‌تر شدن پیدا می‌کنند.

این کارشناس تصریح کرد: دانش‌آموز در اردوهای دانش‌آموزی به‌خصوص در اردوگاه‌های کشور در یک فضای سخت و متفاوت زندگی را با دوستانش تمرین می‌کند.
کیان یادآور شد: اردوی دانش‌آموزی فرصتی مناسب برای ارائه مفاهیم مهم تربیتی، مهارتی و زندگی به کودکان، نوجوانان و جوانان به شمار می‌رود که در این فضا شرایط به گونه‌ای فراهم می‌شود تا آنان به سمت کمال و زندگی باکرامت هدایت شوند.
وی از اردو به عنوان فضایی به دور از ظاهر‌سازی و دیگرفریبی یاد کرد و ادامه داد: در اردو افراد به دیگران اجازه می‌دهند تا هر کس با هر اندیشه و تفکری به درونشان راه یابد و سنگ بنای دوستی‌ها نهاده شود.


ظرفیت بهره‌برداری ملی از اردوگاه آیت‌الله طالقانی

مدیرکل آموزش و پرورش البرز گفت: استان دارای ۲ اردوگاه دانش‌آموزی در شهرستان‌های ساوجبلاغ و طالقان است که برای پذیرش دانش‌آموزان در بخش اردویی نیاز به ساماندهی ویژه‌ای به دلیل چشم‌انداز طبیعی، موقعیت جغرافیایی و وسعت فضا ی محوطه‌ای دارند.
«سالار قاسمی» عنوان کرد: اردوگاه دانش‌آموزی آیت‌الله طالقانی ظرفیت بهره‌برداری ملی دارد و باید توسعه پیدا کند.

وی با اشاره به بازدید وزیر پیشین آموزش و پرورش و استاندار البرز از اردوگاه آیت‌الله طالقانی در روستای میناوند طالقان اضافه کرد: این اردوگاه دانش‌آموزی نیاز به بستر‌سازی توسعه‌ای دارد.
قاسمی با بیان این‌که زمینه‌های ارتقای این اردوگاه در سطح ملی در برنامه‌های آینده در دستور کار قرار خواهد گرفت، افزود: این اقدام موجب می‌شود تا استان بتواند گام مؤثری با ایجاد بستر مناسب درآمد پایدار در حوزه گردشگری دانش‌آموزی بردارد.

وی عنوان کرد: اردوگاه دانش‌آموزی ساوجبلاغ نیز به دلیل دسترسی آسان‌تر به مرکز استان از موقعیت بهتری برخوردار است، اما باید به امکانات مناسب مجهز شود.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز افزود: اردوگاه‌های دانش‌آموزی با توجه به کارکردهای خود می‌توانند در بالا بردن فرهنگ اجتماعی و اعتقادی دانش‌آموزان نقش‌آفرین باشند، چون این اردوها با اهداف علمی، آموزشی، فرهنگی، زیارتی، ورزشی و سیاحتی همراه است و با برنامه‌‌ریزی انجام می‌شود.وی تجربه کردن یک زندگی دسته‌جمعی، تقویت و تحکیم بنیه اعتقادی و اخلاقی جوانان و نوجوانان، کسب تجربه در زمینه‌های اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی، رشد مهارت‌های اجتماعی، رشد و شکوفا‌سازی استعدادهای فردی، افزایش دانش عمومی و تخصصی افراد را از اهداف اردوهای دانش‌آموزی بیان کرد.

قاسمی عنوان کرد: در استان البرز به رعایت قوانین و ضوابط اردویی ویژه دانش‌آموزان در پایه‌های مختلف تحصیلی دقت و نظارت کامل وجود دارد و در برگزاری انواع اردوهای دانش‌آموزی از توان اجرایی لازم برخوردار است.
وی تاکید کرد: صدور مجوزهای اردویی در البرز نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری یافته است.

این خبر را به اشتراک بگذارید